هفت برکه (گریشنا): نمک دریا یا نمک یددار؟ ترجیح شما برای مصرف روزانهتان کدام یک از این نمکها است؟ اگر در گروه کسانی هستید که تحت تاثیر تبلیغات و توصیههای نادرست، نمک دریا را به سبد غذایی روزانهی خود وارد کردهاید، در دام بیزینس افراد سودجو افتادهاید. نمک دریا، فریب بانمکی است که بعضی از افراد با آن پولهای درشتی به جیب زدهاند.
این را ما نمیگوییم معاونت بهداشت دانشکدهی علوم پزشکی گراش میگوید. معاونت بهداشت گراش در اطلاعیهای نسبت به مصرف نمک دریا هشدار داده است و این نامه را برای چند ارگان دولتی نیز ارسال کرده است.
نظر کارشناسی دکتر محمود خدادوست، مشاور وزیر و سرپرست طب سنتی ایران نیز به این اطلاعیه پیوست شده است. مناسبت ارسال این متن«هفته ملی بسیج اهمیت مصرف نمک یددار» است. این هفته از ۱۷ آذر شروع و تا ۲۱ آذر ادامه دارد.
در ادامه این اطلاعیه را با هم میخوانیم:
همانطور که میدانید کمبود ید در انسان عامل اصلی اختلالات غده تیروئید به شمار میرود. یکی از استراتژیهای که برای این امر در دنیا اتخاذ شده و ایران همگام با این استراتژی گام برداشت، تولید و توزیع نمک یددار در سطح جامعه بود. اولین اقدامی که توانست در طی دو دهه گذشته به موفقیت چشمگیری در کنترل و کاهش اختلالات ناشی از کمبود ید و کاهش ۹۰ درصد شیوع گواتر و حذف آن دست یابد.
متاسفانه مدتی است که تبلیغات نادرستی درباره نمکهای غیر استاندارد به ویژه نمک دریا و جایگزین کردن آن با نمک یددار تصفیه شده، صورت میگیرد که خانوادهها را به استفاده از آن تشویق میکند. به پیوست نظر کارشناسی دکتر محمود خدادوست مشاور وزیر و سرپرست طب سنتی ایران در خصوص ممنوعیت مصرف خوراکی نمک دریا جهت اطلاع رسانی به کارکنان آن مجموعه ارسال میشود.
براساس منابع طب سنتی ایران برای نمک انواع مختلفی ذکر شده است ( مثلا معدنی و غیر معدنی و حجری و غیر حجری و …) بهترین نوع آن نمک سفید، سخت، شفاف است (که اصطلاحا به آن نمک اندرانی میگویند و نمک لاهوری نیز نوعی از آن است.)
این سفید و سخت و صاف و شفاف بودن تاکیدی است بر برتری نمک تصفیه شده بر نمک دارای گل و خاک و املاح فراوان که متاسفانه امروزه توسط برخی افراد ناآگاه تحت عنوان نمک طبیعی یا ارگانیک با قیمتهای بالا به فروش میرسد.
همچنین در کتاب مخزن الاویه حکیم عقیلی خراسانی ذکر شده است: «از میان نمکهای مختلف بدترین همه، ملح مصنوع از ماء بحر است.» یعنی نمک دریا، بدترین نوع نمک خوراکی است و این در مغایرت کامل با تبلیغات افراد سودجویی است که تحت عنوان فروش نمک دریا (به عنوان نمک سالمتر) پولهای کلانی را به جیب میزنند.»
سعید محمدی
۲۹ آذر ۱۴۰۱
درود
طب نوین استفاده خوراکی از نمک دریا رو به علت وجود فلزات سنگین و سموم رد میکنه
طب سنتی ایران هم از نمک دریا به عنوان پستترین نوع نمک خوراکی یاد میکنه
طبق منابع طب سنتی ایران، نمک اَندَرانی (دل نمک) مناسبترین نمک برای استفاده خوراکی هست و نمک دریا پستترین
حکیم بزرگ عقیلی خراسانی در کتاب مخزن الادویه میفرمایند: «… و بدترین همه نمک به مصنوع از “آب دریا” است و این با اندک تلخی و حدت میباشد زیاده از املاح دیگر»
ریحانه تقی زاده
۶ اردیبهشت ۱۴۰۱
چرا متن کذب میگذارید؟
ید برای بدن مضر است .
و نمک ید دار شیمیایی است . و بسیار پر ضرر
محمد
۲۷ آذر ۱۳۹۷
با سلام
اولا اینکه چند مدتیه تمام بیلبوردهای تبلیغاتی دانشکده علوم پزشکی کارش شده مبارزه با طب سنتی در حالی که از قدیم تا به الان بودند داروهایی که محلی هستن و از نظر طب سنتی هم تأیید شده هستن.
مخالف طب جدید هم نیستم اما کمی تأمل هم بد نیست با این تیتر زننده البته این دیگه عادی شده برامون نمیدونم چه کسایی متضرر شدن از فروش خوب داروهای طب سنتی کما خودمم هم دکترهای طب جدید رو قبول دارم و هم طب سنتی تا جایی که تجربه کردم.
چند مدت پیش روغن جامد زیر سوال بود که عامل فلانه و بلان بعد میایین روغن مایع رو ترویج میدین دست بردار هم نیستین چراش روشنه البته.
برید یه سری به مطب دکترهاتون بزنید متوجه سیل بیماریهایی میشین که از همین مواد شیمیایی ملت رو بیچاره کرده بدبختی جاییه که همه چی انحصاری شده.
ملت به اندازه کافی بیماریهای عجیب غریب گرفتن از این غذاهایی که مشخص نیست از چی درست میشن و این تبلیغات سو طب سنتی هم هرچقدر باشه هیچ اثری نداره.
خواهشا یه کم به درد مردم برسین به اندازه کافی مرض بی درمون گرفتیم از این موادهای شیمیایی خوش رنگ و لعاب.
این موضع به شدت جای بحث داره التماس دعا
محمد
۲۱ آذر ۱۳۹۷
چرا این همه مجوز برای عطاری میدهید که بعد بخواهید یه چیز رو ممنون کنید توی شهر پر شده از عطاری بی پایه و اساس ولی هیچ کسی جوابگو نیست که اینها زیر نظر کجا اداره و از کجا مجوز دریافت میکنند
شهرام پورشمسی
۲۱ آذر ۱۳۹۷
گزارشی ناقص با تیتری منفی علیه طب سنّتی و اسلامی که خوانندهیگزارش را به جمعبندی کامل -درباره استفاده از کدام نوع نمک- نمیرساند.
بهجز نمکیددار، دربارهی هیچ نوع دیگری از نمکهای طبیعی توضیح داده نشده!
نمکیدداری که خود همین پزشکان هر روز و هر ساعت و مکرراً توصیه به کم مصرف کردن آن میکنند؛حال آنکه در احادیث اسلامی توصیه به مصرف نمک قبل از شروع طعام و در پایان آن شده است.
بهتر آن هست که گزارش و مطلبی را بدون تحقیق کامل و همه جانبه، در رسانهی رسمی منتشر نکنیم؛ مطلب و گزارشی که نویسنده و تهیهکنندهی آن هم مشخص نیست.
شهرام پورشمسی
امیرحسین محسن زاده
۲۱ آذر ۱۳۹۷
باسمالله
متشکر از دوستان گریشنا بابت اطلاعرسانی های درمانی، رسالت رسانههای گراش در این زمان در حیطه درمان واقعا خطیره. جدای از مسئله کوچکی مثل نمک خوراکی، متاسفانه شهر گراش درگیر مراکز غیرقانونی و غیرعلمی هست که برای هر بیماری و مشکلی دارو و درمان تجویز میکنند به اسم طب اسلامی!!
قابل توجه همشریان عزیزم توجه کنید چیزی به اسم طب اسلامی نداریم. این مسئله رو هم علمایی همچون آیت الله العظمی مکارم، آیت الله العظمی نوری همدانی و… تاکید کرده اند. همچنین مقام معظم رهبری هم اعتقادی بر طب اسلامی ندارند. بند ۱۲ سیاست های کلی سلام کشور که حضرت آقا ابلاغ کردهاند هم تاکید بر طب سنتی ایران داره. اصلا رسالت اسلام طب نبوده، خود ائمه هم هنگام بیماری طبیب خبر میکرده اند! لذا کاملا لازمه مراقب این سودجویی ها باشیم تا خدایی نکرده شاهد عوارض جبران ناپذیر نباشیم.
مراکز طب سنتی هم با مدرک و فقط با مجوز وزارت بهداشت اجازه فعالیت دارند، که لازمه معاونت درمان دانشکده علوم پزشکی گراش با هوشیاری و تاکید بیشتر به این مسئله رسیدگی کنه.
گراش ما
۲۰ آذر ۱۳۹۷
البته مردم بی خیال هستند. چرا مدیران دانشکده به مردم در قبال عملکرد خود در این زمینه پاسخ گو نیستند؟ و این به خود مردم بر میگردد که با وجود این همه ضعف در سطح مدیریت البته بجز دکتر عبدالهی و دکتر محسن زاده، مطالبه گر نیستند.
بالغ بر ۲۰ تا عطاری داریم توی شهر که هیچ کلام مدرک پزشکی یا عطاری ندارند ولی معاونت دارو و غذا چه کار میکند خدا میداند
[…]
ولی همین بغل ما چه کارهای که نمیکنن اینها فقط خواستن بهمنی رو در کنن که بتونن حکومت کنن
اقای خواجه پور بنده هیج توهینی نکردم به عنوان یک شهروند مطالبه گر کامنت گذاشتم لطفا سلیقه ای منتشر نکنید
گراشیم
۲۰ آذر ۱۳۹۷
سلام شما ها ک تیتر میزنید نمک دریا بدترین نمکه مضرات و دس کاریهای که در نمک هم انجامش میدن هم بگید خواهشا حق بجانب صحبت نکنید این همه مواد شیمیایی و کنسروی جات و غیره بخورد مردم میدید قبول نیست . اونایی که ادعای خدمت به مردم دارید وزارت بهداشت و متولی سازمان غذا و دارو و علوم پزشکی های عزیز یه خورده بیشتر بفکر مردم مظلوم ایران باشید اون دنیا باید جواب پس بدید فقط بفکر منفعت مالی خودتون نباشید بنده الان نزدیک سه ساله که هرچیزی که علامت استاندارد و سیب سلامت داره نمیخورم البته تا حد سعی یا مجبور نباشم یا جایگزینش گیرم نیاد الحمدالله یه سرما خوردگی هم سراغم نیامده ولی قبل از این قضیه همش دکتر همش دکتر
دشت بالایی
۲۰ آذر ۱۳۹۷
دروغ چرا ؟؟؟ زمان قدیم کم کاری و پر کاری تیرویید کجا بود ؟ ما نمک طبیعی مصرف میکنیم و هر کی چی میخواد بگه اگه سلامتی براتون مهم نیست نمک تجزیه شده یددار مصرف کنید ضمنا اگه سخنان حکیم روازاده بی مورد درباره نمک قضاوت نمیکنید لطفا عاقل باشید
نام شما...
۲۱ آذر ۱۳۹۷
زمانی قدیمی که حضرتعالی می فرمایید امید به زندگی مردم ۳۵ تا ۴۰ سال بوده. همون مردم با یک ویروس ساده فلج می شدن. با یک “گله” ساده کور میشدن و با یک “جن زدگی” می مردن. اونایی هم که به ۴۰ سالگی میرسیدن دیگه دندونی در دهان نداشتن.
طب سنتی الان شده وسیله ای برای تیغ زدن مردم. البته سبیعیه که هرجایی پای پول درمیان باشه بازار کلاهبردارانش نیز پررونق میشه.
رویا
۲۰ آذر ۱۳۹۷
همه عطاری ها این نمک رو میفروشن. صنف درست حسابی هم ندارن هر کس رفت یه مجوز گرفت اومد بیرون دانشکده علوم پزشکی هم کاری به این کارها نداره و متاسفانه هیچ نظارتی نمیکنن روشون
از یه طرف مواد شیمیایی از طرف دیگه این عطاری ها که مثل خره افتادن توی جون سلامتی مردم و ما هستیم و گرفتار برخی مسول بی فکر که فقط می خواهند سر ما برسه و حقوق بگیرن
کی به فکر سلامت مردم هستن میگن نمک دریا بخرید قدتون بلند میشه. این حرف ها برای کسی است که بتونن جیب خودشون رو پر کنن
رها
۲۰ آذر ۱۳۹۷
ما به توصیه های طب سنتی و تبلیغاتشونو چندوقته نمک دریا استفاده میکنیم اگه اینطوریه باید مسبب همه اونا رو مورد بازخواست قرار بدید تا با سلامت و جان مردم بازی نکند
گراشی
۲۰ آذر ۱۳۹۷
همین ک تیتر زدین دقیقا ما از خود عطاری طب سنتی نمک دریا طبق شکل خرید کردیم !! چطور الان گفتن بدترین نمک!! البته بعد به توصیه پزشک همین نمک رو از مصرف روزانه قطع کردیم بعلت کم کار شدن غده تیروئید!