هفت برکه (گریشنا): در سی و ششمین جلسهی انجمن روانشناسی در سالن کنفرانس دبیرستان شبانهروزی ولی عصر (عج)، در مورد موضوع کارآفرینی و شخصیت کارآفرین به مدت صد و بیست دقیقه صحبت شد.
به گزارش معصومه منفرد؛ این جلسه شنبه بیست و ششم دیماه ساعت ۱۹ و ۳۰ دقیقه برگزار شد. در این جلسه مجتبی پورشمسی، کارشناس ارشد کارآفرینی، به ارائه مطالب دربارهی کارآفرینی و شخصیت کارآفرین پرداخت. در ابتدا با بیان آیات و روایاتی از قرآن کریم و ائمه معصومین، به اهمیت کار و کارآفرینی در اسلام اشاره و سپس تعاریفی از کارآفرینی و تاریخچهی آن در جهان بیان شد.
تاریخچهی کارآفرینی به چهار دوره تقسیمبندی شد. کارآفرینی یک مفهوم چندوجهی و میانرشتهای است و محققان علوم مختلف اعم از اقتصاد، جامعهشناسی، روانشناسی و … در تئوری و تعاریف خود به یک وجه از این مفهوم پرداختهاند. برای کارآفرینی تعاریف زیاد و متنوعی آمده، اما نکتهی مشترک در تمام این تعاریف وجود چند واژهی خلاقیت، ریسکپذیری، اهمیت زمان و فرصتگرایی است.
به طور کلی تاکنون سه نوع زندگی شغلی شناخته شده است که عبارتند از: استخدام، خوداشتغالی و کارآفرینی. طی یک جدول، تفاوتهای هر یک از این مشاغل از نظر ویژگیهای فردی بیان شد. این ویژگیها عبارتند از: استقلالطلبی، خطرپذیری، نیاز به پیشرفت، نیاز به قدرت، خلاقیت، ثبات، تحمل ابهام و فرصتشناسی؛ که در تمام این ویژگیها، به جز نیاز به قدرت و ثبات، کارآفرینان بیشترین میزان و مستخدمین کمترین میزان را به خود اختصاص دادند.
ویژگیهای شاخص روانشناختی کارآفرینان خطرپذیری، استقلالطلبی، مرکز کنترل درونی، نیاز به موفقیت، ایدهپردازی و خلاقیت، اعتماد بنفس، تحمل ابهام، داشتن چشمانداز و نتیجهگرایی بود. در این جلسه به تبیین هر کدام از این ویژگیها پرداخته شد. در پایان بخش اول جلسه، اهمیت کارآفرینی در اقتصاد یک کشور نیز بیان شد.
و در بخش دوم، محمد پاکروان به معرفی سابقه شغلی و اشتغالزایی خود در منطقه پرداخت. او از سال ٨٩ تاکنون در زمینهی چاپ مشغول به کار است و هدف اولیهی خود را انجام کارهای ابتدایی چاپ و میزان سرمایهی اولیهی خود را ٨ میلیون تومان بیان کرد؛ اما اکنون با تلاش مستمر، زمینهی کاری و سرمایهی خود را گسترش داده و تقریبا تمام کارهای چاپی را میتواند انجام دهد.
او چند عامل را علت موفقیت در شغل خود بیان کرد که روابط عمومی خوب با مشتری، انجام هر نوع کار چاپی هر چند سخت، و خوشقولی از جمله این عواملاند. او مهمترین مشکل در زمینهی شغلی خود را نبود نیروی متخصص و ماهر و نیز ترک کار نیروی کاری متخصص به دلائل مختلف عنوان کرد.
در جلسهی بعدی انجمن روانشناسی پیرامون «افسردگی و عوامل آن» بحث و گفتوگو خواهد شد.
متفاوت
۱۲ بهمن ۱۳۹۴
آقای پورشمسی:
شما تا حالا چند بار رفتین اونجا و همچین برخوردی دیدین؟
در ضمن بنده به صورت نزدیک از ایشون و اخلاقشون اطلاع دارم، فقط میگن بیعانه برای انجام کار و اون هم شرکت ها تا مبلغ رو به حسابشون واریز نکنن ، هیچ کاری براتون انجام نمیدن.
انصاف هم بد نیست ، …..
مهدی پورشمسی
۱ بهمن ۱۳۹۴
اقای پاکروان شما مطمئنی کارافرین خوبی هستی یا اخلاقت خوبه با مشتری؟؟// هر کس بره مغزش متوجه میشه چه جوری برخورد میکنه میگه اول پول و تا پول ندی کارت رواج نمیدم و می دونی تا حالا چندبار نیروی کار که اومدن پیشت هی به چند ماه نکشیده میرن بیرون؟؟؟ چون متوجه اخلاقت شدن که چه جوری هستین پس چه جوری میگی روابط عمومی خوب با مشتری؟؟؟ پس به همین دلیله که نیروی متخصص ترک کار میکنن.
مشک ان است که ببوید نه انکه عطار بگوید
من با اسم و فامیل خودم نظر دادم خدا کنه گریشنا بهانه نیاره و نظرم رو منتشر کنه
غلوم،م
۳۰ دی ۱۳۹۴
باسلام به روابط عمومی شهرداری گراش وشورا، واقعا دستتون درد نکنه از اینکه چراغ راهنما سه راه درمانگاه نصب کردید. کار بسیار خوب. و دیگر اینکه زحمت بکشید میدان شهید برزگران (میدان شهرداری) حتما تا اتفاقی نیفتاده، منظورم تصادفه، لطفا سریعتر چراغ راهنما نصب کنید. و دیگر اینکه بالاتر از اسفالت باغ موسی، با ده تن روزی دهها بار خاک جابجا میکنن و آسفالت که زحمت کشیده زمانی، خراب و گودال درست کرده. لطفا جلوی همین خاک برها بگیرید، زیرا بر جاده زمین از اوقاف گرفتن و انبار فروش خاک دارن میکنن. واقعا افتضاح است. از پیگیریتان تشکر دارم
اسماعیل بلبلی
۳۰ دی ۱۳۹۴
با سلام خدمت گراشی و همشهری
اتفاقا با رویکرد جدید استقبال بیشتری شده و جلسات به صورت هفتگی و روزهای شنبه ساعت ۱۹:۳۰ در سالن کنفرانس مدرسه شبانه روزی ولی عصر عج برگزار میشه و برای عموم هم آزاده.
گراشی
۲۹ دی ۱۳۹۴
قبلا بیشتر استقبال می شد فکر کنم با تغییر مدیریت کمرنگ تر شده
همشهري
۲۹ دی ۱۳۹۴
با سلام و خسته نباشید
این جلسات چه تاثیری بر افزایش کارکرد جامعه داره؟بین خودشون جلسه گرفتن چه فایده ای داره؟……
محمود
۱۱ بهمن ۱۳۹۴
سلام
مشکل اینه که آدمایی مثل شما حاضر نمیشه تو جلسات شرکت کنه
بعد گله میکنه که چرا بین خودشون جلسه میگیرن و این حرفا …
شما بیا و رونق مجلس ما باش.