هفت‌برکه – گریشنا: محمد حسین‌زاده، مدیر شرکت بازرگانی نوین تجارت فارس، از شروع پروژه‌ی «مجموعه شهر نوین تجارت گراش» خبر داد. به گفته حسین‌زاده، او از سال ۱۳۸۸ پیگیر این پروژه سه‌هکتاری بوده است و در نهایت امسال کار واگذاری زمین و دریافت تمام مجوزها به اتمام رسیده و در مرحله‌ی دریافت پروانه کار از شهرداری گراش است.

13970920 Novin Tejarat 1

محمد حسین‌زاده در گفتگو با هفت‌برکه درباره‌ی مشخصات این پروژه گفت: «این یک پروژه راهبردی و در اصل یک تجارتخانه بزرگ است. پروژه در زمینی به مساحت ۳۰هزار متر، صد متر بالاتر از میدان ولایت به سمت اوز و درون محدوده شهر ساخته خواهد شد. این مجموعه دارای چهار فاز مجتمع انباری شامل ۴۸ انبار ۲۵۰متری و یک فاز دفتر خدماتی است. اگر این پروژه آماده بهره‌برداری شود، برای ۳۰۰ نفر شغل مستقیم و برای ۲۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم شغل ایجاد می‌شود.»

مدیر شرکت نوین تجارت و مجری مجموعه، هزینه‌ی احداث این شهر تجاری را حدود بیست میلیارد تومان می‌داند و اضافه می‌کند: «فاز اول، احداث دفتر شرکت‌هاست که شرکت خودم سرمایه‌گذار آن خواهد بود. برای فازهای بعدی نیز در حال مذاکره با سرمایه‌گذاران هستم.» او زمان شروع و ادامه کار را به اوضاع اقتصادی کشور و مساعدت مسئولان شهرستان و کشور وابسته می‌داند.

مجری شهر نوین‌تجارت گراش درباره‌ی هدفش از پیگیری و راه‌اندازی این مجموعه می‌گوید: «هدف این است که اجرای این پروژه، زنگ بیداری مردم گراش باشد. من اعتقاد دارم گراش اگر بخواهد پیشرفت کند، باید با کار تجارت باشد.» او یک هدف دیگر را نیز برای این مجموعه تعریف کرده است: «امیدوارم با ساخت این مجموعه، دندان طمع موجرها و مالکان بی‌انصاف مغازه‌های گراش برای همیشه کشیده شود. بسیاری از همشهریان از قیمت بالای اجاره‌ی واحدهای تجاری در گراش گلایه دارند. این مجموعه باعث می‌شود تعادلی بین عرضه و تقاضای واحدهای تجاری در گراش ایجاد شود.»

بیوگرافی مدیر و شرکت

حاج محمد حسین‌زاده، مدیر ۵۶ساله‌ی شرکت بازرگانی نوین تجارت فارس، درباره‌ی سابقه‌ی فعالیت‌هایش می‌گوید: «از شانزده‌سالگی تا سال ۱۳۶۲ در بحرین کار می‌کردم. بعد از برگشت از بحرین، تا سال ۱۳۷۰ در کار واردات قطعات موتورسیکلت در سطح ایران فعالیت داشتم. در بین سال‌های ۷۰ تا ۸۲، شرکت ریچار تولیدکننده‌ی مخازن فایبرگلاس را تاسیس کردم. سال ۷۱ بازرگانی حسین‌زاده را نیز تاسیس کردم که تاکنون در زمینه‌ی فروش لوازم بهداشتی و شوفاژ فعال است. در بین سال‌های ۷۲ تا ۷۵، نمایندگی و چارتر هواپیمایی کاسپین را برای منطقه جنوب راه‌اندازی کردم. در اردیبهشت سال ۸۲ نیز شرکت بازرگانی نوین تجارت فارس را ثبت و تاسیس کردم که تاکنون در زمینه‌ی صادرات و واردات کلیه کالاهای مجاز با کشورهای حوزه خلیج فارس و همسایه‌های شرقی همچون پاکستان، افغانستان و هند کار می‌کند.»

حسین‌زاده اضافه می‌کند: «سه مجوز دیگر را نیز در سال‌های گذشته از وزارت صنعت، معدن و تجارت برای گراش اخذ کرده‌ام که هر سه کلیدی و راهبردی هستند. در سال ۱۳۹۵، جواز تاسیس خط طراحی، تولید و مونتاژ موتورسیکلت هیبریدی و انژکتوری از ۱۲۵ تا ۲۵۰ سی‌سی را گرفتم. مجوز احداث پروژه بزرگ مجتمع بازرگانان برای انتقال مشاغل مزاحم و عمده‌فروشان به بیرون از شهر؛ و مجوز ایجاد بازار سرپوشیده، نمایندگی هایپراستار در شهرستان گراش را نیز دارم.» او بهره‌برداری از این مجوزها را مشروط به مساعد بودن وضعیت اقتصادی کشور می‌داند.

مدیر شرکت نوین تجارت یک مورد صادراتی جالب را نیز توضیح می‌دهد: «مجوز صادرات مهوه گراش نیز با پیگیری شرکت ما صادر شده است. تابه‌حال اسم این ماده خوراکی جزو لیست غذا و دارو نبوده و هیچکس نتوانسته مجوز بهداشت و صادراتش را بگیرد.»

او اضافه می‌کند: «شاه‌کلید ساخت اقتصاد هر کشوری، دولت سالم و اهل حساب و کتاب و بازرگانان واقعی هستند، نه اقتصاد زیرزمینی در دست قاچاقچیان و شعاردهندگان اقتصادی کاذب. تاجرهای زیرزمینی از بنده در جمع کردن مال موفق‌تر بوده‌اند.»

حسین‌زاده از آرزویش برای رسیدن به چشم‌انداز اقتصادی و تجاری گراش صحبت می‌کند: «این پروژه قرار بود در کنار دو پروژه بزرگ تجاری دیگر در گراش، یعنی پروژه‌های آقای عابد (گراش‌لند) آقای بخشی (گراش مال)، گراش را به قطب تجارت جنوب تبدیل کند. گراشی‌ها از قدیم‌الایام در کشورهای حوزه خلیج فارس و الآن در کیش و قشم جمع شده‌اند و تجارت می‌کنند. چرا در زادگاه خودمان این کار را نکنیم؟ اگر تاجران ما حس زادگاهی داشته باشند و بخواهند شهرشان را آباد کنند، با آوردن ده درصد از تجارتشان به گراش، می‌توانند کار بزرگی بکنند. و این دور از دسترس نیست. اگر ۲۵ سال قبل می‌گفتند گراش قطب درمان منطقه می‌شود، کسی باور نمی‌کرد. اما آیا نتوانستیم؟»

Mohammad Hoseinzadeh 01