هفتبرکه: در اولین جلسهی کارگروه اشتغال شهرستان گراش در سال ۱۴۰۴، مسئولین دو بنیاد علوی و برکت حضور داشتند: بنیاد علوی به زودی فعالیتش را در سطح شهرستان شروع خواهد کرد که عمدتا شامل اعطای وامهای کمبهره به مشاغل خواهد بود؛ و بنیاد برکت نیز گزارشی از فعالیتها و وامهای اعطاشده در سال گذشته را ارائه کرد.
به گزارش هفتبرکه، اولین جلسهی کارگروه اشتغال در سال جدید یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰ صبح در فرمانداری برگزار شد. این جلسه با موضوع وامهای بنیاد علوی (لینک) و همکاری با ادارات دولتی با حضور چند تن از نمایندگان این بنیاد، یعنی محمد عسکریانزاده، مجری بنیاد علوی در جنوب استان فارس به همراه مجتبی یگانه، تسهیلگر این بنیاد در شهرستان گراش و اوز، و برخی مسئولین شهرستانی برگزار شد. محمدکاظم جعفری، معاون عمرانی فرماندار گراش؛ طاهره فروزش، بخشدار مرکزی؛ و برخی از رؤسا و کارمندان ادارات برق، جهاد کشاورزی، صمت، فرهنگ و ارشاد اسلامی، کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، ادارهی کار و … در این جلسه حضور داشتند.
در ابتدا، معاون فرماندار با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ و اهمیت آن گفت: «از دو سه سال قبل که بنیاد برکت در شهرستان آغاز به کار کرد، در خیلی از مسائل توانست اشتغالزایی کند و الحمدالله کارهای خوبی هم انجام شد و امیدوار هستیم که بنیاد علوی هم بتواند در بحث اشتغالزایی با همکاری سایر نهادهای دولتی و خدماتی شهرستان کارهای خوبی انجام دهد، چون اگر مردم از نظر اقتصادی قوی بشوند اعتراضات و تنشها کمتر میشود.»
اولین قدم بنیاد علوی در گراش
بنیاد علوی (ایران) یک موسسهی غیردولتی در ایران است که تحت نظر بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی فعالیت میکند. بنیاد علوی در تاریخ ۱۳۶۶/۰۹/۱۷ در اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری تهران به ثبت رسید. فعالیت این بنیاد تا سال ۱۳۸۴ عمدتاً در حوزه املاک و مستغلات بوده است. (از ویکی پدیا)
عسکریانزاده، مجری بنیاد علوی در جنوب استان فارس، گفت: «امسال اولین سال حضور بنیاد علوی در شهرستان گراش است و این جلسه اولین قدم این بنیاد در شهرستان گراش است و بعد از این جلسه فرمانداری و شورای اشتغال شهرستان باید مناطق هدف را به ما معرفی کنند تا ما بتوانیم کارمان را در شهرستان شروع کنیم. مناطق هدف با اولویت روستاها است و شامل ۳۰ درصد شهری و ۷۰ روستایی میشود.»
مجری بنیاد علوی در ادامهی صحبتهایش گفت: «وامهای بنیاد علوی به سه حوزهی اشتغال، سلامت و آموزش اختصاص دارد که مهمترین آن بخش اشتغال است. وامهای اشتغال شامل سه بخش مشاغل خرد خانگی تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان و بازپرداخت ۷ساله و سود ۴ درصد؛ بعد از آن مشاغل کارگاهی تا سقف یک میلیارد تومان و بازپرداخت ۵ساله با سود ۱۱ درصد؛ و در آخر وامهای کارگاهی تا سقف ۳ میلیارد تومان و بازپرداخت ۳ساله و سود ۱۵ درصد است.»
مجری بنیاد علوی شرایط دریافت وامها را نیز اینگونه اعلام کرد: «برای پروندهسازی در بانک و گرفتن وام، تا پارسال به ازای هر ۱۵۰ میلیون تومان باید یک نفر بیمه میشد و امسال به ازای هر ۳۰۰ میلیون تومان باید یک نفر بیمه باشد؛ مثلا در طرح کارگاهی از ۱ تا ۷ نفر باید بیمه باشند و در طرح بنگاهی از ۷ تا ۲۰ نفر بیشتر باید بیمه باشند.»
او دو نوع وام دیگر بنیاد علوی را نیز اینگونه معرفی کرد: «دومین بحثی که ما توی شهرستان گراش میخواهیم اجرا کنیم بحث سلامت است و شامل بهداشت دهان و دندان، چشمپزشکی، تامین دارو، زنان و زایمان و … میشود که در قالب اردوهای جهادی برگزار خواهد شد. خوشبختانه گراش در تجهیزات پزشکی عالی است و ما میتوانیم بعد از رایزنی با پزشکان و نامهنگاری با مرکز تهران در مناطق هدف ویزیتهای رایگان داشته باشند. سومین حوزه آموزش است، در این بخش از طریق آموزش و پرورش دانشآموزان دهکهای ۱ تا ۴، آنهایی که کمبضاعت، نخبه و استعدادهای درخشان هستند، شناسایی میکنیم و بعد به بنیاد علوی معرفی میشوند و بنیاد هم دورههای تکمیلی و بستههای آموزشی به ارزش یک میلیون تومان برای آنها تهیه میکند.»
البته هنوز تا اعطای وامها زمان لازم است. مجری بنیاد میگوید: «بعد از اینکه فرمانداری شهرستان مناطق هدف را به ما معرفی کرد، ما در سامانه مناطق هدف را مشخص میکنیم و در قدمهای بعدی جلساتی برای عموم، اگر در روستا باشد با حضور فرماندار یا معاونش، دهیار روستا، چند نفر از تحصیلکردههای روستا و معتمدین و خیرین روستا برگزار میشود و در نهایت میتوان گفت که بنیاد رسما کارش آغاز میشود.»
عسکریانزاده در پایان صحبتهایش گفت: «ما امیدواریم که شورای اشتغال شهرستان و رؤسای دستگاههای خدماترسان با ما همکاریهای لازم را داشته باشند تا ما بتوانیم شعار سال ۱۴۰۴ سرمایهگذاری برای تولید را در شهرستان گراش محقق کنیم.»
گزارش فعالیت بنیاد برکت در گراش
سلمان رنجبر، مجری بنیاد برکت جنوب استان فارس، در ادامهی صحبتهای جعفری گزارشی از این بنیاد و طرحهای اشتغالزایی اجرا شده در سال گذشته گفت: «این بنیاد در سال گذشته در راستای سیاست اقتصادی با هدف توانمندسازی اقتصادی اقشار مردم و کاهش نرخ بیکاری در شهرستان گراش با اجرای طرحهای اشتغالزایی نقش موثری در معیشت و اشتغال پایدار مردم ایفا کرد.» رنجبر در ادامه گفت: «در سال گذشته به رغم همه مشکلات و تلخیهایی که بر کشور گذشت و همچنین تغییرات مدیریتی در سطح بنیاد برکت و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) مجموعه ما در میدان باقی ماند و با اتکا به ظرفیتهای مردم و همراهی دستگاههای اجرایی شهرستان گراش موفق شد ۱۰۰ طرح اشتغالزایی در شهرستان اجرا کند.»
مجری بنیاد برکت از برنامههایی که این بنیاد برای سال جاری دارد، گفت: «چالشهایی که امسال با آن روبهرو هستیم، مثل ناترازیهای جدی در آب و انرژی، باعث شده است که رویکرد ما در سال جاری تمرکز بر طرحهای اشتغالزایی پایدار، کممصرف و مبتنی بر فناوریهای نوین باشد که میتوان به احداث مزارع خورشیدی کوچک مقیاس و نیز توصیهی کشتهای گلخانهای اشاره کرد. ما در بنیاد برکت معتقد هستیم که تنها با پول و اعتماد توسعه به دست نمیآید بلکه با اعتماد به مردم، جوانان، نخبگان بومی و با همراهی همه ارکان حاکمیت و دستگاههای اجرایی ممکن خواهد شد.»
حمید زینلپور، کارمند کمیته امداد شهرستان گراش، در این جلسه از ۱۸۰ تا ۲۰۰ فقره وام اشتغالزایی در سال گذشته خبر داد. فوزیه کاظمی، کارمند بنیاد شهید و امور ایثارگران، نیز گفت از ۷ فقره وام اشتغالزایی اعطا شده است.