هفتبرکه – گریشنا: گروهی با عنوان دلسوزان محیط زیست گراش در نامهای سرگشاده خطاب به فرماندار در مورد برداشت بیرویه انغوزه از کوه سیاه گراش هشدار دادند.
گریشنا پیش از این خبر داده بود که سالانه ۱۵ تن شیره اِنگُز یا انغوزه از کوههای گراش برداشت میشود. (+) علی ملکی یکی از صاحبان شرکت کشت و برداشت آنغوزه ۱۵۰ گراش گفته بود که بیشتر کارگران برداشت آنغوزه نیریزی هستند ولی از عدم برخورد با برداشتهای غیر مجاز گلایه کرده بود.
در نامه سرگشاده ارسالی به گریشنا دلسوزان محیط زیست از برداشت بیرویه آنغوزه بدون به ظرفیت طبیعت گلایه کردهاند و خواهان تشکیل هیات ویژهای برای رسیدگی به این موضوع شدهاند. رونوشت این نامه به دیگر مراجع قانونی نیز ارسال شده است.
باسمه تعالی
جناب آقای فرودی
فرماندار محترم شهرستان گراش
سلام علیکم
حسب گزارشهای واصله، بررسیهای صورت گرفته و مشاهدات عینی مدتی است افراد و گروههایی (عموما غیر گراشی) بدون داشتن مجوز قانونی اقدام به برداشت آنغوزه در منطقه عمومی کوه سیاه گراش میکنند.
با وجود اعلام گزارش به ادارات ذیربط تاکنون هیچ اقدام موثری جهت جلوگیری از این فعالیتهای خلاف قانون صورت نگرفته است. حضور این افراد در مناطق مذکور همراه با اقدامات تبعی قابل تاملی که شرح برخی از آن در زیر آورده میشود نیاز به پیگیری و اقدام موثر و عاجل دارد.
اقداماتی از قبیل:
۱- قطع درختان کهنسال و بسیار با ارزش برای آتشافروزی و ایجاد پناهگاه
۲- شکار شبانه و بسیار زیاد پرندگان و سایر وحوش به روشهای بسیار وحشیانه
۳- رهاسازی زبالههای غیر قابل تجزیه و سایر پسماندهای مضر در طبیعت بکر منطقه
۴- استفاده بیرویه و بسیار زیاد از آبانبارها
و اما مهمتر از همه
۵-برداشت بی رویه آنغوزه بدون توجه به توان و ظرفیت طبیعت منطقه و عدم جایگزینی این گونه ارزشمند.
بعضا اعلام میگردد برخی کارشناسان ادارات مرتبط نیز به انحاء مختلف با این افراد همکاری میکنند. لذا بر این اساس مراتب به اطلاع جنابعالی رسید و به عنوان نماینده دولت در شهرستان انتظار میرود در اسرع وقت با تشکیل هیات ویژهای دستور فرمایید به صورت خاص و در حداقل زمان ممکن به موضوع رسیدگی نموده و نتیجه اقدامات را به اطلاع عموم برسانید.
بدیهی است با توجه به اتمام زمان برداشت در روزهای آتی تسریع در این اقدام مورد انتظار است.
در صورت عدم توجه به این موضوع که خسارتهای جبرانناپذیری را به محیط زیست گراش وارد نموده و خواهد نمود، در راستای عمل به منویات رهبری، ما جوانان گراشی، ناگزیر آتش به اختیار عمل نموده و تبعات مساله در وهله اول متوجه آن فرمانداری و سپس سایر نهادهای ذیربط خواهد بود.
جمعی از دلسوزان محیط زیست گراش
رونوشت این نامه برای مراجع قانونی زیر نیز ارسال شده است
– امام جمعه محترم گراش جهت استحضار و صدور دستور پی گیری
– ریاست محترم دادگستری شهرستان گراش جهت استحضار و صدور اوامر مقتضی
– ریاست محترم اداره اطلاعات جهت استحضار و صدور دستور پیگیری
– شورای محترم اسلامی گراش جهت استحضار و ورود به موضوع
– اداره محترم منابع طبیعی گراش جهت اقدام لازم
– اداره محیط زیست گراش جهت اقدام لازم
ناشناس
۲۶ تیر ۱۳۹۸
این موضوع هم بدون هیچ گونه پیگیری مانند زمین ۴۰۰ هکتاری رها میشه.عادت کردیم تو یه مقطع واکنش نشون میدیم بعد به دست فراموشی میسپریم.اخه کدوم عاقلی تایید میکنه از این سرزمین خشک و در معرض اسیب میشه ۱۵الی ۲۰ هزار کیلو شیره انغوزه استحصال کرد.اگه کسی با مجوز هم اقدام کنه،اونی که مجوز میده باید مواخذه بشه بر چه اساس.
طبیعت دوست گراشی
۲۶ تیر ۱۳۹۸
ما چیزی که لازم داریم مسئول دلسوز هستش که متاسفانه نداریم
فقط جلسه میگیرن اخرش هم هیچی از توش در نمیاد
طبیعت گراش همه جوره بخاطر مسئولین همیشه خواب داره نابود میشه همیشه هم دارن پیگیر میکنند ولی این پیگیری کی به نتیجه میرسه (که نمیرسه)خدا میدونه.
حقوقی که تک تک شما مسئولین میگیرید از جیب این مردمه پس وظیفه شما هستش به فکر شهر باشید.