هفتبرکه: صنایع آلومینیوم جنوب در لامرد ۵۰۰ مگاوات، معادل ۱۳ درصد برق کل استان فارس، را مصرف میکند. این صنعت به دلیل نداشتن نیروگاه اختصاصی، به عنوان بزرگترین مصرفکننده برق، چالش بزرگ استان است. هلدینگ غدیر، سهامدار اصلی کارخانه آلومینیوم لامرد، اعلام کرده است فاز یک نیروگاه اختصاصی این هلدینگ تا تابستان ۱۴۰۵ به بهرهبرداری میرسد.
صنایع بزرگ مصرفکننده اصلی برق در فارس
به گزارش خبرگزاری فارس ۳۰ فروردینماه، محمد حبیب آگهی، سخنگو و معاون برنامهریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه فارس، گفت: مصارف برق استان به تفکیک صنایع بزرگ ۳۵ درصد، بخش خانگی ۲۶ درصد، بخش کشاورزی ۲۵ درصد، بخش عمومی (ادارات، مراکز خدماتی) ۷ درصد، تجاری ۶ درصد و روشنایی معابر یک درصد را شامل میشود.
سخنگوی برق منطقه ای فارس تصریح کرد: ۱۳۰۰ مگاوات از برق استان در صنایع بزرگ مصرف میشود که حدود ۵۰۰ مگاوات آن مربوط به صنایع آلومینیم جنوب است و این شرکت را به بزرگترین مصرفکننده برق استان تبدیل کرده است.
حبیب آگهی صنایع آلومینیوم جنوب را چالش کلیدی برق فارس نامید و گفت: این صنعت فاقد نیروگاه اختصاصی است، در حالی که بر اساس قانون مانعزدایی از صنعت برق، مکلف به احداث نیروگاه در محدوده خود است. صنایع فولاد و نفت و گاز و سیمان در رتبههای بعدی مصرف هستند.
سخنگوی برق منطقه ای فارس از تلاش برای اجرایی شدن ماده ۴ قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق ایران خبر داد و گفت: این قانون با تمرکز بر بهبود تأمین برق پایدار و باکیفیت، صنایع انرژیبر را موظف میکند نسبت به احداث نیروگاه به میزان دیماند مصرفی اقدام نمایند.
حبیب آگهی افزود: اجرایی شدن ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان نیز در دستور کار قرار دارد که صنایع با مصرف برق بیش از یک مگاوات را موظف میکند که سالانه ۱٪ و تا سقف ۵ درصد از نیاز برق مصرفی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند.
وی تصریح کرد: همچنین بر اساس قانون خدمات کشوری در زمینه برق و انرژی، کلیه شرکتهای دولتی موظف به تأمین ۲۰ درصد از برق مصرفی از انرژیهای تجدیدپذیر هستند که تاثیر بسزایی در کاهش ناترازی انرژی خواهد داشت.
هلدینگ غدیر در لامرد نیروگاه میسازد
هلدینگ سرمایهگذاری غدیر سهامدار کارخانه آلومینیوم جنوب (سالکو)، از ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی در لامرد خبر داد که قرار است فاز نخست آن تا تابستان ۱۴۰۵ به بهرهبرداری برسد.
قرارداد احداث نیروگاه سیکل ترکیبی شهید دکتر معصومی لامرد با ظرفیت ۹۱۳ مگاوات، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ به امضا رسید. این قرارداد با حضور مدیران عامل گروه سرمایهگذاری غدیر، شرکت سرمایهگذاری برق و انرژی غدیر و گروه مپنا، با سرمایهگذاری بالغ بر ۲۰۰ میلیون یورو برای احداث فاز نخست شامل دو واحد گازی، به امضا رسید.
نیروگاه شهید معصومی لامرد به عنوان یکی از بزرگترین پروژههای سیکل ترکیبی جنوب کشور، با هدف تأمین برق مورد نیاز مجتمع آلومینیوم جنوب (سالکو) و سایر صنایع مستقر در منطقه ویژه اقتصادی لامرد طراحی شده است. اجرای این طرح، علاوه بر پاسخگویی به نیازهای صنعتی منطقه، زمینهساز افزایش پایداری شبکه سراسری برق، توسعه اشتغال متخصصان بومی و ارتقای توان تولید کشور خواهد بود.
این پروژه شامل دو واحد گازی ۳۱۰ مگاواتی با فناوری پیشرفته کلاس F و یک واحد بخار ۲۹۳ مگاواتی است. فاز نخست طرح با اولویت احداث واحد نخست گازی ۳۱۰ مگاواتی آغاز شده و مطابق برنامهریزیها، تا تابستان ۱۴۰۵ به بهرهبرداری خواهد رسید.
پیش از این، عملیات احداث پستهای ۴۰۰ و ۲۳۰ کیلوولت و دو خط انتقال منشعب از نیروگاه عسلویه به طول ۴۶ کیلومتر، با مدیریت مستقیم شهید دکتر سید فریدالدین معصومی (مدیرعامل فقید شرکت سرمایهگذاری برق و انرژی غدیر و شهید حادثه تروریستی شاهچراغ)، با وجود شرایط دشوار ناشی از تحریمهای بینالمللی و همهگیری کرونا، به پایان رسیده و هماکنون در مدار بهرهبرداری قرار دارد.
۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
شرکت آلومینیوم جنوب بیش از ۱۳ درصد برق استان رو مصرف میکنه ولی بر اساس مستندات موجود در سایت کدال، فقط ۴۲۰ میلیار تومان سود یعنی در حدود نیم درصد سرمایه اولیه سود داشته. این برق رو به صنایع دیگه بدهند خیلی به صرفه تر است، یا این صنعت عظیم رو بهتر مدیریت کنند. نیم درصد سود فاجعه است.
۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
کا رضا ، از کی و از کجا مستندات رسمی سود و زیان شرکتها وابسته به هلدینگهای مختلف حاکمیتی و یا خصودولتی وابسته به بخشهای مختلف حاکمیتی در این حکومت صلی علی شفاف و روشن بوده که این یکی درست باشد. این مستنداتی که منتشر میشود برای ما آدمهای بیخبر از دنیا و آخرت است والا چه کسی در این ملک و کشور است که نداند تمامی شرکتها این هلیدنگ های وابسته به ثروت، قدرت و امنیت با اسامی و ماموریتهای مختلف قبل و پیش از تشکیل و تاسیس و بنیان ان شرکت برای صاحبان و مالکان و مدیران آنها سود آور و گنج پنهان بوده و است. مطمئن باش اگر این شرکتها سود سالیانه بالای تورم کشوری نداشته باشند آنرا با طرفه العینی با منت به گردن ملت می اندازند و واگذار می کنند و از نو خود به دنبال تاسیس شرکتی دیگری می روند که قبل از بنیان سود دهی داشته باشد. برو کاکا رضا حواست به آب سد سلملن باشد که بزودی برای تاسیس نیروگاه برقشان نبرند و ما هم مجبور باشیم برکردیم به نوشیدن آب برکه
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
مهدی زحمتکش مدیرعامل این شرکت پسر خواهر علی همت است ، همونکسیکه شرکت بزرگ ایرتک رو مفت به شرکت خودش فروخت و در دادگاه محکوم شده است. مدیرای هلدینگ غدیر هم نه میخواهند نه سوادش رو دارند ببینند در این شرکت چی میگذرد. پشتش به جایی وصله که ۱۰۰ درصد ضرر هم بده عوضش نمیکنند. بدون یک روز سابقه درخصوص پتروشیمی سال ها عضو هیات مدیره پتروشیمی مارون بود، چون دوست امرایی مدیر عامل پتروشیمی مارون هم هست. در سایت رسمیو و روزنامه رسمی بگردید مشخصه که با علی همت شرکت مشترک دارند.