گریشنا: سه جلسه‌ی کارگروه اشتغال، کارگروه بانک‌ها و کارگروه حمایت از سرمایه‌گذاری‌های خرد، امروز شانزدهم تیر ماه در سالن فرمانداری گراش برگزار شد.

بازارچه‌ای برای تولید‌کنندگان کوچک

به گزارش خبرنگار گریشنا؛ فرودی فرماندار شهرستان در این جلسه پس از تسلیت ایام شهادت امام علی(ع) گفت:« بحث این کارگروه بهبود محیط کسب و کار است، طبق مصوبه‌ی سال ۹۴ هیات دولت که به تایید مجلس رسید، اولین هدف، حمایت از بنگاه‌ها، تولید‌کنندگان کوچک و متوسط اداری، اداره‌ی جهاد کشاورزی، اداره‌ی صنعت و معدن و تجارت، اداره‌ی کار و تعاون روستایی و حمایت از تولید‌کنندگان چه در شهرک‌های صنعتی چه خارج از آن است و هدف دوم نیز حمایت از فروشندگان کم‌سرمایه است.»
اوبه روال اداری کار اشاره داشت: «در هر شهری برای تولید‌کنندگان قطعه زمینی توسط شهرداری در نظر گرفته می‌شود که اگر شهردای نتوانست این زمین را فراهم کند اداره‌ی مسکن و شهرسازی موظف است آن را در اختیار شهرداری قرار دهد. که البته بعد از راه‌اندازی این مکان‌های تولیدی، هیچ کالای خارجی در این مکان اجازه‌ی فروش ندارد.»

چهارده دستگاه متولی اشتغال هستند

بعد از آن با اعلام شروع جلسه‌ی شورای اشتغال فرماندار شهرستان در ادامه بیان داشت:«با تقویت صندوق توسعه ملی بعضی از واحدها موفق به کسب مجوز شدند و بعضی از واحدها نیز موفق نشدند. در حال حاضر چهارده دستگاه دولتی، متولی اشتغال هستند که فقط اداراتی چون صنعت و معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و … در این مساله بیشتر به چشم می‌آیند در صورتی که این مورد به اداراتی مانند آموزش و پرورش و اداره‌ی برق و … نیز مرتبط هست.»

او همچنین اظهار داشت امسال اعتباراتی نیز برای بسیج سازندگی آمده است که مسئولین این بخش باید سعی کنند تا این اعتبارات برگشت نخورده است آن را به کارگیرند.»

فرودی می‌گوید:« در بحث بانک‌ها دو مورد وجود داد. مورد اول بحث صندوق امانات است که بانک تجارت می‌بایست آن را راه‌اندازی کند و مورد دوم مبحث تسهیلات از جمله وام ازدواج است که بانک‌ها می‌بایست در این مورد همکاری داشته و برای پرداخت آن تابع مقررات و تقسیمات کشوری باشند.»

فرماندار با اشاره به حساس شدن دولت به موسسات مالی و اعتباری غیر‌مجاز تصریح کرد:«اگر موسسه‌ای در شرف اخذ مجوز است باید زودتر مجوز بگیرد در غیر این صورت ما با این موسسات برخورد قانونی خواهیم داشت. و همچنین همه‌ی بانک‌های سطح شهر می‌بایست مجهز به دوربین مداربسته باشند و در صورت مجهز بودن، برای اطلاع از کارکرد دوربین‌ها آن را چند مدت یک بار چک کنند.»

eshtegal

برای استقرار دائمی تعداد بیمه‌شدگان کم است

دبیر جلسه در مورد مصوبات این جلسات گفت:« مبنای جلسه‌ی اشتغال، پیگیری مصوبات جلسه‌ی قبل که در تاریخ بیست‌وچهارم اردیبهشت ماه برگزار شد، است. در جلسه قبل یازده مورد به تصویب رسید که قرار بود در این مدت ادارات و سازمان‌ها گزارش‌های خود را اعلام کنند اما هیچ گزارشی به ما ارائه نشده است. نظارت بیشتر بر روی اداراتی که از سوی پیمانکار جذب نیرو دارند یکی از این مصوبه‌ها است. و مورد بعد پیگیری فعال شدن شعبه‌ی تامین اجتماعی در گراش است.»

رحیمی مسئول تامین اجتماعی شهرستان در جواب گفت:« شعبه‌ی تامین اجتماعی گراش تنها روزهای یک‌شنبه تعطیل است و بقیه‌ی روزها فعال است در خصوص استقرار شعبه‌ی دائم نیز در حال پیگیری هستیم اما مشکل ما تعداد بیمه‌شدگان است که در حال حاضر به میزانی نیست که به ما شعبه‌ی مستقل بدهند.»

او در ادامه می‌گوید:« مساله‌ای که وجود دارد این است که هنوز فرهنگ بیمه شدن در منطقه جا نیافتاده است و تعداد بیمه‌شدگان کم است. مسئولین برای آگاهی مردم می‌بایست در این زمینه فرهنگ‌سازی کند. برای بیمه شدن نیاز به مراجعه به شعبه نیست و کارفرمایان می‌توانند به صورت اینترنتی و با پر کردن یک فرم ثبت‌نام کنندو فقط یک بار برای گرفتن کد اینترنتی به شعبه مراجعه کنند.»

مسئول صنف کشاورزی با اشاره به این که برای استفاده از پروانه صنف کشاورزی نیاز به حمایت بانک‌های دولتی داریم، گفت:« نظام صنفی کشاورزی نوپا است و ما تقاضا داریم که این در این زمینه حمایت شویم.»

مسئول بانک کشاورزی نیز با قبول حمایت از این صنف، اظهار داشت:« افراد می‌توانند تا سقف سی‌میلیون تومان در این زمینه وام بگیرند. و تا سقف ده میلیون نیز با یک ضامن قادر به وام گرفتن خواهند بود.»

معدن سنگ سیمان در زینل‌آباد

فرودی با اشاره به وجود معدن سیمان در زینل‌آباد از اژدری که مسئول پیگیری این طرح بود خواست تا توضیحات خود را ارائه دهد و اژدری پاسخ می‌دهد:« گرفتن مجوز برای این موضوع کار سخت و پیچیده‌ای نیست اما مشکلی که وجود دارد این است که چون وضعیت کارخانه‌های سیمان در استان نابسامان است، سرمایه‌داران زیاد استقبال نمی‌کنند. و این مساله باید در قالب انجمن توسعه و عمران دنبال شود.»

بسیج به دارندگان مدرک فنی و حرفه‌ای تا سی‌میلیون وام می‌دهد

رضایی، نماینده بسیج نیز سخنانش را این‌طور شروع می‌کند که:« میزان تسهیلات در حال حاضر ششصد و پنجاه میلیون تومان محقق شده است. اما طی جلساتی که با کمیته امداد، اداره دامپزشکی و اداره‌ی فنی و حرفه‌ای و … داشتیم ما به افرادی می‌توانیم وام پرداخت کنیم که دارای مدرک فنی و حرفه‌ای باشند که در این زمینه می‌شود با اداره‌ی فنی و حرفه‌ای قرارداد بست تا افراد حتی به صورت انفرادی موفق به کسب مهارت‌آموزی و گرفتن مدرک شوند. ما می‌توانیم از سقف یک میلیون تا سی میلیون وام اعطا کنیم و بانک طرف قرارداد ما فعلا بانک مهر اقتصاد است. و تنها وامی که در حال حاضر می‌دهیم وام بسیجیان فعال است.»

رضایی در ادامه می‌گوید:« برای اعطای وام به روستائیان مشکل ضمانت داریم که می‌بایست در این زمینه نیز راهکاری اندیشیده شود.»

مسئول کارخانه‌ی آسفالت و کارخانه‌شن و ماسه‌ شهرداری نیز با انتقاد از اداره‌ی منابع طبیعی و امور آب شروع می‌کند و می‌گوید:« برای احداث کارخانه این دو اداره با ما همکاری ندارند و در زمینه‌ی زمین محل احداث نیز می‌بایست از اداره‌ی مسکن و شهرسازی پیگیری کنیم.»

eshtegal3
فرماندار در جواب می‌گوید:«کارگروه بهبود محیط کسب و کار مشخص شده است و این گروه هدفش حمایت از تولید‌کننده‌های کم سرمایه است و شهرداری را ملزم کرده تا فروشندگان کم‌سرمایه را در اختیار آن‌ها قرار دهد. و اداره‌ی مسکن و شهرسازی نیز موظف است زمین مناسب را در اختیاز شما قرار دهد.»

مشکل تعداد ضامن برای وام‌های بانکی

مسئول کمیته‌ی امداد نیز با اشاره به این که این کمیته در مورد پرداخت تسهیلات در سال گذشته موفق عمل کرده است می‌گوید:« سهمیه ما از بانک ملی، ملت و صادرات تامین می‌شود اما در حال حاضر با مسئول بانک ملی در زمینه‌ی پرداخت اقساط معوقه وام‌بگیران دچار مشکل شده‌ایم و درخواست داریم امسال اعتباری از این بانک دریافت نکنیم. اقشار نیازمند در صورت تمایل به اشتغال می‌توانند با مراجعه به کمیته، وام دریافت کنند.»

دو واحد تولیدی شرکت گراش طه به مسئولیت آقای اسدی و تولید خرما به مسئولیت آقای عباسی نیز در مورد زمینه‌ی کسب اعتبارات و تسهیلات نیز با مشکل روبه‌رو هستند و پاسخ بانک‌های مربوط به این دو واحد تولیدی فعال شهرستان این است که:« امسال توافق‌نامه‌ای با بانک صندوق توسعه ملی نداشتیم.»

نماینده‌ی بانک اقتصاد نوین در این جلسه در رابطه با تعداد ضامن‌ها به خصوص در بخش روستایی برای اعطای وام توضیح می‌دهد:« چون دستورالعمل جامع به ما ابلاغ شده است ما نمی‌توانیم تعداد ضامن‌ها را کم کنیم. و در زمینه‌ی گواهی کسب نیز تعامل خوبی با ناحیه‌ی سپاه داریم. سال گذشته هم در قالب اقتصاد مقاومتی و هم در قالب مسکن پرداخت و تسهیلات خوبی داشته‌ایم و حتی پارسال نزدیک به یک میلیارد مازداد پرداخت تسهیلات داشته‌ایم.»

در آخر اژدری، مدیر مرکز کاریابی پیشنهاد برگزاری کارگاه آموزشی برای بهبود کسب و کار در زمینه‌ی آگاهی‌بخشی به افراد و پشتیبانی مسئولین را داد که در این جلسه به تصویب رسید.

فرماندار نیز با اشاره به راه‌اندازی اداره‌ی میراث فرهنگی در چند روز آتی با مدیریت آقای اسدی از مسئولین خواست تا با این اداره همکاری‌های لازم را داشته باشند.

eshtegal5