هفت‌برکه: بیمارستان گراش با دو پزشک متخصص زنان که قبل از عمل، درخواست واریز وجه غیرقانونی به حساب داشتند، قطع همکاری کرد و پرونده تخلف آنان را به وزراتخانه فرستاد.

به گزارش هفت‌برکه، در نشست خبری ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ در دانشکده‌ی علوم پزشکی گراش، با حضور رییس دانشکده‌ی علوم پزشکی، معاونان و هیئت رئیسه‌ی مجموعه‌ی علوم پزشکی و نمایندگان رسانه‌ها، دکتر سمیعی، رییس بیمارستان گراش اعلام کرد دریافت وجه غیرقانونی از سوی پزشکان خط قرمز بیمارستان است. او از اخراج دو نفر از متخصصین زنان در ماه‌های گذشته به دلیل تخلف و گرفتن وجه غیرقانونی از بیماران خبر داد. دکتر محقق، معاون درمان دانشکده، نیز تاکید کرد هر جا کسی شکایت کرده که اضافه پرداختی بوده است، تمام دریافتی‌های غیر قانونی را به بیماران برگردانده‌ایم.

به گزارش هفت‌برکه، در این نشست، ‌شهرام پورشمسی، نماینده‌ی پایگاه خبری تابان، درباره‌ی گرفتن مبلغ غیر قانونی از سوی یکی از متخصصان زنان زایشگاه بیمارستان به عنوان شاهد عینی یک ماجرا گفت: «من برای تولدم نوه‌ام در زایشگاه بودم و پشت در زایشگاه، مادری شکمش آب آورده بود و خانم دکتری که باید این کار را انجام می‌دادند، ایشان را به شیراز ارجاع دادند و گفتند ما این امکانات را نداریم و باید با هلی‌کوپتر ایشان را ببرند. هلی‌کوپتر هم خارج از دسترس بود و ترس و واهمه‌ای بین آن خانواده ایجاد شد و واقعا وضع بدی بود. بعد از اینکه فضا ملتهب شد، خانم دکتر گفت ۱۸ میلیون به حساب شخصی من بزنید و من ایشان را در همان بیمارستان جراحی می‌کنم. ۱۸ میلیون به حساب خانم دکتر واریز شد و آن عمل را انجام دادند و آن مادر هم کودکش مرده به دنیا آمد. این در نقد صحبت آقای دکتر، چون خودم شاهد عینی بودم و واقعا متاثر شدم.»

Dr Samihi

رییس بیمارستان گراش: با دو متخصص زنان به دلیل دریافت وجه غیرقانونی قطع همکاری کردیم

دکتر سمیعی شرط دریافت وجه برای وضعیت‌های اورژانسی را غیر قابل‌ قبول خواند و گفت: «متاسفانه یکی از جاهایی که سخت است، همین جاهایی است که مسائل اورژانس وجود دارد، چه در بخش خود اورژانس، چه زایشگاه و چه در اتاق عمل. خط قرمزی که همیشه به پزشکان هم اعلام کرده‌ام و بارها بخشنامه زده‌ام، موارد اورژانسی در بیمارستان است. اگر کسی اینجاها پول بگیرد، اصلا با آنها شوخی ندارم. در همین ماه‌های گذشته همان دو تا متخصص زنان را نامه‌ی عدم نیازشان را زدم و فرستادم‌شان وزارت‌خانه و تخلفات. یعنی اینجا  است که خط قرمز ما است؛ چون مردم آنجا چاره‌ای ندارند.»

دکتر سمیعی افزود: «یک جایی مثل مطب بیمار حق انتخاب دارد. می‌گوییم خب خودش رفته، حالا می‌تواند انجام ندهد و می‌رود پیش پزشک بعدی. ولی پشت در زایشگاه این شوخی‌ها را با هیچ کسی نداریم، که حالا گفتی، حالا پول گرفتی. به محض اینکه گزارش به من دادند و دکتر محقق در جریان است؛ من هیچ  وقت برای پزشکان این کار را نمی‌کنم، یعنی به تخلفات نمی‌فرستم. ولی این دو مورد را فرستادم تخلفات وزارت‌خانه. یعنی اینها دیگر هیچ جای کشور نمی‌توانند به راحتی کار کنند. هر جا بروند این پرونده با آنها است.»

رییس بیمارستان گراش گفت: «شاید می‌توانستیم کمی رئوف‌تر برخورد کنیم ولی چون به آنها اعلام کرده بودیم و از روز اولی که متخصصین جدید می‌آیند، تنها چیزی که خیلی پافشاری می‌کنم، همین است و می‌گوییم همه جوره مخلصم و چاکرم و کمک می‌کنیم و امکانات می‌دهیم، ولی سر قضیه پول گرفتن در بیمارستان خط قرمز ماست.»

دکتر سمیعی به موارد دیگری نیز اشاره کرد و گفت: «الان اسم نمی‌آورم؛ یکی از اساتید بزرگ بودند که من شخصا ورود کردم. گفتم به خاطر حرمت و بزرگی شما کاری نداریم و به مریض برگردانید. نمی‌شود شما مریض را در فشار بگذارید و درِ اتاق عمل بگویید فلان پول را اگر ندهی عملت نمی‌کنم. ولی آن دو تا خانم دکتر اولی‌اش را اخراج کردیم و دومی هم گفتم اگر شما رعایت کنید و رعایت نکرد، او را هم اخراج کردیم. الان اینها در لیست سیاه وزارت‌خانه هستند و هیچ جا نمی‌توانند کار کنند.»

دکتر محقق: کمیسیون ماده‌ی ۱۱ و قرارگاه نظارت بر سلامت، مرجع رسیدگی به تخلفات پزشکان است

مهدی وفایی‌فرد از پایگاه خبری پندری نیز با طرح سوالی، موضوع زیرمیزی گرفتن برخی پزشکان در بیمارستان گراش را مطرح کرد و گفت: «زیر میزی پزشکان که در بیمارستان گراش هم رواج دارد و پزشکانی که می‌خواهند عمل جراحی انجام دهند، مبالغی درخواست می‌کنند که عمدتا بالای ۱۰ میلیون تومان است که به صورت شخصی باید به کارت‌هایی که عمدتا به نام خودشان هم نیست پرداخت شود. شاید بگوییم که اگر کسی به بازرسی ما مراجعه کند، رسیدگی و آن مبلغ عودت داده می‌شود. اما به نظر می‌رسد دانشکده باید راسا اقدامی داشته باشد که ما شاهد نباشیم یا به حداقل برسد و یا مبالغ پایین‌تر باشد. برخی به دلیل مشکلات مالی بابت این موارد نگرانی دارند.»

دکتر محقق در پاسخ، ابتدا نکاتی درباره‌ی نقاط قوت و فعالیت‌های انجام‌شده در بیمارستان گراش و افزایش تعداد متخصصان گفت و افزود: «رویه اولیه ما این است که تعداد کافی را در گراش داشته باشیم و بعدا نظارت بر مجموعه را بتوانیم اجرایی بکنیم. اگر یک نفر باشد و تعداد کم باشد به محض اینکه بازخواست کردیم پزشک از شهر ما می‌رود و آن خدمت‌رسانی در آن حوزه تعطیل می‌شود.»

او در مورد رویه‌های معمول برای نظارت بر کار پزشکان در مطب‌ها گفت: «اول اینکه بازدیدهای سرزده از همه‌ی مناطق در اداره‌ی نظارت بر درمان دانشکده علوم پزشکی مکررا طی زمان‌بندی‌های مشخصی دارد انجام می‌شود. تعرفه‌ها در همه‌ی مطب‌ها به دیوار نصب شده که همه ببینند. اصرار داشتیم که نظارت‌های فنی مطب‌ها حتما آن شرایط اولیه را داشته باشند. مثلا دستگاه پوز داشته باشند تا مردم پرداخت نقدی به زحمت نیفتند. همه‌ی مطب‌ها را مجبور کرده‌ایم و هیچ مطبی الان بدون دستگاه پوز نیست.»

دکتر محقق در مورد بازرسی و نظارت بر کار پزشکان در بیمارستان گراش هم افزود: «در بیمارستان، دفتری به نام دفتر رسیدگی به شکایت گذاشتیم که مراجعین هر اضافه‌پرداختی را کتبا آنجا ارائه می‌دهند. در وهله‌ی اول همان‌جا در بیمارستان رسیدگی می‌شود و اگر تکرار شود و موارد متعددی باشد به دانشکده ارجاع می‌شود. در دانشکده ما کمیسیون ماده ۱۱ داریم. بخشی از وظایف آن رسیدگی به اضافه‌دریافتی همکاران پزشک و غیرپزشک در مراکز و در مطب‌ها است که این هم، در بازه زمانی مشخص، با اعضایی که مشخص است، تشکیل جلسه داده می‌شود و تصمیماتی برای برخورد با کسانی که تخلف کرده‌اند انجام می‌دهیم.»

دکتر محقق: همه وجوه دریافتی غیر قانونی را برگشت داده‌ایم

او سپس به سطح بالاتر نظارت و ارجاع پرونده‌ی پزشکان متخلف اشاره کرد و ادامه داد: «بالاتر از کمیسیون ماده ۱۱، قرارگاه نظارت بر سلامت است که با اعضای بیشتر، یعنی اعضا از دستگاه قضایی، دادگستری و تعزیرات هم حضور دارند و شکایات واصله چه به صورت حضوری در دفتر شکایات بیمارستان، چه در اداره‌ی نظارت بر درمان، چه در سامانه‌ی ۱۹۰ که تاکید می‌کنم که همه‌جا در رویت مردم زده‌ایم که هرگونه وجوه دریافتی و یا درخواست پزشکان برای پرداخت وجوه غیرقانونی گفته‌ایم یا کتبا در دفتر شکایات یا اداره‌ی نظارت و یا در سامانه‌ی ۱۹۰ ثبت شود. آن مواردی که مقداری پیچیده است و بارها تکرار شده در قرارگاه سلامت رسیدگی می‌شود و تصمیمات گرفته می‌شود.»

معاون درمان علوم پزشکی در مورد برخوردهای انجام شده گفت: «در این مدت به دلیل اخذ وجوه غیرقانونی مخصوصا در محیط بیمارستان که خط قرمز ما است، به شدت برخورد کرده‌ایم؛ دو تا از پزشکان‌مان عذرشان را خواستیم که از گراش بروند و به همکاری پایان دادیم؛ به دلیل اینکه وجوه غیر قانونی گرفته بودند. تعدادی از پزشکان هم در وهله‌ی اول تذکر شفاهی و بعد تذکر کتبی و در نهایت هم فرستادیم تعزیرات که برابر قانون با کسانی که تخلف کردند برخورد می‌شود. تعدادی غیر پزشک هم داشتیم که فرستاده‌ایم به اداره‌ی تعزیرات.»

دکتر محقق در پایان صحبت‌های خود گفت: «ما تمام شکایات واصله از طرق مختلف را دریافت کرده‌ایم و وجوه دریافتی غیرقانونی را همه به شاکیان برگرداندیم و تصمیمات متعاقبش هم گرفتیم.»