هفت‌برکه – مریم مالدار : با سرد شدن هوا، خوردن مهوه و نان گُرشی همراه با مسکه بین جنوبی‌ها طرفدار بیشتری پیدا خواهد کرد. از این رو برای تکراری نشدن منوی «نو مهوه»، آمهی یکی از گزینه‌هاست.

Amahi 00

باید خاطرنشان کرد آمهی به خاطر مواد تشکیل‌دهنده‌اش، دوستداران مهوه را به دو بخش تقسیم می‌کند. آن‌هایی که آمهی می‌خورند و آن‌هایی که ترجیح می‌دهند همان نان و مهوه معمولی را برای قانع کردن معده در شب‌های دراز پاییز و زمستان سرو کنند.

برای درست کردن آمهی کافیست هنگام صاف کردن مهوه درست قبل از آنکه خندل (خردل) را به آب ماهی اضافه کنند، اندازه یک کدح «قدح مهیاوه» «کمتر یا بیشترش به طرفدارانش بستگی دارد» آب ماهی را درون کده بریزید.

اقلام مورد نیاز برای تکمیل؛ پیاز خام خلالی شده، مقداری آویشن، لیمو عمانی و یا برای طعم بهتر کمی ادویه و فلفل سیاه کافیست این مواد را به آب ماهی اضاف کنید و اجازه دهید یک روز بماند تا به عبارتی دم بیاورد.

خودتان تصور کنید مزه‌ی پیاز با آب ماهی چه معجونی خواهد شد.

این معجون می‌شود یکی از گزینه‌های صبحانه یا شام که با نان خورده می‌شود.

یک توضیح را هم اینجا اضافه کنم؛ تا وقتی که پیازها را هر بار درون کدح می‌ریزید، آمهی هیچ‌گاه تمام نمی‌شود و بر خلاف گوشت یک معجون پربرکت به شمار می‌آید.