هفت‌برکه: در آستانه میلاد امام رضا(ع) فعالیت چایخانه رضوی گراش در بوستان لاله آغاز شد. قرار است این چایخانه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ به صورت رسمی افتتاح شود.

امان‌الله امانی، مسئول کانون خادمیاران رضوی گراش، درباره‌ی روند ساخت این چایخانه به خبرنگار هفت‌برکه گفت: «چایخانه‌ی حضرت امام رضا (ع) در اردیبهشت سال ۱۴۰۳ در دهه‌ی کرامت کلنگ‌زنی شد و بعد از طی کردن مراحل اداری و گرفتن مجوز از مشهد، کار ساخت آغاز شد.»

قرار است در سال‌های آینده ۸۸۸ چای‌خانه رضوی در سطح کشور ساخته شود که استان فارس میزبان ۴۴ چایخانه خواهد بود. کلنگ ساخت چای‌خانه رضوی شهر لار نیز با برآورد هزینه ۲ میلیارد تومان ۱۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در بوستان کوثر لار به زمین زده شد.

امانی درباره‌ی نقشه‌ی ساخت این چایخانه و کمک‌های مردمی گفت: «بعد از مراحل اداری، در مردادماه ۱۴۰۳ کار ساخت و نقشه‌برداری و فونداسیون آن با طراحی چند تن از مهندسین شهر گراش انجام شد. البته نقشه‌ی اصلی از خود مشهد و چایخانه صحن امام حسن مجتبی(ع) گرفته و اینجا پیاده شده است که به نام حضرت امام رضا(ع) هشت ضلعی است. کارهای آن با کمک مردم خیر شهرستان گراش در طول حدود شش ماه تمام شده و کمک‌ها همه مردمی بوده است. یکی نقدی کمک کرده و یکی میلگرد، یکی دیگر سرامیک و هر کسی به سهم خودش کمک کرده است و این چایخانه می‌ماند و باقیات صالحات است.»

او در مورد اهداف برپایی چایخانه‌ی امام رضا(ع) نیز گفت: «هدف از چایخانه تنها چای دادن به مردم نیست، بلکه یک محل امنی برای خانواده‌ها است تا بیایند و در کلاس‌ها و برنامه‌های آموزشی و فرهنگی و مناسبت‌ها و برنامه‌های شاد وقت‌شان را صرف کنند. برای اجرای برنامه‌ی چایخانه در پارک میز و صندلی می‌گذاریم تا خانواده‌ها با خیال راحت و با آرامش بیایند و اوقات فراغت‌شان را بگذرانند. دیگر هدف ما کمک به افراد نیازمند جامعه است. مثلا ما الان ۳۰ میلیون تومان به مشهد می‌فرستیم و به مبلغ ۶۰ میلیون تومان جنس می‌فرستند. هدف دیگر چایخانه ترویج فرهنگ رضوی در جامعه و اعزام مشهداولی‌ها به مشهد، کمک‌هزینه‌ی جهیزیه و سایر کمک‌ها است و با موسسات هم تعامل داریم.»

Chaikhaneh

امانی از ادامه‌ی فعالیت این چایخانه بعد از دهه‌ی کرامت در «چهارشنبه‌های امام‌رضایی» خبر داد و گفت: «در دهه‌ی کرامت هر شب چایخانه باز بوده است و برای بعد هم برنامه داریم هفته‌ای یک شب چایخانه در «چهارشنبه‌های امام رضایی» باز باشد و همچنین در طول سال در مناسبت‌ها هر قشری و هر [ارگانی] که برنامه دارد بیاید و برای خودشان و مردم برنامه بریزند. مثلا معلم‌ها می‌آیند و یا اگر هفته‌ی سلامت است از طرف دانشکده برنامه باشد. چایخانه مردمی است و مال آدم خاصی نیست. هر کسی به عنوان خادم امام رضا(ع) اینجا خدمت می‌کند.»

چایخانه‌ی رضوی گراش به صورت ثابت و دائمی است. امانی درباره‌ی تبدیل این چایخانه به یک محل ثابت و مسقف گفت: «این چایخانه در منطقه اول است یعنی نقشه‌ای که در منطقه داشتند چادری بود. ما گفتیم اگر چادر باشد در عرض دو سه سال چادر خراب می‌شود. ما آمدیم سقفش را با سیمان و عایق‌بندی برای محکم‌کاری و بارندگی درست کردیم.»

امانی گفت چایخانه‌ی گراش نخستین چایخانه‌ی ثابت در استان فارس است و افزود: «مسئول هماهنگی کارها عبدالحسین مهروری است و چایخانه را با همکاری و همراهی خادم‌یاران اداره می‌کند. چایخانه‌ی گراش، اولین چایخانه‌ی ثابت در استان فارس و چهارمین چایخانه در سطح کشور است.»

امانی گفت: «با حضور خادم‌یاران و مردم گراش و اطراف با حضور جناب آقای مهدیار، مسئول کل خادم‌یاران استان فارس، پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ در شب ولادت امام رضا(ع) در ساعت ۵ عصر چایخانه به صورت رسمی به بهره‌برداری می‌رسد.»

امان‌الله امانی از امام‌جمعه، شهردار، شورای شهر و فرماندار که از ابتدا برای چایخانه همکاری کرده‌اند تشکر کرد.

ویدیو طاها ایزدی از یکی از شب‌های فعالیت چایخانه رضوی را ببینید: