گریشنا: برای شرکت در دهمین دورهی انتخابات مجلس شورای اسلامی، داوطبان باید حداکثر تا ۲۸ خردادماه از سمت رسمی خود استعفا دهند.
ستاد انتخابات کشور دومین اطلاعیه خود را منتشر کرد. در این اطلاعیه برگزاری انتخابات در ۷ اسفند ۱۳۹۴ قطعی شده است. ثبتن ام نامزدهای نمایندگی نیز ۲۸ آذرماه به مدت یک هفته انجام میشود. با توجه به قانون انتخابات، داوطبان باید شش ماه پیش از ثبتنام از سمتهای رسمی خود استعفا دهند.
مسئولین مشمول این قانون به دو دسته تقسیم میشوند. برخی از اشخاص همانند وزرا و مشاورین آنها و افراد شاغل در نیروهای نظامی و اطلاعاتی از داوطلب شدن در کل حوزههای انتخابیه محروم هستند. اما دسته دوم افرادی همانند ائمه جمعه، روسای ادارات و دانشگاهها و اعضای شورای شهر برای شرکت در حوزه انتخابیه قلمرو ماموریت خود باید استعفا بدهند، اما برای حضور در حوزههای دیگر انتخابیه محدودیتی ندارند.
اطلاعیه شماره (۲)
ستاد انتخابات کشور
به آگاهی هممیهنان عزیز می رساند با توکل به خداوند متعال و عنایات حضرت ولی عصر (عج) انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سراسر کشور با موافقت شورای محترم نگهبان در تاریخ ۰۷/۱۲/۱۳۹۴ برگزار می شود، و زمان ثبت نام از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی از تاریخ ۲۸/۰۹/۱۳۹۴ به مدت یک هفته تعیین گردیده است.
در اجرای تبصره ۶ ماده ۲۹ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مراتب زیر اعلام می گردد:
با استناد به ماده ۲۹ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی اشخاص زیر به واسطه مقام و شغل خود از داوطلب شدن محرومند و تأکید می گردد داوطلبان مشمول بندهای این قانون تا تاریخ ۲۸/۳/۹۴ از سمت خود استعفا خواهند داد.
الف ـ اشخاص زیر از داوطلب شدن در حوزههای انتخابیه سراسر کشور محروماند، مگر اینکه حداقل شش ماه قبل از ثبت نام از سمت خود استعفاء نموده و به هیچ وجه در آن پست شاغل نباشند:
1- رئیس جمهور و معاونین و مشاورین وی
2- دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و معاونین وی
3- مشاورین معاونین رئیس جمهور
4- رؤسای دفاتر سران سه قوه
5- وزرا و سرپرستان وزارتخانه ها
6- معاونین و مشاورین وزرا
7- مـدیران کل و سرپرستان ادارات کل وزارتخانه ها و مدیران کل حوزه وزارتی و رؤسای دفاتر وزرا
8- اعضای شورای نگهبان و هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات
9- رئیس قوه قضائیه و معاونین و مشاورین وی
10- رئیس دیوان عالی کشور و معاونین و مشاورین وی
11- دادستان کل کشور و معاونین و مشاورین وی
12- رئیس دیوان عدالت اداری و معاونین و مشاورین وی
13- رئیس سازمان بازرسی کل کشور و معاونین و مشاورین وی
14- رؤسا و سرپرستان سازمانها و ادارات کل و ادارات عقیدتی سیاسی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و جانشینان و معاونین آنان در سراسر کشور
15- رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و معاونین وی
16- رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و معاونین وی
17- استانداران
18- معاونین و مشاورین استانداران
19- فرمانداران
20- بخشداران
21- شهرداران و رؤسای مناطق شهرداری
22- رؤسا و سرپرستان سازمانهای دولتی
23- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی
24- اعضای هیأت مدیره و مدیران عامل بانکها
25- اعضای هیأت مدیره و مدیران عامل شرکتهای دولتی و وابسته به دولت که حیطه وظایف و اختیارات آنها به کل کشور تسری دارد.
26- رئیس کل بانک مرکزی ایران و معاونین و مشاورین وی
27- رؤسـا و سـرپرستـان بنیادهای ( مستضعفان ، شهید ، ۱۵ خرداد ، مسکن ) ، کمیته امداد امام خمینی (ره) ، نهضت سواد آموزی ، سازمان تبلیغات اسلامی ، دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم و رئیس سازمان تعزیرات حکومتی و رؤسای اتاقهای بازرگانی و صنایع و معادن و تعاون ، معاونین و مشاورین آنان
28- شاغلین در نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات
ب ـ اشـخاص زیـر از داوطلـب شـدن در حـوزه های انتخابیه قلمرو مأموریت خود محروماند مگر اینکه شش ماه قبل از ثبت نام از سمت خود استـعفا نـموده و بـه هیـچ وجه در آن پست شاغل نباشند:
1- ائمه جمعه دائمی
2- قضات شاغل در امر قضاء و رؤسای دادگستری شهرستانها و استانها
3- مدیران کل و سرپرستان دفاتر و ادارات کل استانها و معاونین آنان
4- مدیران کل و سرپرستان دفاتر و ادارات کل استانداریها و معاونین آنان
5- رؤسا و سرپرستان ادارات و سازمانهای دولتی و وابسته به دولت و معاونین آنان در استان و شهرستان
6- رؤسا و سرپرستان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی اعم از دولتی و غیر دولتی و رؤسا و سرپرستان واحدها و شعب آنها
7- اعضای هـیأت مـدیـره و مـدیـران عـامـل شـرکتهـای دولـتی و وابـسته به دولت در استان و شهرستان
8- سرپرستان مناطق و رؤسای شعب بانکها در استان و شهرستان
9- سرپرستان دفاتر سازمان تبلیغات اسلامی در مرکز استان و شهرستان ها
10- مدیران مراکز صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
11- اعضاء شوراهای اسلامی شهر و روستا
ج ـ اعضای هیأتهای اجرائی و ناظرین شورای نگهبان در حوزه انتخابیه تحت مسئولیت خود
به موجب تبصره یک این ماده کلیه مقامات دارای عناوین همطراز با عناوین مذکور در بندهای «الف وب» مشمول این ماده می باشند که تشخیص همطرازی با معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور می باشد.
براساس تبصره ۲ ماده ۲۹ کسانی که طبق قوانین استخدامی و یا تعهد خدمت، استعفای آنان منوط به پذیرش آن از سوی مسئولین مربوطه باشد، قبول استعفا شرط است . همچنین استعفای پرسنل نیروهای مسلح منوط به قبول فرماندهی کل قوا می باشد.
همچنین کلیه اشخاصی که داوطلب نمایندگی مجلس شورای اسلامی بوده و مشمول موضوع این ماده و تبصره ۵ آن می باشند، می بایست بر اساس تبصره ۳ ماده فوق از تاریخ ۲۸/۰۲/۱۳۹۴ حداکثر به مدت یک ماه گواهی رسمی مبنی بر قبول استعفا و عدم اشتغال خود در پست و مقام و مشاغل یاد شده در بندهای «الف و ب» ماده ۲۹ را از مراجع مربوطه دریافت نمایند.
مطابق تبصره ۴، جایگزین فرد مستعفی باید از سوی مرجع ذی صلاح بالاتر حداکثر به مدت یک ماه به طور رسمی معرفی شود و فرد مستعفی در آن حوزه مسئولیتی نداشته باشد.
در پایان یادآور می شود که داوطلبان به هنگام مراجعه برای ثبت نام میبایست گواهی رسمی مبنی بر قبول استعفا و عدم اشتغال در پست و مقام و مشاغل یاد شده را که در تاریخ مقرر اخذ نموده اند ارائه نمایند و قبول استعفا بعد از مدت تعیین شده جهت ثبت نام و اعلام داوطلبی انتخابات مجلس شورای اسلامی مورد پذیرش مراکز ثبت نام نمیباشد.
ستاد انتخابات کشور
سلام آقا مرتضي
۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۴
بنده خدمتتان عرض میکنم:
اگر این طرح اجرا بشه به سود زر و زور داران، شهر های بزرگ، احزاب و رانت خوران است.مثل آمریکا، انگلیس و…. میشه، که مجلسشان نماینده احزابه و نه مردم و به فرمایش امام امثال مدرس وارد مجلس نمیشوند بلکه امثال احمد آرام و کسروی ها وارد خواهند شد.
مرتضی دارشی
۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴
ممنون می شویم اگر آقای خواجه پور در مورد استانی شدن انتخابات( در صورت قطعی شدن) و اثر احتمالی آن بر گراش و آرای مردم گراش توضیحاتی بفرمایند.
مجتبی
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13940207000020