بستن

چه قارچی بخوریم؟ چه قارچی نخوریم؟

هفت‌برکه – گریشنا: تاکنون موردی از مسمومیت قارچ در شهرستان گراش وجود نداشته است و همشهریان می‌تواند قارچ‌های دارای تاییدیه را مصرف کنند.

به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی گراش به نقل از  ستاد اطلاع‌رسانی داروها و سموم معاونت غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی گراش، با توجه به علایم گزارش شده، قارچ عامل مسمومیت هموطنانمان از جنس و گونه Amanita virosa است که تا حدودی به قارچهای خوراکی شباهت داشته و می‌تواند در کنار آنها در محل رویش وجود داشته باشد.

 

  1. شهروندان باید توجه داشته باشند که از مصرف قارچ های خودرو مخصوصا قارچ‌هایی که در کنار تنها درختان (علی الخصوص درختان خشک شده) می رویند خودداری کنند. تنها قارچ هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی های دارای مجوزهای سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و پزشکی می باشند، مصرف نمایید.
  2. با توجه به گزارش‌های رسمی وزارت بهداشت از آمار مسمومیت ها، علت مسمومیتها مصرف قارچهای خود رو وبیشتر در استانهای غربی کشور و در نتیجه بارانهای موسمی بوده است.
  3. بر طبق تایید مقامات بیمارستان شهرستان گراش ،در طی روزهای اخیر هیچ گونه بیمار یا گزارشی از مسمومیت با قارچهای مسموم مشاهده یا دریافت نگردیده است.
  4. بر طبق تایید مقامات سازمان جهاد کشاورزی شهرستان ، با توجه به شرایط آب و هوایی شهرستان در این فصل از سال هیچ نوع قارچ خود رویی در مراتع و صحرای شهرستان امکان رشد ندارد.و در خصوص قارچ های خود رو در کنار درختان باغات با احتیاط عمل نموده و از مصرف آنها خود دارری نمایید.
  5. قارچ مورد نیاز خود را از سوپر مارکت ها و مراکز مجاز عرضه قارچ که دارای پروانه کسب می باشند ، و قارچ عرضه شده در سالنهای کشت تحت نظارت جهاد کشاورزی و بهداشت محیط شهرستان تولید می کنند خریداری نمایید .
  6. در ادامه متن کامل این اطلاعیه را بخوانید.

اطلاعیه ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم در خصوص پیشگیری از مسمومیت با قارچهای سمی

اردیبهشت ۱۳۹۷

با توجه به علایم گزارش شده، قارچ عامل مسمومیت هموطنان‌مان از جنس و گونه Amanita virosa می‌باشد که تا حدودی به قارچ‌های خوراکی شباهت داشته و می‌تواند در کنار آنها در محل رویش وجود داشته باشد.

از مصرف قارچ های خودرو مخصوصا قارچهایی که در کنار تنها درختان (علی الخصوص درختان خشک شده) می رویند و یا قارچ های جمع آوری شده توسط افراد عادی و یا قارچ هایی که به صورت فله‌ای عرضه می‌شوند، خودداری کنید. تنها قارچ هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی های دارای مجوزهای سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و پزشکی می باشند، مصرف نمایید.

شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ‌شناسی و گیاه‌شناسی امکان پذیر است. بنابراین به توصیه‌های برخی از افراد عادی‌ در تشخیص انواع سمی از  انواع خوراکی قارچ  توجه نکنید.

مصرف قارچ ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نمی‌باشد.

برخی از روش‌ها و معیارهای سنتی مانند: تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات دراطراف قارچ و محل رویش قارچ  معیار  علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.

هرگز قارچ‌ها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف نکنید.

برخی از سموم موجود در قارچ ها مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماده‌سازی غذا مانند: کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نمی‌باشد.

در صورت بروز علایم و نشانه‌های گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخیری (۱۲-۵ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ)، هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت‌ها منتقل کنید. در مواردی که علائم گوارشی بصورت تاخیری (با فاصله بیش از ۶ ساعت از مصرف قارچ) رخ دهد این دسته از قارچها سمیت به مراتب بیشتری دارند و علت اصلی نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان نیز همین مسئله بوده است.

انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ها امکان درمان موفقیت‌آمیز را افزایش می‌دهد و هر گونه تاخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می شود. بنابراین با مشاهده علایم و نشانه های بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه  مصرف خوراکی قارچ ، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز نموده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل نمایید.

در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.

| مدیر رسانه‌های هفت‌برکه | مدیرمسئول پایگاه خبری هفت‌برکه | مدرس دوره‌های آموزش خبرنگاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0 نظر
scroll to top