هفت‌برکه: از ابتدای هفته ویدیوهایی در شبکه‌های مجازی منتشر می‌شد که در آنها افرادی ادعا می‌کردند بعد از زدن واکسن کرونا، بدن آن‌ها قاشق، کلید یا اجسام فلزی دیگر را نگه می‌دارد. چهارشنبه ۱۲ خرداد با اوج گرفتن این نوع ویدیوها، پزشکان مجبور به اظهار نظر و تکذیب این موضوع شدند. 

چالش چسباندن قاشق و کلید به محل تزریق واکسن به گراش هم رسید. روز چهارشنبه چندین ویدیو برای هفت‌برکه ارسال شد که نمونه‌هایی از آن را می‌بینید. هم کسانی که واکسن زده بودند هم افرادی که واکسن نزده بودند در این ویدیوها حضور داشتند. شما هم می‌توانید امتحان کنید که آیا «مرد آهن‌ربایی» یا «زن آهن‌ربایی» هستید یا نه؟

فرضیه‌های مختلف در مورد دلیل این پدیده اعلام شده است. اما چیزی که مایه‌ی نگرانی است این نکته است که این حواشی ممکن است بر تمایل افراد برای استفاده از واکسن تاثیر بگذارد در حالی که مشخص است که پدیده‌ی جذب اشیا در افرادی که واکسن نزده‌اند نیز کم و بیش وجود دارد. 

samimifa

 

چند فرضیه برای یک پدیده عجیب

 
عاطفه عابدینی، دبیر کمیته علمی کشوری کووید-۱۹، در پاسخ به سوالی درباره کلیپ‌هایی در فضای مجازی که نشان می‌دهد در محل تزریق واکسن خاصیت آهنربایی ایجاد شده است نیز گفت: «این شایعه در فضای مجازی رویت می‌شود و توضیخات و توجیهات غیر علمی هم شنیده می‌شود. واقعیت این است خود ما هم در حال کار کردن روی این موضوع هستیم. این عارضه فقط در ایران رخ نداده است. این قضیه در هر برندی می‌توانست رخ دهد. حتی گروهی گذاشتیم بر این موضوع کار کنند و توجیه علمی داشته باشیم.»
 
حمید سوری، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مقابله با کرونا، در یادداشتی که در اختیار فارس قرار داده است، به شبهه‌افکنی پیرامون وجود فلزات در واکسن کرونا پاسخ داده است.
 
در این یادداشت آمده است: «خبر‌های عجیب و غریب در مورد واکسن تمامی ندارد.»
 
در مورد این کلیپ یا کلیپ‌هایی که آهن ربا را روی پوست می‌گذارند و نمی‌افتد چند نکته قابل توضیح است:

۱- آهن ربا همان‌طور که از اسمش پیداست آهن را جذب می‌کند و هیچکدام از واکسن‌های موجود تولید شده اصلا آهن در ترکیب خود ندارند.

۲- برای اینکه حداقل چنین جذبی صورت بگیرد، حدود یک گرم آهن، نیکل یا کبالت لازم است تا از زیر پوست یا داخل عضله بتواند این جذب صورت بگیرد.

۳- از مجموع فلزات، مقدار بسیار بسیار ناچیزی از ترکیبات آلومینیوم وجود دارد که آن هم به هر مقدار جذب آهن ربا نمی‌شود.

۴- مقداری حتی کم آهن در بدن انسان وجود دارد که می‌تواند آهن ربا را جذب کند.

۵- برخی افراد بدنشان می‌تواند تا حدودی فلزات به خصوص آهن را به خود جذب کند که ربطی به واکسن ندارد. شما قبل از آمدن واکسن هم می‌توانستید از این کلیپ‌ها در اینترنت ببینید.

۶- بنده خودم آهن ربای کوچکی را به عضله دلتویید هر دو بازو نزدیک کردم که بدون این که واکسنی تزریق کرده باشم از دو بازو آهن ربا به پوست چسبید.

۷- گاه چسبیدن فلزات ناشی از رطوبت بدن یا شیب بدن دارد و آهن‌ربایی در بدن وجود ندارد.

وقتی که ماده‌ای در یک میدان مغناطیسی خارجی قرار می‌گیرد پس از حذف میدان خارجی، مقداری از مغناطیس خود را حفظ می‌کند. به این مغناطیس باقیمانده در ماده، پسماند مغناطیسی گفته می‌شود. هرچه پسماند بزرگتر باشد آهنربا قوی‌تر است. حرکت الکترون‌ها می‌توانند باعث مغناطیس شوند. البته چیزی هم بنام مغناطیس بدن انسان داریم. مغناطیس انسانی به توانایی مورد ادعای برخی از اشخاص اطلاق می‌شود که در آن، اجسام به پوست بدن آنها جذب می‌شود. به افرادی که به گفته خودشان دارای چنین توانایی هستند، آهن‌ربای انسانی گفته می‌شود.

هر چند اکثر این افراد، قادر هستند اجسام فلزی را به پوست خود بچسبانند؛ با این حال علاوه بر فلز، اجسامی از جنس‌های گوناگون شیشه، چوب و پلاستیک نیز امکانِ چسبیدن به پوستِ این افراد را دارد. افزون بر این، اجسامی بدون خواص فرومغناطیس همچون برنج و آلومینیم نیز چنین قابلیتی دارند.

چالش آقایان بازیگر 

به گزارش تابناک جوان، شهروز ابراهیمی، بازیگر سینما و تلویزیون نیز با انتشار ویدیویی نوشت: دوستان عزیز این تجربه من بود و برام خیلی عجیب بود. در ضمن من تخصصی در این زمینه ندارم و اتفاقا به همه توصیه میکنم حتما واکسن بزنید وقتی خودم ویدیویی دیدیم برام جالب و غیرقابل باور بود اما خودم انجام دادم و با شما به اشتراک گذاشتم به همین سادگی شعبده بازی هم نیست حتما که دلیل علمی داره؛ من نه چیزی رو تایید میکنم و نه تکذیب به همین سادگی به زبان فارسی باز هم میگم زدن واکسن بهترین راه برای کنترل کرونا و برگشت به زندگی عادی است.
 
آهن ربایی شدن بدن شهروز ابراهیمی

رضا توکلی بازیگر سینما و تلویزیون، تصویر عجیبی از خودش منتشر کرد و نوشت: «نیت و نوبت گرفتن برای تزریق واکسن هم جوابه!»

آهن ربایی شدن بدن بعد از واکسن کرونا
چالش تبدیل شدن قسمتی از بدن به آهن ربا فقط در ایران نیست و بیشتر فضای مجازی کشورهای مختلف جهان را درگیر این موضوع کرده است، از واکسن فایزر گرفته تا سایر برندهای واکسن کرونا در این میان دیده می‌شوند.
 
این چالش قبل از واکسن کرونا نیز در شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام و تیک‌تاک وجود داشته است.