هفت‌برکه: ۱۷ جولای هر سال به نام «روز جهانی بستنی» نام‌گذاری شده است که این روز، امسال مقارن شده با پنجشنبه ۲۶ تیر؛ یعنی همین امروز. این یکی از بهترین تناسب‌های نام‌گذاری روز در تقویم است؛ یک بهانه‌ی شاد و خنک در وسط گرمای تابستان.

در این شماره از هشتگ #صحرو، با لنز دوربین نازنین شبان همراه می‌شویم و سفری خنک را به درون گرمای سوزان و تند تابستانی صحرو می‌زنیم تا خنکی عکس‌های او در وسط یک روز از روزهای گرم و داغِ خرماپزون جنوب دلمان را خنک کند.

14040426 Sahrow 4 Bastani

خورشید این روزها بیشتر از هر زمانی در آسمان، مسابقه‌ی زورآزمایی به راه انداخته و کسی و چیزی را توان مقابله با او نیست، چل‌پسین و باران‌های تند و شلاقی تابستانی هم نتوانست در مقابل خورشید و گرمایش جلوه‌گری کند و بعد از سه یا چهار روز، مغلوب خورشید شد، تا بار دیگر خورشید و گرمایش بر کرسی تابستان بنشینند.

اگر گراشی باشید و عاشق نشستن پای نقل و صحبت‌های قدیمی، احتمالا این حرف را شنیده‌اید که می‌گویند: «یَک چی مَوه که سلامِ دِلُوم بُکود» [خوراکی‌ای می‌خواهم که به دلم سلام کند.] این را معمولا برای زمانی به کار می‌برند که بخواهند از گرمای تابستان به خنکی خوراکی‌های مرسوم پناه ببرند.

‌مناسبت امروز بهانه‌ای شده که به سراغ یکی از سلام‌کنندگان دل در گرمای تابستان برویم تا این ترکیب جادویی ما را سوار بر ماشین زمان کند و ببرد به دنیای نوستالژی‌ها‌ و کودکی‌هایمان. طعمی که هر چقدر از آن بگذرد کهنه و قدیمی نمی‌شود و عطر روزهای پرشور بچگی‌هایمان دارد.

برای ساختن این ترکیب جادویی، شما به یک لیوان روحی یا استیل کوچک احتیاج دارید، هرچند که این روزها مدرنیته کمی چاشنی سنت‌ها شده و می‌توان از لیوان‌های کاغذی هم استفاده کرد، اما ما مبنا را بر رعایت کردن اصل آن می‌گذاریم و پیشنهادمان همان لیوان روحی یا استیل کوچک است.

دومین ابزار ساخت آن چِئب [چوب] است. مراد از چوب، هر نوع چوبی می‌تواند باشد، ولی سایز آن دو یا سه بند انگشت بزرگتر از لیوان روحی یا استیل منظور است. البته گاهی مواقع می‌توان قاشق را جایگزین چوب کرد که باز هم اینجا ما مبنا را بر رعایت اصل هر چیزی می‌گذاریم و چوب را پیشنهاد می‌دهیم.

بعد از انجام فرعیات این ترکیب، به سراغ اصل آن می‌رویم که تمام این مقدمه‌چینی‌ها برای یادآوری آن بود؛ طعم بستنی. دنیای طعم و ترکیبات آن دنیای خیلی گسترده است و هر چیزی را می‌توان در آن دخیل کرد. ویمتو با آب و شکر، دوغِ ترش، شربت پودری در طعم‌های مختلف با شکر و آب و …، البته برای من هنوز که هنوز است شیر و شکر و گلاب در صدر همه‌ی این طعم‌ها قرار دارد و هنوز نتوانسته‌ام طعم دیگری را جایگزین آن کنم.

بعد از انجام این مراحل، نوبت به آزمون صبوری شما می‌رسد که این ترکیب جادویی را به یخ‌بند یخچال یا فریزر آشپزخانه بسپارید تا بعد از گرمای یک روز از تابستان، به خنکی آن پناه ببرید.

عکس‌های نازنین شبان از این ترکیب جادویی و خنک را ببینید.