هفت برکه (گریشنا): تبادار، استاندار فارس در جلسهی شورای اداری درخواستها و مشکلات شهرستان گراش را را شنید و از میان ۱۸ درخواست مکتوب مسئولین با ۹ مورد از آن موافقت کرد. مهمترین این موارد پیگیری ارتقا شش نمایندگی اداری شهرستان گراش به اداره بود.
به گزارش خبرنگار هفت برکه جلسه مشترک شورای اداری و برنامهریزی استان فارس و شهرستان گراش ساعت ۱۵:۱۰ دیروز ۲۵ آذرماه در سالن فرمانداری آغاز شد. تبادار، استاندار فارس، فرودی فرماندار شهرستان و مدیران استان، معاونین در این جلسه حضور داشتند. در این جلسه مسئولین شهرستان درخواستها و مشکلات را مطرح کردند. در صورت جلسه مسئولین استانی با مسئولین شهرستان آمده است:«تعداد درخواستهای مسئولین شهرستان ۱۸ مورد بود که ۹ مورد از تصمیمات منجر به توافق شد که بعضی از آن قابلیت عملیاتی شدن را دارد و بعضیها از آنها نیاز به ادامه کار، پیگیری و تداوم پیگیری برای به نتیجه رسیدن دارد دو مورد از آن هم نیاز به دستورات ویژه استاندار دارد.»
فرماندار گراش: طرح بخش فداغ باید بازنگری شود
فرودی، فرماندار شهرستان در فرصتی که برای صحبت داشت مهمترین درخواستها را لیست کرد و گفت:«با توجه به این که گراش شهرستانی جدیدالتاسیس است از سال ۹۲ تا به امروز ۹ مورد اداره و نمایندگی در شهر افتتاح کردیم بعضی از نمایندگیها نیاز به ارتقا یافتن و تشکیل چارت سازمانی دارند. که از این میان میتوان به ارتقا شعبه اقماری تامین اجتماعی، نمایندگی صنعت، معدن و تجارت، نمایندگی بهزیستی، نمایندگی تعاون روستایی، نمایندگی محیط زیست وامور آب به اداره، اشاره کرد.»
از دیگر موضوعات مورد تقاضای فرماندار توجه و تسریع در پروژههای محورهای مواصلاتی سطح شهرستان بود او در این بخش گفت:«تونل بالگنستان و جاده گراش – اوز دارد خوب کار میشود اما جاده چکچک نیاز به عنایت استاندار دارد.»
فرماندار شهرستان به موضوع شهرک آزادگان به عنوان مشکل حقوقی شهرستان اشاره کرد و گفت:«از مشکلات حقوقی ایجاد شده برای شهرستان بحث شهرک آزادگان است که امیدواریم در دستور کار قرار بگیرد و مشکل سریعتر حل شود.»
او در ادامه گفت:«در مسیر خط انتقال آب سد سلمان فارسی به گراش و شهرستان دو تقاضا داریم تسریع در آبرسانی به بخش ارد که ۸۰ درصد کارها انجام شده و آبرسانی به روستاهای کوچک خط انتقال آب.»
فرودی با تشکر از تصویب ارتقا ارد به شهر گفت: «امیدوارم این مصوبه هر چه سریعتر اجرایی شود. از تقاضاهای دیرینه مردم فداغ ارتقا به بخش است. طرح تهیه و به وزارت کشور ارسال شده است اما نیاز به بازنگری دارد. در زمینه ایجاد ناحیه صنعتی در بخش ارد و دهستان فداغ نیز خواهش داریم دستورات لازم گرفته شود. در روستاهای زینلآباد و آغصه تلفنهای همراه آنتندهی ندارد و مدیرکل قول دادهاند مشکل حل شود. تقاضاهای زیادی برای تلفن ثابت هم در مرکز شهرستان وجود دارد.»
بر اساس یکی از بندهای مصوبه شورای اداری قرار شد مشکل آنتندهی زینلآباد و آغصه تا پایان سال حل شود: «نکته بعد آنتندهی تلفن همراه اول در روستاهای زینلآباد و آغصه بود که مقرر شد با اولویت توسط شرکت مخابران فارس مورد بررسی قرار گرفته و با نظر مساعد حداکثر تا پایان سال مالی ۹۶ نسبت به نصب BTS به صورت مشترک بین روستاهای زینلآباد و آغصه اقدام شود.»
امام جمعه: بررسی کنیم چقدر در به اقتصادی مقاومتی موفق بودهایم
شاهچراغ، امام جمعهی گراش با اشاره به سال اقتصاد مقاومتی و تولید و اشتغال گفت:«۹ ماه از سال ۹۶ را گذراندیم و تنها یک فصل از سال باقی مانده است بودجه سال ۹۷ نیز به مجلس ارائه شده است خوب است تجزیه و تحلیل و بررسی داشته باشیم چقدر در تحقق شعار امسال موفق عمل کردیم. یکی از مشکلات اقتصادی ما وابستگی به نفت و دولت است و سیاست اصل ۴۴ و سیاست اقتصاد مقاومتی میتواند مشکل ما را حل کند و وابستگی به نفت و دولت را کاهش دهد.»
او در ادامه پیرامون پتانسیل و ظرفیتها و مشکلات شهرستان گراش گفت:«گراش هم دارای امکانات و ظرفیتهای خوبی است و هم دارای مشکلاتی است. در زمینه فرهنگی چه سختافزاری و چه نرمافزای با داشتن دانشگاه، مرکز قرآنی فاطمیون، حوزه علمیه و … از ظرفیت مناسب و بالایی برخوردار است و طلاب در زمینه تبلیغی موفقیت خوبی داشتند. در زمینه اقتصادی وجود خیرین در شهر از دیگر نکات مثبت شهرستان است.»
امام جمعه با اشاره مراجعات به دفتر امام جمعه به برخی از مشکلات نیز اشاره کرد: «اما مشکلاتی که وجود دارد، در یکی از کارگاههای تولیدی کوچک در سطح شهرستان چندین سال است که مشکلاتی وجود دارد که چندین بار به خاطر آن به دفتر امام جمعه مراجعه کرده و تقاضای کمک داشتهاند. مشکل زمینهای شهرک آزادگان نیز افراد زیادی را برای مطرح کردن مشکل خود به دفتر امام جمعه کشانده است این مشکل بدون قصور مردم به وجود آمده است. در زمینه زیرساختهای ورزشی کمبودهایی در سطح شهرستان داریم. از لحاظ فعالیت مجموعه تفریحی – سرگرمی در سطح منطقه محروم هستیم که از جمله میتوان به رژه موتورسواران در روز جمعه اشاره کرد که ضرورت داشتن پیست موتورسواری را نشان میدهد. افزایش تعرفه آب و برق در بعضی محلات وجود دارد که دغدغههایی برا همشهریان به وجود آورده است. امیدواریم با وحدت و همدلی با مسئولین در جهت پیشرفت و توسعه پایدار شهرستان گام برداریم و سفر استاندار برای مردم شهرستان مایهی خیر و برکت باشد.»
درخواست رییس شورا از پتروشیمی تا تونل کوه سیاه
علیاصغر حسنی رییس شورای شهر گراش در جلسه شورای اداری از شروع به کار احداث تفریجگاه بزرگ تنگ آب در زمینی به مساحت ۵۰۰ هکتار خبر داد و در ادامه درخواستهای خود را مطرح کرد و گفت:«سه حلقه گاز در منطقه شانول بین لامرد، خنج و گراش در دهستان خلیلی قرار دارد که تقاضا داریم پیگیری شود و به شهرستان گراش برگردد. مصوبه پتروشیمی لارستان در زمانی که گراش مستقل نشده بود برای احداث در خلیلی وجود دارد. این پتروشیمی میتواند خوراک صنایع دیگر را هم تامین کند. بلوار سرداران الان در وسط شهر قرار گرفته است. طرح کمربندی گراش آماده است و انشاالله به زودی عملیاتی شود تا مشکل تصادفات نیز کاهش یابد. یکی از سرمایهگذارانی که ساکن دبی است قرار بود شهرکی ۵ هزار نفری در نزدیک گراش بسازد که اداره کل راه و شهرسازی لارستان کارشکنی کرد. در کنار آن هم قرار بود یک مجتمع تجاری بزرگ ساخته شود که گفته شد باید در لار ساخته شود. تونل تنگه بادامی در کوه سیاه ۱۲۰۰ متر حفاری میخواهد و فاصله ۸۵ کیلومتری تا سهراهی بستک به ۱۱ کیلومتر کاهش پیدا میکند و میتوان از امکانات دریا و بندر لنگه هم استفاده کرد.»
مدیرکل راه و شهرسازی: خانههای شهرک آزادگان سند میگیرند
باقریفرد، مدیرکل راه و شهرسازی لارستان در پاسخ به علیاصغر حسنی رییس شورای شهر گراش و فرماندار گراش گفت: «در بحث شهرک آزادگان آنهایی که ساخت و ساز کردهاند بر اساس شیوهنامه اجرایی که وزیر صادر کردهاند اقدام میشود. از روزی که من آمدهام چیزی به نام این شهرستان و آن شهرستان نبوده است و مسالهای که مطرح میکنند صحت ندارد یا مربوط به دوره قبل است. درخواستی مطرح شده است که با پنج هکتار موافقت شده است. پنج هکتار باید اجرایی شود تا بقیه آن هم را واگذار کنیم و نمیتوانیم به یک باره ۱۰۰ هکتار را واگذار کنیم. در مورد تونل تنگ بادامی چنین تونلی اصلا مطرح نبوده است و چنین برنامهای هم نداشتیم. تنها برنامه ما در صحرای باغ، بزرگراه لار – بستک است که به زودی کلنگزنی خواهد شد. هیچ سرمایهگذاری در حوزه جنوب کارش زمین نخواهد ماند و اگر نیاز به مجوزهایی باشد هم پیگیری میکنیم و اداره کل راه و شهرسازی آماده همکاری با هر سرمایهگذاری است.»
فیاضپور،دبیر جلسه با مروری بر صورتجلسه از ۹ درخواست مسئولین شهرستان که منتهی به توافق شد، اشاره کرد و گفت:«اولین مشکل و مشکل دیرینهی شهرستان که زمین مانده بود حل مشکل اختلاف سند زمین شهرک آزادگان بود که تصمیمی که گرفته شده در آن جلسه از این قرار بود که با توجه به سوابق موضوع و توافقات انجام شده قبلی و گزارش اداره کل بازرسی استانداری و صورتجلسه تنظیمی در رابطه با اراضی واقع در شهرک آزادگان مقرر شد اداره کل راه و شهرسازی لارستان با همکاری فرمانداری گراش طی سال جاری به صورت مجدانه پیگیری لازم را از طریق وزارت راه و شهرسازی برای مساعدت در قیمتگذاری و اعطای سند رسمی زمین به افراد ساکن در این شهرک معمول شود.»
نمایندگیهایی که باید اداره شود
بخش عمدهای از مصوبات شورای اداری به موضوع ارتقا نمایندگی ادارات به اداره مستقل اختصاص داشت.
ارتقا نمایندگی صنعت معدن و تجارت به اداره یکی دیگر از درخواستهای شهرستان بود این درخواست باید از طریق سازمان برنامه و بودجه استان پیگیری شود. مقرر شد با توجه به موافقت اصولی امور ساختارهای سازمانی سازمان امور اداری و استخدامی کشور و معرفی پستهای بلاتصدی توسط اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان و موافقت وزارت صنعت، معدن و تجارت منوط به اخذ تائیدیه و تامین اعتبار از سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور اداری و استخدامی،سازمان برنامه و بودجه استان مکلف شد پیگیریهای لازم را طی سال جاری برای اخذ مجوز، جذب نیرو و تامین اعتبار جهت پرداخت حقوق و و مزایای کارکنان جدید معمول نماید.
برای ارتقا نمایندگی بهزیستی شهرستان به اداره مقرر شد اداره کل بهزیستی فارس با همکاری فرمانداری با نظر مساعد پیگیری کند.
ارتقا نمایندگی تعاون روستایی به اداره بستگی به افزایش تعداد تعاونیهای روستایی به ۷ تعاونی دارد. برای فراهمسازی زمینه ارتقا نمایندگی مقرر شد با همکاری فرمانداری شهرستان با افزایش تعداد تعاونیهای روستایی شهرستان به ۷ تعاونی نسبت به تشکیل اتحادیه تعاونی در شهرستان اقدام شود. اداره کل تعاون روستایی فارس و فرمانداری گراش مسئولین اجرایی این طرح هستند.
ارتقا نمایندگی امور آب گراش به اداره با عنایت به تامین مکان و خودرو توسط مسئولین شهرستان، پیگیری لازم جهت ارتقا تشکیلات شهرستان از نمایندگی امور آب به اداره امور آب شهرستان گراش توسط شرکت آب منطقهای فارس حداکثر ظرف سال جاری معمول و نتیجه را گزارش کنند. سازمان آب منطقهای فارس دستگاه اجرایی این درخواست است.
تامین نیروی رسمی برای نمایندگی میراث فرهنگی در گراش مورد بعدی بود که با توجه به استناد شاخصهای مصوب مجوز ایجاد نمایندگی میراث فرهنگی با دو پست سازمانی در شهرستان گراش صادر شده است. مقرر شد با پیگیری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و سازمان برنامه و بودجه استان مجوز جذب نیرو و تامین بودجه جهت پرداخت حقوق و و مزایای کارکنان طی سال جاری معمول شود.
ارتقا نمایندگی راه و شهرسازی گراش به اداره مقرر شد توسط اداره کل راه و شهرسازی لارستان در چارت سازمانی جدید وزارت راه و شهرسازی با اولویت در دستور کار پیگیری و اقدام قرار گیرد.
و آخرین مورد توافق هم تسریع در پروژه آبرسانی به شهر ارد بود. کل این مسیر ۱۵ کیلومتر است که ۱۲ کیلومتر آن اجرا شده و نیاز به ۳ کیلومتر لولهگذاری و ایستگاه پمپاژ دارد که مقرر شد از منابع مختلف اعتباری در سال جاری و سال آینده توسط سازمان برنامه و بودجه و شرکت آبفا روستایی تقویت شود.
دو مصوبه که نیاز به دستور ویژه استاندار دارد
فیاضپور دبیر جلسه در ادامه به دو مورد دیگر اشاره میکند: «مواردی که نیاز به دستورات ویژه استاندار دارد و چندین بار مطرح شد از این قرار است:«تخصیص آب از خط آبرسانی لارستان جهت آبرسانی به روستاهای کسرالدشت، کنار زیارت و شمسآباد بود که با توجه به نزدیکی به خط انتقال آب لارستان از سد سلمان فارسی و ایجاد ظرفیت جدید این خط و نظر موافق سازمان آب، نیاز به دستور ویژه استاندار به شرکت آبفا فارس برای تخصیص سهمیه آب از این خط به آبفا روستایی جهت آبرسانی با این روستاها دارد.
تکمیل مجتمع اداری شهرستان گراش نیز قریب شش سال است که عملیات اجرایی احداث مجتمع اداری شهرستان گراش شروع شده که در این مدت تا مرحله اجرای سقف طبقه پیشرفت داشته که عملیات اجرایی به علت کمبود منابع اعتباری به کندی پیش میرود. با توجه به این که در برنامه بازدید نیز قرار داشت نیاز به دستور ویژه استاندار به سازمان برنامه و بودجه برای تقویت منابع اعتباری این پروژه وجود دارد.»
استاندار فارس: نباید بشنویم سرمایهگذاری قهر کرده است
تبادار، استاندار فارس با ابراز خوشحالی از فراهم شدن فرصت برای حضور و خدمت در گراش، گفت:« از نزدیک شاهد تلاش، زحمت، فعالیت و مشکلات شهرستان قرار گرفتم همکارانم بر مبنای وسع در رفع مشکلات تلاش داشتهاند و از این به بعد نیز تلاش خواهند داشت. مشخصه بارز شهرستان به عنوان یک شهر دیرین و کهن با صبغه فرهنگی در جنوب استان فارس با مردمی متدین و خیرخواه است. اساس ارکان عمومی هر زمینهای از جامعه مبنی بر انسانهایی است که در آن جامعه زندگی میکنند. در حرفههای مختلف زمانی زبانزد خواهیم شد که هر فردی در حرفه خود والایی به خرج دهد. در شاخص محک زدن مسئولین خدمتگزاری بیشتر یه مردم و خدوم بودن مهمترین مولفه است. در هر صورت مردم نظارهگر دقیق رفتار، گفتار، کردار و عملکرد ما هستند. به خودم و شما توصیه میکنم در مجالی که برای مسئولیت برای ما فراهم شده است خدمتگزار خدوم و صادق باشیم.»
او در ادامه با اشاره به نکات و درخواستهای مطرح شده پیرامون گراش گفت: «به نظر میرسدد در گراش تامین اجتماعی تنها یک نماینده اقماری دارید و نماینده دایم ندارید. معمولا تامین اجتماعی یکی از ضرورتهای خدماتی جدی است در هر شهرستان است. و قرار است آقای نباتی موضوع را به صورت مهم قلمداد کرده و دنبال میکنند.
استاندار خواستار ادامه روند کاهش بیکاری در شهرستان شد: «در رابطه با اشتغال و رونق اقتصادی که دغدغه استان است خوشبختانه تاکید میکنم در شهرستانی حضور داریم که نرخ بیکاری بر اساس پیشینه تاریخی مردم و زمینه و مکنت مالی از قبل کار در کشورهای حاشیه خلیج فارس داشتند و سرمایهگذاریهایی که در شهرستانشان انجام دادند زمینه اشتغال مناسبی را فراهم کردند و نرخ چهار و یک دهم نرخ خوبی برای گراش نیست ولی نسبت به استان نرخ مناسبی است امیدواریم ما بتوانیم تلاش بیشتر بکنیم و زمینه را برای بخش خصوصی بیش از پیش فراهم کنیم با بهرهگیری از اعتبارات اهتمامی که به بحث اشتغال وجود دارد و تسهیلاتی که در اختیار استانهای مختلف گذاشته را اشاره میکنم ولی در پایان از آقای فرماندار و همکارانم در شهرستان گراش به جد طالبم که زمینه و تسهیل را برای سرمایهگذاری در بخش خصوصی کاملا فراهم کنند ضمن بهرهگیری از اعتبارات و تسهیلاتی که دولت تعریف کرده است.»
استاندار همچنین با بیان این موضوع که در کنار اعتبارات دولتی بایستی نگاه و توجه ما به بخش خصوصی چه داخلی و چه خارجی باشد، اشاره کرد:«ما متاسفانه در حمل و نقل جادهای خیلی باید کار کنیم تا به نسبی کشور برسیم و متاسفانه ما بیشترین تلفات جادهای را در استان فارس داریم امیدواریم با همت و تلاش مضاعف و نیروهای کارشناسی که در این شهرستان داریم و طبعیتا این نیروهای کارشناس در شهرستان میتوانند راهکار عملیاتی و راهبردی را برای شهرستان تعریف کنند در همه زمینهها توفیق داشته باشیم. همه نیروهایی که به عنوان اعضای شورای اداری هستند بایستی در کنار آقای فرماندار و آقای فرماندار با همت مضاعف شش دانگ حواسش برای کمترین سرمایهگذار و بیشترین سرمایهگذار باشد. ما نبایستی از شهرستان آقای فرودی، بشنویم سرمایهگذاری قهر کرده و شهرستان را رها کرده ما بایستی بفهمیم مجالی در شهرستان گراش است که در شهرستانهای دیگر نیست.»
بعد از پایان: جاده خلیلی و ساختمان صدا و سیما
در پایان جلسه کیخسرو سهیلی عضو شورای حسینآباد به مشکل محور فداغ- خلیلی اشاره کرد و گفت:«محور فداغ- خلیلی هر ماه شاهد چپ شدن ماشینها هستیم آمار را از کلانتری و اداره کل راه و شهرسازی بگیرید ما باید چقدر کشته بدهیم؟ چاره ای به حال این جاده کنید.»
آهنعلی حسینشیری یکی از خیرین گراش نیز میگوید: «ما حدود ده سال است ساختمانی برای صدا و سیما درست کردیم الان دارد پوسیده میشود و ما هیچ نتیجهای از آن ندیدیم. خواهش میکنم نگاه ویژهای داشته باشید به این موضوع.»
فرودی در جواب به آقای حسینشیری گفت: «آقای حسینشیری از خیرین هستند و رئیس اصناف هم هستند چندین سال قبل از ایشان تقاضا شده یک دفتر خبری در مرکز شهرستان احداث کنند ایشان هزینه کردند و حدود شصت هفتاد درصد کار را به اتمام رساندند و بعد از آن آقای سهرابی، مدیر کل صدا و سیما تشریف آوردند و و ما از محل ۳ درصد اعتباری گذاشتیم. الان تقریبا ۹۰ درصد کار تمام شده است. حدود ۱۰۰ میلیون تومان دیگر میخواستند ما امسال ۱۵۰ میلیون برای آن اختصاص دادیم انشاالله تمام شود و خواهشی که از جناب استاندار داریم بحث نیرو و استفاده از این ساختمان است که عنایتی بفرمایید.»
فرماندار در مورد جاده خلیلی گفت: «موضوع دوم که عزیزان شورای حسینآباد گفتند محور فداغ- خلیلی است که نیاز به تسطیح و شانهسازی و روکش آسفالت دارد. شانهسازی اداره کل راه و شهرسازی انجام دادند و امسال از محل ۳ درصد بودجه برایش گذاشتیم و خواهشی که از آقای باقریفرد داریم این است که تسریع کنند.»
گراشی اصل
۲۷ آذر ۱۳۹۶
دولت که برا ما جوونا کاری نمیکنه , چند تا سرمایه دار هم که میخوان مشکل مسکن جوونا حل بشه , متاسفانه مسئولان لاری نمیزارن . البته شاید کم کاری از مسئولین شهر خودمون هم باشه .
قبلا ها از طرف شهرداری یا اداره مسکن شهر سازی , زمین تفکیک میکردن ثبت نام میکردن , همه امید داشتن ولی الان هیچ
به امید روزی که مشکلات حل بشه