هفتبرکه – گریشنا: حساسیت شدید به نیش زنبور باعث مرگ حاج علیرضا صمیمی در بامداد امروز شد. صمیمی از چندین سال پیش رانندهی مینیبوس دانشجویان دانشکده علوم پزشکی بود.
به گزارش هفتبرکه، بر اساس گزارش اورژانس ۱۱۵ گراش، خبر گزیدگی علیرضا صمیمی در ساعت ۳ و ۲۵ دقیقه بامداد امروز، ۲۱ خرداد ۹۷، به اورژانس اعلام شد، و یک دقیقه بعد آمبولانس به محل اعزام شد. نیروهای اورژانس بعد از انجام اقدامات سر صحنه با تشخیص شوک آنافیلاکسی، در ساعت ۳ و ۴۱ دقیقه بیمار را به اورژانس بیمارستان امیرالمومنین علی (ع) گراش میرسانند.
دکتر زمانی، متخصص داخلی بیمارستان امیرالمومنین، در گفتگو با خبرنگار هفتبرکه میگوید بیمار تا زمان ورود به اورژانس بیمارستان، به دلیل حساسیت زیاد دچار افت فشار شدید شده بود، و در بدو ورود به اورژانس، دچار ایست قلبی شده است. تشخیص او نیز با نیروهای اورژانس یکسان است: «تشخیص ما در مورد آقای صمیمی، شوک آنافیلاکسی بود. در مورد افرادی که حساسیت شدید دارند، همهی مراحل بروز حساسیت تا ایست قلبی ممکن است فقط چند ثانیه تا چند دقیقه طول بکشد.»
بدین ترتیب، رانندهی خوشبرخوردی که خیلیها او را به نظم و زمانسنجیاش میشناختند، قربانی زمان شد.
اهمیت اقدامات اولیه و آمپول «اپینفرین»
دکتر زمانی دربارهی خطر اینگونه حساسیتها توضیح مفصلتری میدهد، و راههای مقابله را نیز برمیشمرد. «بیشتر مردم با کلمهی الرژی آشنایی دارند. وقتی بدن به مادهی خاصی (در غذا، دارو، نیش حشرات، . غیره) حساسیت داشته باشد، باعث بروز آلرژی میشود، که علایمی مثل سرفه، تنگی نفس، آبریزش بینی و موارد اینچنینی را به همراه دارد. اگر حساسیت بدن به آن مواد شدیدتر باشد، علایم هم شدیدتر میشود، از قبیل ورم کردن لب و زبان، استفراغ، درد در قفسهی سینه و … اما اگر حساسیت خیلی شدید باشد، این علائم به مراحل خطرناکتری میرسند، و منجر به گشاد شدن رگها، افت شدید فشار و در نهایت ایست قلبی میشود.»
دکتر زمانی میگوید همهی این مراحل ممکن است در عرض چند ثانیه اتفاق بیفتد، و این موردی است که برای علیرضا صمیمی هم رخ داده است. او در مورد نحوهی مقابله با این آلرژی توضیح میدهد: «چیزی که کمک میکند این است که تا جایی که امکان دارد، این آبشار التهابی قطع شود. در بیمارستانها این کار را با تزریق ضدالتهابی انجام میدهند که برای مردم در دسترس نیست. کارهایی که مردم میتوانند انجام بدهند اینهاست: مایع زیادی به بیمار بدهند تا افت فشار جبران شود و خون بیشتری به قلب برسد تا از ایست قلبی جلوگیری شود. همچنین باید بیمار را به پشت بخوابانند و پای فرد را بالا نگه دارند تا خون بیشتری به قلب و اندام حیاتی برسد. اما بهترین کار، تزریق داروی اپینفرین است.»
به گفته دکتر متخصص داخلی بیمارستان، اگر آمپول اپینفرین در دقایق اولیه بروز آلرژی تزریق شود، تا حد زیادی باعث تنگ شدن رگها و جلوگیری از ایست قلبی میشود: «چون اینگونه اتفاقات به وفور در جهان رخ میدهد، داروی اپینفرین به صورت آمپولهای آماده در تمام داروخانهها در اختیار مردم قرار گرفته است. اگر فردی احساس کرد که دچار حالتهای آلرژی میشود، قبل از این که از حال برود، باید این دارو را تزریق کند.»
دکتر زمانی به تمام کسانی که سابقهی حساسیت دارند توصیه میکند: «همیشه باید این آمپول را همراه داشته باشید، و هم خودتان و هم اطرافیانتان باید طرز استفاده از آن را بلد باشید. تزریق آمپول ساده است: به صورت عضلانی و در قسمت میانهی ران از قسمت بیرون تزریق میشود.»
او توصیههای دیگر را نیز اینگونه مرور میکند: «اولین کاری که اطرافیان باید بکنند، تماس با اورژانس ۱۱۵ است. بعد هم باید پای بیمار را بالا نگه دارند و به او مایع زیاد بدهند. اینها کارهایی است که با رسیدن اورژانس انجام میشود: احیای اولیه، مایعدرمانی و تزریق دارو.»
نام شما...
۲۲ خرداد ۱۳۹۷
با این ترتیب هر هفته باید خبر فوتی داشته باشیم . هفته قبل مرگ در برکه این هفته مرگ به نیش بیز
عباس فرجی
۲۱ خرداد ۱۳۹۷
با عرض تسلیت خدمت خانواده محترمشان. واقعا از شنیدن این خبر شوکه شدم. هفته گذشته تشریف اورده بودن مغازه کلی هم با هم صحبت کردیم. خدا بیامرزدش واقعا مرد خوبی بود.
على شكرى
۲۱ خرداد ۱۳۹۷
خدا رحمتش کنه.
رهگذر
۲۱ خرداد ۱۳۹۷
آخی خدا رحمتش کنه.زنبور قاتل همون بیز و ائره بوده؟
مسعود غفوری
۲۱ خرداد ۱۳۹۷
بله. طبق شنیدهها، ایشون به «بیز» حساسیت داشتن.