هفت‌برکه: کامنت‌دونی نام ستونی است برای بازنشر نظرات خوانندگان رسانه‌های هفت‌برکه. برای بهتر دیده شدن کامنت‌های خوانندگان سایت، بخشی از آنها را به صورت هفتگی و گاهی نیز به شکل موردی، جداگانه منتشر خواهیم کرد. پیشنهاد می‌کنیم کامنت‌هایتان را با ذکر نام بگذارید تا در نقل قول و رساندن صدایتان به مردم و مسئولین موثرتر باشد. 

در هفته‌ی گذشته، خبر دیدار اعضای شورای شهر گراش با شورای اوز و خنج، واکنش‌های مختلفی در پی داشت (خبر و بازتاب‌های آن در هفت‌برکه). یکی از خوانندگان سایت که نام خود را «گراشی سربلند» ثبت کرده است، نظر مفصلی در مورد اولویت‌هایی شورای ششم در سایت هفت‌برکه درج کرده است. این نظر را در ادامه می‌خوانید.

CommentDony

 

 گراشی سربلند: بیشترین مشکلات مردم سرگردانی در شهرداری است. ریاست محترم شورا لطف کند اگر می‌خواهد شروع کند ابتدا از شهرداری که خود ناظر بر عملکرد شهردار و کارکنان است شروع نماید. تسهیل در امر ارباب رجوع باید اول از خود شورا و شهرداری شروع شود.

اتفاقا مردم توسعه و آبادانی را از شورای شهر انتظار دارند. سال‌های ۷۸ به بعد با حضور شورای سوم و شهردار قائدی تقریبا چهره شهر عوض شد و حتی زمان شورای پنجم جرقه پروژه‌های بزرگی مانند رفع نقاط حادثه خیر میدان شهید برزگران و کمربندی شروع شد هر چند ناقص یا اینکه به نتیجه نرسید.

شورای شهر ابتدا باید پاسخگوی عملکرد خود باشد تا بتواند به عنوان نمایندگان مردم ناظر بر رفتار و کردار کارکنان و روسای ادارات دیگر باشند. انتظار اول مردم از شورا تسهیل در امور مردم است به خصوص در شورا و شهرداری.

وظیفه رئیس شورا این نیست که برای انتصاب رئیس اداره ورزش و جوانان خود را به آب و آتش بزند. البته این قصه سر دراز دارد. چرا که اگر برای رئیس اداره مذکور پیگیر شد، انتظار مردم این است که برای روسای دیگر ادارات هم اینگونه رفتار کند. ضمن اینکه تعویض روسای ادارات از وظایف فرماندار است و فرماندار در این خصوص باید پاسخگو باشد.

طرح‌هایی که شورای شهر باید پیگیر باشد و برای شهر اولویت دارد:

۱. تصویب طرح تفصیلی

۲. خدمات‌رسانی به تمام نقاط شهر و محدوده خدماتی شهرداری به خصوص در بافت قدیم و فرسوده

۳. تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام عمرانی شهرداری مانند رودخانه فصلی و پارک‌های محله‌ای

۴. توزیع خدمات بر اساس عدالت (برنامه شورای ششم باید در شهرک آزادگان و شهرک رزمندگان مشخص باشد)

۵. مطالبه‌گری از مسئولین شهر در راستای اجرای طرح فاضلاب شهری و احداث تصفیه خانه با توجه به کمبود منابع آبی و توسعه فضای سبز

۶. اجرای طرح کمربندی و کنترل ترافیک که متاسفانه شورا به نظر می‌رسد در این خصوص طرحی برای ارائه ندارد.

۷. توسعه فضای سبز و ایجاد محیطی دلنشین جهت جذب مسافر و گردشگر و ایجاد شهری شاداب و سلامت

۸. توسعه کشتارگاه که خوشبختانه در شورای پنجم اقدامات خوبی انجام شد. با توجه به اینکه سلامت مردم از اولویت است شورا و شهرداری وظیفه دارند یا در این خصوص سرمایه‌گذار بخش خصوصی جذب کنند یا خودشان به توسعه کشتارگاه کمک کنند.

۹. جمع‌آوری سگ‌های ولگرد که باعث وحشت مردم و ساکنین محلات شده است و چهره زشت و ناپسندی از شهر به وجود آورده است.

۱۰. برخورد قاطع با سد معبر و ساماندهی تابلوهای تبلیغاتی که متاسفانه در شهر هیچ ترتیبی ندارد.

۱۱. نامگذاری معابر و خیابان‌های سطح شهر با توجه به فرهنگ و اداب و رسوم شهر و منطقه

۱۲. توجه و کمک به اجرای برنامه‌های فرهنگی و مذهبی

۱۳. جلوگیری از تغییر کاربری های غیر مجاز و برخورد با سوء استفاده‌کنندگان

۱۴. جذب سرمایه گذاری و توجه به بخش خصوصی در راستای توسعه و پیشرفت شهر

۱۵. اجرای طرح‌های ترافیکی و ساماندهی بلوارها و جمع‌آوری سرعت‌گیرها و سرعت‌کا‌ه‌های غیر استاندارد

۱۶. کمک به راه‌اندازی مرکز معاینه فنی خودرو

۱۷. توسعه شهرک‌های جدید التاسیس و ایجاد پارک‌های محلات بر اساس عدالت و اولویت مناطق محروم و کم‌برخوردار و آسیب پذیر

۱۸. توسعه خدمات الکترونیک شهرداری که خواست و اولویت شهرهای الکترونیک است با توجه به جمعیت کم

۱۹. ایجاد مبلمان شهری متناسب با فرهنگ و نصب المان‌های شهری بر اساس معیارهای اجتماعی

۲۰. آسفالت کوچه و معابر به خصوص در بافت فرسوده و مناطق کم برخوردار

۲۱. توجه به فاضلاب شهر در بافت فرسوده که شرایط زندگی را برای مردم سخت و سلامت مردم را با خطر روبرو کرده است، به خصوص رفع معضلات فاضلاب در انتهای خیابان بسیج

۲۲. ایجاد پارک جنگلی و توسعه فضای سبز در پارک شهر و معابر عمومی به خصوص در شهرک‌های تازه تاسیس مانند رزمندگان و فرهنگیان

۲۳. توسعه حمل و نقل شهرداری به خصوص آتش‌نشانی. با توجه به احداث ساختمان‌های بزرگی و غول پیکری که در گراش ایجاد می‌شود، نیاز است تجهیزات و امکانات آتش‌نشانی بر اساس نیاز توسعه یابد تا در زمان بحران با مشکل روبرو نشوند.

۲۴. ساماندهی کارکنان شهرداری به خصوص نیروهای قراردادی که در صورت ساماندهی شاهد افزایش روحیه و انگیزه کارکنان خواهیم بود.

۲۵. اطلاع‌رسانی شفاف در خصوص مصوبات شورای اسلامی شهر و اجرای آن

۲۶. توجه به بافت تاریخی و حفظ اماکن ارزشی تاریخی و توسعه و مرمت آن

۲۷. رفع خاموشی و ایجاد روشنایی به خصوص در بلوار و جاده گراش لار که خطرساز است.

۲۸. جذب منابع و اعتبارات عمرانی از سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کل کشور

۲۹. ایجاد درآمد پایدار شهرداری به طور مثال حمام شهرداری جنب باغ ملی قدیم که سال‌هاست درآمد پایداری را برای شهرداری ایجاد کرده است، هر چند کم.

۳۰. جلوگیری از فروش زمین‌های متعلق به شهرداری و حفظ زمین‌ها به عنوان پشتوانه اصلی مالی شهرداری به خصوص در مواقع بحرانی

۳۱. احداث خیابان ساحلی با توجه به ترافیک خیابان اصلی

۳۲. ساماندهی رودخانه‌های فصلی به خصوص دیوارچینی رودخانه پئت که می‌توان اعتبارات ستاد بحران در این خصوص جذب کرد.

۳۳. کمک شورا تا تامین ساختمان جهت استقرار ادارات تازه تاسیس در شهر و مشارکت در تامین تجهیزات و امکانات اولیه

۳۴. مطالبه‌گری شورای شهر به عنوان نهادی که نمایندگان مردم در آن حضور دارند از مسئولین شهرستان، استان و کشور در راستای ارائه خدمات، افزایش اعتبارات و اجرای پروژه‌ها

۳۵. استفاده از ظرفیت جوانان نخبه بومی در راستای پیش‌برد اهداف به عنوان مشاور در امور شهرداری و شورای شهر

۳۶. توجه به فرهنگ و معماری اسلامی ایرانی در اجرای پروژه‌های عمرانی شهرداری

۳۷. جلوگیری از هدررفت منابع و ریخت‌وپاش‌های غیر ضروری به خصوص در اجرای پروژه‌ها که به طور مثال به پروژه باغ ملی اشاره کرد که هم وقت مردم گرفته شد و هم هزینه از جیب مردم در این پروژه که ابتدا گودبرداری و بعد بتن‌ریزی و بعد هم پر کردن خاک و….. یا پروژه ای که پشت موتوری شهرداری تحت عنوان بازار ماهی‌فروشی قرار بود اجرا شود و متاسفانه در حد بتن ریزی و فنداسیون مانده است و برای همه قابل مشاهده است.

۳۸. تامین روشنایی در مناطق عمومی که خاموشی مطلق وجود دارد در راستای افزایش ضریب امنیت مانند آرامگاه‌ها، پارک‌ ها، کوچه ها و معابر عمومی در بافت ناکارآمد.

۳۹. حمایت از برنامه‌های ورزشی و فرهنگی و اجرای برنامه‌های شاد و مفرح که باعث ایجاد روحیه و افزایش نشاط اجتماعی در شهر شود.

۴۰. حضور اعضای شورا در محافل و مجالس و برگزاری جلسات منظم پرسش و پاسخ و پیگیری مشکلات در محلات به خصوص در محلات کم‌برخوردار و آسیب‌پذیر

۴۱. تعیین تکلیف زمین‌های واگذاری از سوی شهرداری و راه و شهرسازی به سرمایه گذاران که تا الان کاری را از پیش نبردند. شورای شهر در این خصوص باید ورود جدی داشته باشد و مواضع خود را در این خصوص روشن به مردم اعلام کند.

اینها تنها بخشی از مشکلات مردم گراش است که در حوزه شهرداری و شورای اسلامی شهر می‌توان به رفع آن کمک کرد و دردی از مردم دوا کرد.

 

خبر مرتبط در هفت‌برکه:

http://www.gerishna.com/archives/114815