یکی از خوانندگان: یکی از معضلات کنونی گراش، راه افتادن مغازههای متعدد مدواخی است؛ مخصوصا این که خبرهایی هم از دبیرستانها به گوش میرسد که دانشآموزان درگیر این مسئله هستند. و امروز، متاسفانه بچههای ابتدایی هم درگیر این معضل شدهاند. آن هم داخل محیط تحصیلی، دور از چشم اولیا و کادر دفتر.
من چند روزی است که درگیر این قضیه هستم. بچهی من دانشآموز ابتدایی است. او چند روز قبل دیده که دوستانش به محض تعطیلی مدرسه، به پشت دیوار مدرسه میروند و نوبتی مدواخ استفاده میکنند! ظاهرا چند روز بوده که بعد از تعطیلی مدرسه، به آنجا میرفتهاند و روزانه به یکی دو نفر دیگر هم خبر میدادند و جذب نیرو میکردند. بچههای معصوم دهساله. و چند نفر از بچهها هم میایستادند به تماشا.
البته مدیر مدرسه بعد از چند روز متوجه این موضوع شده و با بچهها برخورد کرده است. بچههایی که از خانوادههای خوب هم هستند.
من مادرم و نگران بچهام. آخر نزدیکترین دوستانش…. دیشب میگفت پس من با کی دوست باشم؟ واقعا اگر به این خانوادهها نمیشود اعتماد کرد، پس به چه کسی میتوان اعتماد کرد؟
هرچند معلوم شد که خانواده آن دانشآموز هم کاملا بیخبر هستند و بچه مدواخ را از سوپرمارکت پدرش دزدکی برداشته است و داده به دوستش. دوستش هم از ترس خانواده، آن را توی زمین کنار خانهشان، زیر خاک و سنگ مخفی میکرده است.
نه قصد زیر سوال بردن مدیران و معاونان را دارم و نه آموزش و پرورش. البته از مسئولیت آنها نمیشود گذشت، اما خود خانوادهها هم خیلی مهم هستند. من خبر دارم که آقای اسماعیلی, مشاور مدارس در اداره آموزش پرورش، در مورد این مسئله خیلی تلاش میکنند تا بچهها و خانوادهها را آگاه کنند. اما متاسفانه هنوز خیلی از خانوادهها به این مساله آگاهی ندارند و خطر جدی را احساس نمیکنند.
هفتبرکه – گریشنا: مطلبی که خواندید، اظهار نگرانی یکی از خوانندگان گریشنا بود که برای پیگیری این معضل از رسانهها و مسئولین کمک میخواست. نگرانی این مادر، موضوعی مهم و فراگیر است و سابقهای طولانی هم دارد. مروری بر گزارشهای گریشنا نشان میدهد که بارها دربارهی این معضل هشدار داده شده، اما به همان اندازه نادیده گرفته شده است.
در تیرماه ۱۳۹۵، اصغر فرودی، فرماندار شهرستان گراش، در نشست خبری در هفتهی مبارزه با مواد مخدر، از شیوع مواد مخدر در بین اقشار مختلف جامعه سخن گفته بود و به عنوان اولین قشر، از دانشآموزان نام برده بود: «در بین دانشآموزان، دانشجویان، زنان، کارگران و اقشار مختلف، مواد مخدر در حال شیوع است که لطمه زیادی به جامعه میزند.» فرماندار در همین نشست، گسترش فروش مدواخ را به صورت ضمنی تایید کرده بود (خبر در گریشنا).
سوم اردیبهشت ۱۳۹۷ نیز در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، جلوگیری از گسترش اعتیاد به مواد مخدر در میان دانشآموزان یکی از مهمترین دغدغههای مطرح شده در جلسه بود. گزارش این جلسه با این تیتر منتشر شد: «آمار نداریم، ولی خطر اعتیاد دانشآموزان جدی است.» (اینجا) سرگرد دهقان، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه گراش، گفته بود: «باید یک کار مردمی و بسیجی انجام شود چون سن مواد مخدر به حد دانشآموزان رسیده است.» محسن افشار، کارشناس آموزش و پرورش گراش، نیز اعلام کرده بود: «آماری از اعتیاد در مدارس در دسترس نیست، ولی مشکل مدواخ در بین دانشآموزان وجود دارد. طرحهایی برای آموزش دانشآموزان و والدین با همکاری بهزیستی و مرکز بهداشت در مدارس اجرا میشود. خیلی از دانشآموزان از معضلات اعتیاد و فضای مجازی آگاهی ندارند.» (خبر در گریشنا).
در جلسهی بعدی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، در ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، نیز مسالهی اعتیاد دانشآموزان به طور جدی و با آمار مطرح شده بود. در این جلسه، علیرضا مساح، معان فنی معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی گراش، بر بحث آموزش تاکید کرده و گفته بود: «چون سن اعتیاد به ۱۲ سالگی رسیده است و ما باید حتی قبل از این سن آموزش بدهیم. چون اگر فرد به جوانی رسید دیگر کنترل قضیه سخت است.» (خبر در گریشنا).
در جلسهی دو ماه پیش این شورا، در چهارم مردادماه ۱۳۹۸، باز هم در مورد این معضل هشدار داده شده بود. محمد محکمی، از همکاران مرکز ترک اعتیاد، در مورد نحوه مصرف مواد مخدر گفته بود: «الان بیشتر اعتیاد در سن زیر سال است. دیگر مواد مخدر سیاه کمتر است و بیشتر مواد مخدر به صورت شیشه و هرویین و قرص است. نوع مواد تغییر کرده است و حتی بچههای مدرسهای هم مواد مخدر جدید را مصرف میکنند. در این مورد آموزش خانوادهها خیلی موثر است چون خیلی از خانوادهها آشنایی ندارند.» (خبر در گریشنا).
از خدا بترس و لاغیر
۱۳ مهر ۱۳۹۸
متاسفانه هرچند دیر ولی باز یه عده ای متوجه شدن در شهر چه خبره. گفتم یک عده ای و نه همه.
حالا یک موضوع جالبتر بهتون بگم فقط اون نیست اینا رو میگم چون عده ای دیر متوجه میشن. وای بر شما و نهادهای نظارتی شما که اینقد راحت در دسترسه
گراشی
۱۳ مهر ۱۳۹۸
اپیدمی مدباخ در سرتاسر گراش موجب نگرانی زیادی است. بسیاری جوانان و تعداد بسیاری نوجوانان از مدواخ استفاده میکنن. مدواخ موجب زردی دندان، پوسیدگی و عفونت لثه خواهد شد و همچنین تنگی نفس و بوی بد دهان راه بهمراه دارد. مراقب افسردگی و رفتار و حال کودکانمان باشیم.
همشهري
۱۳ مهر ۱۳۹۸
باید بچه ها تو خانواده نسبت به همه مسایلِ درست و غلط آگاه بشن .اینکه تو مغازه ها میفروشن و مقصر اونا هستن تا حدودی سلب مسؤلیت کردن از خانواده هاست،چرا که در همه جوامع و با هر فرهنگی تمام چیزهای خوب و بد در کنار هم هستن .وقتی سطح آگاهی بالا باشه حالا دیگه میدونیم باید چه چیزی رو انتخاب کنیم .پس آموزش خانواده در راستای آگاهی دادن به فرزندان الزامی هست
متوالیان امر آموزش خانواده این مسایل رو باید مدنظر داشته باشن. در چندین جلساتی که شرکت کرده ام بیشتر صحبت ها حول شناخت انواع مواد مخدر و نشانه های فرد مصرف کننده بوده ،اما اینکه چگونه با فرزندانمان راجع به مضرات این قبیل مواد و تاثیرات آن و نحوه برخورد با فردی که از ما همراهی میخواهد صحبت کنیم آموزشی داده نشده
حسن
۱۲ مهر ۱۳۹۸
بله استفاده از مدواخ به صورت غیر علنی در مدارس داره اتفاق میوفته کاش خانواده ها کنترل بیشتری رو فرزندانشون داشتن بله وقتی هرشب اجازه بهشون میدین میرن صحرا اونجا قلیون میکشن بعد میان تو محیط مدرسه و کوچه پس کوچه دنبال مدواخ بعدش هم سیگار و دیگه بدبختی
باعث و بانی این همه فساد در بچه ها و دانش آموزان والدین خودشون هستن چون هیچ وقتی واسه تربیت بچه هاشون نمیزارن فقط جیب هاشون با پول پر میکنن و میفرستن بره بیرون
سحر
۱۲ مهر ۱۳۹۸
از اینکه بچههام در آینده صالح و سالم بار بیان یا نه…شدیدا در هراسم.
خیلی بهشون یادآوری میکنم که از تن و جسم خصوصسشون چطوری دفاع کنن.گول این چیزهای هیجانی رو نخورن…خدا کنه آموزشهام نتیجه مثبت داشته باشه…
من به عنوان یک مادر،واقعا از دنیای امروزی با امکانات متنوعش وحشت دارم.خدا کنه به راه راست هدایت بشن.من شدید نگرانم،از محیط مدرسه از خیابون،کوچه،پارک…جاهای کنترل نشده که نمیتونم همیشه با فرزندانم باشم.کاش توی مدرسه این آموزشها رو بهشون بدن
دلسوز
۱۲ مهر ۱۳۹۸
این مادر محترم قید کردن بعد از تعطیلی مدرسه و پشت دیوار مدرسه اینکار انجام بنابراین در محیط مدرسه و کلاس و در تایم مدرسه که نبوده. ضمنا بچه ای که بعد از مدرسه میره اون پستوها مدواخ میکشه مطمئن باشید تا شب ده بار دیگه و در ده جای دیگه میره برای کشیدن.ضمنا پدر این بچه خودش مدواخ فروش هست و با اینکاز آینده فرزندان مردم رو تباه کرده و میکنه و حالا دامن فرزند خودش رو گرفته کاش اینقدر که به فکر بچه خودمون هستیم به فکر فرزند مردم هم بودیم هر چه برای فرزنر خود نمیپسندی برای دیگران هم مپسند با خواندن متن متوجه میشوید تیتر غلط انداز هست چرا وقتی در این دبستان مدواخ کشی نشده و در محیط خارج بوده اسم دبستان قید شده!!
مادر
۱۲ مهر ۱۳۹۸
اصلا مدواخ کشیدن بچه ات چه ربطی به مدرسه داره هنوز ۲۰ روز نیست که مدرسه شروع شده خودت با یک یا دو فرزند تازه فهمیدی حالا مدیر و معلم با ۱۰۰ تا دانش اموز چطور مقصرند اگه میدونستن و بی تفاوت بودن یک حرفی ، خداییش از گراشی ها پول پرست تر و حریص تر چه کسایی هستن که با پول مدواخ و به اتیش کشیدن اینده بچه ها ی مردم تو ایران و کشورهای عربی تاجر میشن خداییش این پولا ارزش داره، حالا بابایی که سوپری داره اگه راست میگی تو سوپریت سیگار و مدواخ نفروش بگو ندارم نمیفروشم اگه واقعا به فکر ایند ه ی بچه های خودت و گراش هستی
N.i
۱۲ مهر ۱۳۹۸
اخه مدواخ اونم بچه دبستانی…؟!
اونم تو گراش؟
واقعا چقدر دنیاش خراب شده
هر چند که بچه از والدین خود تاثیر میگیره
بچه دیده و کنجکاو شده
والدین تا اهل این کارها نباشند بچه سراغ این کارها نمیره
و مدرسه و معلمان هم مقصر نیستند چون دانش اموز فقط پنج ساعت از روزش مدرسه هست بقیهی مسئولیت و تربیت و اموزش با خانواده ست
راستش من وقتی این چیزا رو میبینم وحشت میکنم از ازدواج و فرزندآوری به خاطر آموزش،تربیت و اینده بچهام نگران میشم
نکته ناراحت کننده تر اینکه که با این کارها دارند ایندهشون رو نابود میکنند
به جای اینکه تو این سن به فکر علم و آگاهی باشند.
این ها همش نتیجه نااگاهی است
واقعا متاسفم برای این جامعه…
علی
۱۱ مهر ۱۳۹۸
چرا بایدمدواخ ومخلقات آن براحتی در مغازه ها فروخته شود.اگر ماده مخدر است باید جلو توزیع آن گرفته شود
علی
۱۱ مهر ۱۳۹۸
زبونمون مو در آورد از بس به رفیقامون گفتیم مدواخ نکشین ولی کو گوش شنوا
اکثرشون هم خانوادههاشون از این موضوع بیاطلاع بودن
خانوادهها باید بیشتر حواسشون به بچههاشون باشه و رفیقای بچههاشون رو بشناسن