هفت برکه – گریشنا: ضرورت برخورد شدیدتر با خرده‌فروشان مواد مخدر و جلوگیری از گسترش اعتیاد به مواد مخدر در میان دانش‌آموزان، مهمترین دغدغه‌های مطرح شده در نخستین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان گراش در سال ۱۳۹۷ بود.

139701 Mavad 3

به گزارش خبرنگار هفت‌برکه، نخستین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان گراش در سال ۱۳۹۷ از ساعت ۹ صبح یکشنبه دوم اردیبهشت در سالن فرمانداری گراش برگزار شد.

از ایده‌های جدید برای مبارزه با مواد مخدر استقبال می‌کنیم

اصغر فرودی، فرماندار گراش، مواد مخدر را یکی از تهدیدات اصلی جامعه بشری دانست: «فقر، مباحث محیط‌ زیست و تروریسم مهمترین تهدیدات است و چهارمین عامل مواد مخدر و روانگردان‌ها است. با این همه هزینه برای مبارزه، شیوع مواد مخدر وجود دارد. دو عامل لذت روانی از مواد مخدر و سود تجارت مخدر باعث می‌شود که کار مبارزه با مواد مخدر سخت شود. ۶۰۰ میلیارد دلار سود خالص تجارت مواد مخدر است.»

فرماندار گراش همچنان فرهنگ‌سازی را مهمترین عامل مبارزه با مواد مخدر می‌داند: ««گاهی اقدامات به ظاهر کوچک می‌تواند جلو یک فاجعه را بگیرد. ما آماده دریافت ایده‌های مبارزه با مواد مخدر هستیم. این ایده‌ها به مراکز بالاتر هم منتقل خواهد شد. سعی می‌کنیم از نظرات تمامی گروه‌های فعال در حوزه مواد مخدر همانند NA نیز در جلسات آینده استفاده کنیم.»

فرماندار گراش در مورد وضعیت مصرف مواد مخدر در شهرستان گفت: «در برآورد تخمینی، وضعیت مواد مخدر در شهرستان ما بهتر است. در شهرستان ما یک و نیم درصد و حدود ۸۰۰ نفر معتاد داریم. این آمار در سطح ملی دو و نیم درصد است. البته شیوع مصرف قلیان و مدواخ هم در شهرستان وجود دارد که باید به آن‌ها نیز توجه شود.»

 

۱۵۵ میلیون تومان وام اشتغال برای ترک اعتیاد

قاسم فرسوده، معاون فرماندار گراش، در این جلسه گفت: «شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گزارش‌های سه کمیسیون تخصصی پیشگیری، درمان و مقابله را دریافت کند. اقداماتی خوبی انجام شده است ولی باید در کارگروه‌ها هماهنگی بین ادارات بیشتر شود. جلسات شورای هماهنگی مبارزه با مخدر به صورت ماهانه برگزار خواهد شد و گزارش عملکردها و آمارها بررسی خواهد شد.»

علی‌اکبر غلامی، رییس اداره بهزیستی و رییس کمیته تخصصی پیشگیری، در مورد عملکرد سال گذشته این کمیته گفت: «برگزاری نمایشگاه هفته مبارزه با موادمخدر، ۱۸ پرونده اشتغال برای معتادان بهبودیافته، برگزاری کارگاه پیشگیری از اعتیاد برای دانشجویان رشته روانشناسی و چند کارگاه دیگر از اقدامات انجام شده است. در مجموع ۱۵ میلیون تومان برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی هزینه شده است.»

رییس اداره بهزیستی از شروع روند راه‌اندازی مجدد کمپ ترک اعتیاد خبر داد: «موافقت اصولی کمپ ترک اعتیاد صادر شده است و برنامه بعدی، معرفی مسئول فنی و آماده‌سازی ساختمان است. اگر موارد استانداردسازی انجام شود، پروانه صادر خواهد شد. در حال حاضر کمپ ترک اعتیاد نداریم و معتادان برای ترک اعتیاد به لامرد، خنج و لارستان ارجاع داده‌ می‌شوند.»

رییس اداره بهزیستی گراش در مورد وام‌های اختصاص داده شده به ترک‌کنندگان مواد مخدر گفت: « برای تشویق اشتغال معتادان بهبودیافته، ۲۰ میلیون خوداشتغالی و یا کارفرمایی با سود ۴ درصد پرداخت می‌شود. در سال گذشته، ۸ فقره وام اشتغال در مجموع به مبلغ ۱۵۵ میلیون تومان در شهرستان پرداخت شده است.»

برخورد با خرده‌فروشان مواد مخدر

سرهنگ اسکندری در گزارشی از کمیته مقابله گفت: «سال گذشته ۱۵ مورد مبارزه با فروشندگان مواد مخدر داشته‌ایم. پاکسازی دو نقطه در شهر گراش و دو نقطه در فداغ و ارد انجام شد که ۵۱ نفر معتاد و توزیع‌کننده دستگیر شده‌اند و ۱۶ کیلوگرم انواع مواد مخدر از خرده‌فروشان کشف انجام شده است.»

در این جلسه، سرگرد سیف‌الله نوروزی چگینی به عنوان رییس جدید پلیس مبارزه با مواد مخدر شهرستان گراش معرفی شد. نوروزی گفت: «من به تازگی خدمت در شهرستان گراش را آغاز کرده‌ام. اما با توجه به تجربیات قبلی، برخی از مسیرهای فرعی شهرستان توسط قاچاقیان مورد استفاده قرار می‌گیرد که این مساله به روستاهای ما هم سرایت می‌کند.»

برخود با خرده‌فروشان مواد مخدر در روستاها خواسته مشترک فضلی، بخشدار مرکزی گراش، و سجادی، بخشدار ارد بود. فضلی گفت: «در روستاها چند نفر مشخص این کار را انجام می‌دهند که لازم است با آن‌ها برخورد شود.»

دانش‌آموزان در معرض خطر اعتیاد

سرگرد دهقان، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه گراش، بر مسدود کردن مسیرهای دسترسی به مواد مخدر تاکید کرد: «حضور افاغنه یکی از مجراهای توزیع مواد مخدر در شهرستان است که به راحتی از کنار آن می‌گذریم. بخشی از مواد مخدر نیز از یکی از شهرهای همجوار تامین می‌شود. باید یک کار مردمی و بسیجی انجام شود چون سن مواد مخدر به حد دانش‌آموزان رسیده است.»

نماینده اداره اطلاعات نیز در گزارش خود از تغییر الگوی مصرف مواد مخدر اعلام نگرانی کرد: «مصرف مواد مخدر صنعتی شیشه و هرویین در حال گسترش است.»

دکتر مرتضی فتحی، عضو شورای اسلامی شهر گراش، با توجه به تخصص خود در حوزه پزشکی گفت: «به دلیل در دسترس بودن آسان مواد مخدر، افراد افسرده در معرض خطر اعتیاد به مواد مخدر و الکل هستند. متاسفانه برخی دانش‌آموزان برای بی‌خوابی از قرص استفاده می‌کنند که این قرص مقدمه‌ای برای اعتیاد به هروئین است. نشریات محلی در مورد مواد مخدر مقالات بیشتری را منتشر کنند تا خانواده با علائم اعتیاد بیشتر آشنا شوند.»

محسن افشار، کارشناس آموزش و پرورش گراش، نیز اعلام کرد: «آماری از اعتیاد در مدارس در دسترس نیست، ولی مشکل مدواخ در بین دانش‌آموزان وجود دارد. طرح‌هایی برای آموزش دانش‌آموزان و والدین با همکاری بهزیستی و مرکز بهداشت در مدارس اجرا می‌شود. خیلی از دانش‌آموزان از معضلات اعتیاد و فضای مجازی آگاهی ندارند.»

بعد از پایان این جلسه، مدیران شهرستان برای تبریک سالروز تاسیس سپاه پاسداران، در فرماندهی ناحیه مقاومت بسیج گراش، مهمان سرگرد مجتبی دهقان بودند.