هفت‌برکه: حفر چاه آب جدید در ورودی شهرک صنعتی گراش به عمق ۱۱۰ متری رسیده است و صنعتگران امیدوارند تا زمان دریافت آب از خط سد سلمان با احداث این چاه بخشی از مشکلات آنان کاهش پیدا کند.

Cha Ab Sharak

هر بار حضور مدیران در شهرک صنعتی، مشکلات این شهرک دوباره لیست می‌شود. دوشنبه ۱۴ بهمن ماه ۱۴۰۳ فرماندار و مدیران شهرستان برای افتتاح مرکز استخراج رمز ارز شرکت کلات به شهرک صنعتی رفتند. فرماندار گراش در حاشیه این مراسم گفت «استنباط من در طول سه سال مدیریتم این است که شهرک صنعتی از پایه درست پیش نرفته است. وقتی می‌خواهند شهرک صنعتی را واگذار کنند باید اول بحث زیرساخت‌ها و بهداشت حل بشود و اینجا ‌ظاهرا خلاف این رویه بوده است.»

فرماندار گراش گفت: « اول دست مردم را در حنا گذاشته‌اند و واگذاری‌ها انجام شده در صنایع مختلف و به خاطر همین بی‌مبالاتی برخی حتی تعطیل کرده‌اند. این سه سالی که ما هستیم برای مشکل برق، بهسازی و توسعه‌ی ۱۶ هکتار شهرک هزینه کرده‌ایم ولی ما مشکل آب را همچنان داریم. یا دم در ورودی شهرک مجوز ۱۰ هکتار واگذاری داده بودند و با گرفتاری آن را لغو کردیم.»

طاهرزاده فرماندار گراش گفت: «الان آب از چاه‌های اطراف تامین می‌شود گرفتاری‌هایی که همچنان وجود دارد و چاه جدید در ورودی شهرک در حال حفاری است. با استان هم تعامل داریم تا آب از خط اصلی و پایدار به شهرک بدهیم. برق هم نواقصی در مدیریت اولیه بوده است. بعد از رفع مشکل برق و زیرسازی و زیرساخت‌ها و جمع‌آوری زباله و اینترنت و تلفن، حفر چاه آب جدید دغدغه‌ی اصلی این شهرک است.»

طاهرزاده گفت: «الان دغدغه‌ی اصلی ما در شهرک صنعتی تامین آب است و بعد مشکلات کوچک‌تر هم حل می‌شود. اختلاف نظر بین ۴۷ میلیارد و ۲۰ میلیارد تومان بین شهرک صنعتی و آبفا است. داریم حل می‌کنیم و فکر می‌کنم خود شهرک بتواند با حدود ۲۰ میلیارد آب پایدار را به ایستگاه پمپاژ بیاورد.»

وحید زرین‌چنگ مدیر شهرک صنعتی در رابطه با مشکل آب شهرک و حفر چاه جدید توضیحاتی داد و گفت: «چاه در عمق ۱۱۰ متری است و در حد یک اینچ فعلا آب بالا آمده. قرار شد لوله‌ها را عوض کنند و لوله‌ی نو بیاورند تا بتوانیم آب را به ساختمان روبرو از طریق زیر زمین منتقل کنیم تا آب وارد شبکه شهرک شود.همچنین یک کارگر برای مخزن‌های بالایی گرفته‌ایم تا گل و لای سخت آن پاکسازی شود تا حجم آب پایین‌تر بیاید چون الان با وجود جلبک و خاک حداقل یک اینچ یا کمتر جلوی فشار آب را می‌گیرد.»

مهندس کاشفی رییس اداره امور آب گراش در مورد حفر چاه جدید گفت: «چاه در عمق ۱۱۰ متری در حال حفاری است و تا عمق ۲۰۰ متر هم مجوز داده‌اند و سعی می‌کنیم تا عمق ۲۵۰ متر هم مجوز بگیریم که دیگر آب پایدار خواهد بود. میزان آب قابل بهره‌برداری را نمی‌شود تا اتمام آن پیش‌بینی کرد. اما پیش‌بینی بهره‌برداری آب طبق مجوز تا پنج لیتر در ثانیه است اما بیشتر شود هم چون موضوع صنعت و کارآفرینی است مشکلی به وجود نمی‌آید.»

طاهرزاده فرماندار هم گفت: «ما می‌خواهیم از اشتغالزایی و تولید حمایت کنیم و با اداره صمت، منابع آب و جهاد و افرادی که معرفی کرده‌اند، هم همکاری داشته‌ایم و می‌خواهیم کسانی که می‌آیند هم دچار ورشکستگی و دلسردی نشوند. یکی از مشکلات تامین آب بود که امیدواریم با حل این مشکل شاهد توسعه‌ی شهرک باشیم چون ظرفیت بسیار خوبی هم از لحاظ سرمایه‌گذاری و هم از لحاظ توسعه‌ی اشتغال دارد.»

به گفته یکی از صنعتگران حاضر آب چاه شهر صنعتی غیر شرب است و صنایع برای استفاده از آب باید حتما آب شیرین‌کن داشته باشند.

موضوع استفاده شهرک صنعتی گراش از آب خط انتقال سد سلمان در چند سال اخیر از خواسته‌های اصلی صنعت‌گران این شرکت بوده است که با وجود وعده‌های فرماندار، آبفا و شرکت‌های صنعتی به دلیل اختلاف در میزان و نحوه تامین بودجه آن تاکنون محقق نشده است. هفت‌برکه از سال ۱۳۹۵ در چند گزارش این موضوع را پیگیری کرده است:

شهرک صنعتی گراش، تشنه‌ی آب سد سلمان است

آب و مخابرات دو مشکل اصلی شهرک صنعتی گراش

چاه وعده‌ها برای مشکل آب شهرک صنعتی گراش

چاه خشک شهرک صنعتی : تولید بدون آب معنی ندارد!

مشکلات ادامه‌دار آب در شهرک صنعتی گراش

افتتاح با چاشنی اعتراض در شهرک صنعتی گراش