بستن

همکاری جهاد دانشگاهی در ساخت مرکز فوق تخصصی ناباروری گراش

در دیدار یک روزه رییس جهاددانشگاهی کشور و دو معاون او به گراش زمینه‌های فعالیت جهاد دانشگاهی در شهرستان گراش بررسی شد. مهمترین نتیجه این سفر تاسیس مرکز فوق تخصصی ناباروری در آینده نزدیک است.

به گزارش رویداد شهر دکتر محمدحسین یادگاری رئیس جهاد دانشگاهی کشور و هیئت همراه در سفر خود توان‌مندی‌ها و ظرفیت‌های شهرستان گراش را برای راه‌اندازی مرکز فوق‌تخصصی درمانی و تحقیقاتی ناباروری جنوب فارس بررسی کردند. دانشکده علوم پزشکی، مجموعه آبشار اندیشه، حوزه علمیه باقرالعلوم علیه‌السلام، ساختمان شبکه بهداشت و آموزش پرورش مهمترین مکان‌های بازدیده شده بود. در بررسی محل ساخت مرکز فوق‌تخصصی ناباروری نیز دو زمین در انتهای بلوار شهدا پیش‌نهاد شده است که بعد از بررسی کارشناسی ساخت مرکز آغاز می‌شود. تا زمان ساخت مرکز اصلی در صورت موافقت جهاد دانشگاهی فعالیت مرکز در ساختمانی واقع در بلوار سپاه آغاز می‌شود.

یادگاری سحنران این هفته بعد از نماز جمعه بود. رییس جهاد دانشگاهی گزارشی از مهمترین فعالیت‌های علمی و فرهنگی مجموعه مدیریتی خود ارائه کرد. به گزارش ایسنا فارس دکتر یادگاری گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به اینکه دانشگاه‌ها مسیر اصلی خود را گم کرده بودند، ستاد عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفت که وظیفه آن جهت‌دهی به دانشگاه‌ها بود.

رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به هدف سفر خود و تاسیس مرکز ناباوری گفت: مرحوم کاظمی آشتیانی نیز که بنیان‌گذار پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی به عنوان پیشتاز تحقیقات سلول‌های بنیادی در کشور بود، این مرکز علمی و پژوهشکده را بر سه محور علم، ایمان و تلاش بنیان نهاد و تأکید کرد که تقوا اصل و اساس این پژوهشکده است.

پتانسیل‌ها فقط در پزشکی نیست

هیات رییسه جهاد دانشگاهی در سفر خود در چندین جلسه کاری در دفتر امام جمعه و دانشکده علوم پزشکی گراش شرکت کردند. دکتر قاضی‌ مغربی معاون پژوهشی چهاد دانشگاهی نیز در خضوض امکان راه‌اندازی قطب‌های مختلف علمی، پژوهشی و صنعتی در گراش و اعلام آمادگی آن مرکز در جهت استقرار این مراکز سخن گفت. قاضی‌مغربی با تصریح اینکه امکان ایجاد مرکز جامع بین‌المللی سرطان در استان فارس و شهرستان گراش در کنار مرکز تحقیقات ناباروری، وجود دارد، ارایه نظر نهایی را منوط به انجام تحقیقات و بررسی همه‌جانبه دانست.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی خطاب به مسوولان محلی شهرستان گفت:‌ «پتانسیل فعالیت‌ها را فقط در پزشکی نبینید بلکه در کشاورزی،‌ علوم پایه،‌ فنی و مهندسی نیز باید درنظر گرفته شود.» فعالیت‌های صنعتی و تولید تجهیزات صنعتی، نفتی، مخابراتی و دفاعی و حتی گیاهان دارویی از پیش‌نهادهای مطرح شده توسط معاون جهاد دانشگاهی بود. او گفت: «با توجه به وضعیت جغرافیایی شهرستان گراش، می‌توانیم در این شهرستان گیاهان دارویی را به‌ صورت تی‌بگ به منظور صادرات تبدیل کرده و یا حتی از آن‌ها عصاره‌گیری کرده و برای مواد شوینده، بهداشتی و دارویی نیز استفاده کرد.»

توریسم درمانی

رییس جهاد دانشگاهی در گفتگو با خبرگزاری ایسنا در شیراز گفت: راه‌اندازی مرکز تحقیقات ناباروری در شهرستان گراش استان فارس به‌ دلیل ظرفیت‌های موجود منطقه و توان علمی استان فارس در بعد علمی و پزشکی، در دست بررسی است. یادگاری با یادآوری این که این نهاد برای تأسیس خدمات تخصصی دارای قوانین خاصی است، گفت: باید شرایط اسکان و آسایش افرادی که به این مراکز جهت درمان مراجعه می‌کنند نیز فراهم شود.

فرماندار گراش نیز در گفتگو با خبرگزاری دانشجو بر این نکته تاکید دارد. فرماندار شهرستان گراش بیان کرد: مرکز فوق تخصصی درمانی و تحقیقاتی ناباروری جنوب کشور به هدف سرویس دهی به استان های همجوار و کشور های عربی حاشیه خلیج فارس در گراش راه اندازی می شود. طراحی این مرکز به گونه ای صورت گرفته است که در فاز دوم به عنوان یک مرکز توریسم درمانی قادر به پذیرش متقاضیان از کشورهای حوزه خلیج فارس و استان های همجوار می‌باشد. وی گفت: در این مرکز علاوه بر بخش های جراحی و تخت های بیمارستانی، خانه های ویلایی برای استقرار همراهان بیمار پیش بینی شده است.

 فرماندار شهرستان گراش با بیان اینکه تمامی هزینه های ساخت و خرید تجهیزات پزشکی و اداری این مرکز توسط اهالی شهر گراش تأمین شده است، خاطرنشان کرد: از جمله نکات جالب توجه آن است که بیش از ۹۰ درصد از ساختمان های اداری دولتی و خدمات عمومی این شهر با هزینه خود مردم گراش ساخته و تجهیز شده است.

طرح‌هایی که باید پیگیری شود

ایسنا به نقل از رییس جهاد دانشگاهی از آمادگی این نهاد برای راه‌اندازی دانشگاه علمی کاربردی در گراش در صورت اخذ مجوز خبر داد. سفر رییس جهاد دانشگاهی کشور به گراش با طرح‌های بزرگ و آینده‌نگرانه‌ای همراه بود. باید دید کدامیک از این طرح‌ها سرانجام عملی می‌شود. قرار است هیات موسس مرکز فوق تخصصی ناباروری برای پیگیری این طرح و طرح‌های دیگر اواخر آذرماه به تهران سفر کنند.

خبر مرتبط: مرکز درمان ناباروری جنوب کشور در گراش ساخته می‌شود

| مدیر رسانه‌های هفت‌برکه | مدیرمسئول پایگاه خبری هفت‌برکه | مدرس دوره‌های آموزش خبرنگاری

3 نظر

  1. خبر خوبیه، فقط یه مشکل تو تعریف این مرکز جامع بین المللی سرطان وجود داره. مشخص نیست که این مرکز قراره خدمات درمانی و تشخیصی رو برای بیماران ارائه بده یا این که قراره پژوهشی باشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 نظر
scroll to top