هفتبرکه: داوطلبان کنکور سراسری ۱۴۰۲ در گراش همانند چند سال اخیر برای آزمون سرنوشتساز روی صندلیهای قرمز سالن شوری نشستند.
به گزارش هفتبرکه، صبح چهارشنبه ۱۲ تیرماه ۱۴۰۲ نخستین روز آزمون تیرماه کنکور برگزار شد. در گراش ۱۰۰ داوطلب گروه انسانی همراه با ۱۹ داوطلب گروه ریاضی و فنی شرکت داشتند. آزمون عصر نیز خلوتترین نوبت کنکور گراش بود که ۱۸ نفر در کنکور هنر شرکت کردند.
امسال با تغییر مجری کنکور در گراش، مسئولیت برگزاری کنکور به دانشگاه آزاد سپرده شده بود. هر چند با هماهنگی نهادهای آموزشی شهرستان، سالن شوری آموزش و پرورش همانند چند سال اخیر میزبان کنکور بود.
فردا داوطبان تجربی و زبان آزمون خواهند داد.
عکسهای مجید افشار از آزمون صبح چهارشنبه را در هفتبرکه ببینید:
لغزیان
۱۵ تیر ۱۴۰۲
آی دوتِیا، آی دو تِیا، آی شَبا آی شَبا، آی شَبا بَرِ دو تیا، آفرین صد آفرین بر دوتیا.
درست است که اوضاع کنکور و دانشگاه در فرهنگ و روش زندگی گراشی ها منزلت و جایگاهی ندارد و در نهایت اکثریتی از گراشیها زندگی و درآمد یک فارغ التحصیل دکترا با مدرک درست دانشگاهی ( نه مدرک داران تیلَکی گزینشی اسلامی) را با یک کاسب مِدواخی هم سن و سالش مقایسه می کنند. و نتبجه گیری دلخواه خودشان می کنند و خیلی ساده می گویند که حالا گیرم دکترا هم گرفت بعد فایده اش چیست. ولی بنازم به دخترهای آگاه و روشن گراش، چون از آنها انتطار بندر رفتن را ندارند دو اسبی دارند می تازند و اینها خود امید فرداهای بهتری برای فرهنگ گراش بوجود می آورند. مادران توانا و آگاه فرزندان بهتری را تربیت می کنند. به امید آن روز که داوطلبان دختر و پسر به یک اندازه مشتاق و هوا خواه تحصیلات دانشگاهی باشند.
آگر به جدول بالای وضعیت و تعداد شرکت کنندگان کنکور نگاهی آنالیزی داشته باشیم . تنها نکته امید و مثبت آن دو برابر بودن تعداد دختران از پسران است. در ارتباط با بقیه موضوعهای دیگر دانشگاه و تحصیل کاملا نومیدانه و تآسف بر انگیز می باشد بخصوص تعداد کم دانش آموزان رشته ریاضی.
بغیر از فرهنگ غالب ضد تحصیل و دانش در گراش که ریشه تاریخی و فرهنگی مدهبی خاص خود دارد برنامه ریزی و سیاستهای حکومت و دولت اسلامی در این چهل سال و آپارتید و بی ارزش کردن جایگاه دانشگاهیان و فارغ التحصیلان و فراهم نشدن یک زندگی عادی قابل قبول برای این قشر نیز نقش بیشتری در ایجاد این وضعیت دارد.
در صورتیکه گراش در دوره ای با سرعت و شدّت تمام داشته این فرهنگ عقب افتاده خود را جبران می کرده به گونه که در سالهای نیمه اول ده پنجاه شمسی تعداد بیشتر از بیست نفر از گراش برای تحصیل عالیه به امریکا و اروبا فرستاده شده بودند. من این اطلاعات را از یکی از این امریکا رفته ها گرفته ام . حال چه شده که گراش دوباره به فرهنگ سنتی و ضد دانش قبلی خود برگشته نمی دانم؟.