هفت برکه: از سردار نوروزی، پیشکسوت رسانه و مطبوعات اهل کاریان، به عنوان چهارمین چهره ماه فرهنگ و هنر لارستان تقدیر شد.
به گزارش آفتاب لارستان، ۲۹ فروردینماه ۱۴۰۴، چهارمین نشست چهره ماه به تجلیل از سردار نوروزی، روزنامهنگار پیشکسوت و شناخته شده اهل کاریان، اختصاص یافت. این مراسم در سالن شورای شهر لار برگزار شد.
در این مراسم گروههای مختلفی از شهرها و روستاهای جنوب فارس و هرمزگان حضور داشتند و از کتاب جدید رستم فتوت با عنوان «برکه و کنار» نیز رونمایی شد. همچنین از احیاکنندگان و حامیان برکه و طبیعت از جمله انجمن سبزاندیشان خور و اسحاق شاکری، فعال فرهنگی و اجتماعی لارستان، نیز تجلیل شد.
سخنرانی شیخ سید حسن صدیقی، امام جمعه کاریان؛ دکتر کاظم رحیمینژاد، روزنامهنگار؛ فرهاد ابراهیمپور، نویسنده اوزی؛ اصغر فرودی، شهردار لار؛ رستم فتوت، نویسنده عمادشهری کتاب «برکه و کنار»، شعرخوانی شیخ عبدالمجید صدیقی، امام جمعه موقت کاریان و مریم جدلی، عضو انجمن ادبی آفتاب لارستان؛ خالد حسینی، فعال فرهنگی و اجتماعی کاریان و آوازخوانی فرناد فرنام از جمله برنامههای نشست چهارم چهره ماه بود.
شیخ صدیقی، امام جمعه کاریان، در چهارمین نشست «چهره ماه» گفت: «برگزاری چنین نشستهایی بر اساس منهج قرآن و سنت و سیره بزرگانمان جای بسی خوشحالی است. «سردار نوروزی»، انسانی شناختهشده است، زحمات و فعالیتهای ایشان از قبل از انقلاب، در حین انقلاب و بعد از انقلاب، بر کسی پوشیده نیست.»
او ادامه داد: «حالت نقد داشتن هنوز جزو سیرت و اخلاق «سردار نوروزی» است و در چیزی که باور دارد حاضر نیست پا عقب بگذارد. سردار نوروزی بعد از به پایان رسیدن روزنامهنگاری و بازنشستگی در «کیهان»، به کاریان و زادگاه خودش برمیگردد و در کنار خانواده، کار بزرگ شورایی، ریاست شورا و انجمن مشورتی را در روستا با جدیت دنبال میکند و در کنار آن کار تالیفات کتاب و فعالیتهای اجتماعی خود را نیز انجام میدهد.»
امام جمعه کاریان گفت: «سردار نوروزی، یک شخصیت فرهنگی، ادبی، اجتماعی و سیاسی است و امشب شایسته تجلیل و قدردانی است. به عنوان یک کاریانی به ایشان افتخار میکنم که در خدمت خلقِ خدا و برای رضای خداست. از ویژگیهای آقای نوروزی میتوان به تقوا اشاره کرد، تقوایی که من از ایشان سراغ دارم، مثالزدنی است.»
دکتر کاظم رحیمینژاد، روزنامهنگار لاری و رئیس دانشگاه فرهنگیان لارستان، در این مراسم اظهار داشت: «در روزگاری هستیم که تبعیضها کمی رنگ باخته است، به حقوق شهروندی توجه میشود، فرماندارِ زنِ اهل سنت و مدیرکل اهل سنت هم داریم، این برای ما کم است، اما مسیر درستی است.«سردار نوروزی»، رفیقی وفادار و انسانی صادق، توانمند و نویسندهای مومن است، وجود ایشان در روزگار کنونی، غنیمت است.»
او ادامه داد: «کاریان زمانی مهمترین نقطه ایران بود؛ باید این هویت را حفظ کنیم، پاس بداریم و بازسازی کنیم.لارستان همیشه در حوزه رسانه پیشرو بوده است. شخصیتی همچون سردار نوروزی که بتواند در این سطح (فعالیت در روزنامه کیهان و..)، در رسانههای کشور کار کند و بعد حاضر شود به روستای خودش برگردد و کار کند، کم پیدا میشود. من در منطقه خودمان که کسی را نمیشناسم.»
ابراهیمپور، نویسنده اوزی، بر صراحت و حقیقتگویی «سردار نوروزی» تاکید کرد و گفت: «سردار نوروزی، شیرمردی از خانوادهای اصیل است که نه تنها در مطبوعات ایران کار میکرد، بلکه بعد از آن، به کاریان برمیگردد و دلسوزانه در آنجا کار و فعالیت میکند. اگر همه ما این هویت را داشته باشیم، میتوانیم باعث توسعه و پیشرفت منطقه شویم.»
او ادامه داد: «آگاهیبخشی و آرزوی یک دنیایِ بهتر برای مردم و قلم زدن در این راه، جزو وظایف اصلی هر روزنامهنگاری است و به حمایت نیاز دارد. صراحت «آقای نوروزی» را میستایم، چیزی که ایشان را برجسته کرده، حقیقتگویی، صراحت، اعتقاد و ایمان بر اعتقادش است؛ شاید افرادی بگویند که ایشان لحن تندی دارد، بحث تندی نیست، متاسفانه مجیزگویان زیادی داریم و وقتی یک نفر حقیقت را بگوید، وی را به تندروی و تندگویی متهم میکنند.»
فرودی، شهردار لار در این نشست گفت: «وقتی آقای نوروزی را به عنوان چهره ماه انتخاب کردند، از چند نظر خوشحال شدم، هم از نظر سابقه آشنایی ۳۰ ساله با ایشان و هم از این جهت که یک شخصیت فرهنگی را انتخاب کردهاند. ارادت من به «آقای نوروزی» به چند دلیل است، از جمله عقلگرایی و سخن گفتن و سکوت کردن ایشان، «آقای نوروزی» سخنان زیادی برای گفتن داشتند، اما به دلیل مصلحت جامعه سکوت میکردند. «سردار نوروزی» از نظر مذهبی یک چهره تقریبی و معتقد به تقریبِ مذاهب، وحدت و دوری از اختلافات است و با قلمی که داشته است در این حوزه کار کرده است. یکی از ویژگیهای ایشان، نویسندگی است که کار سختی است، نویسنده با جهل و نادانی مبارزه میکند.»
او ادامه داد: «یکی دیگر از ویژگیهای «سردار نوروزی»، وطندوستی و فرهنگدوستی است، موقعیت کار در کشورهای حوزه خلیج فارس برای ایشان فراهم بود تا صاحب مال و مکنت فراوان شود، اما آقای نوروزی، همه اینها را رها کرد، در حوزه فرهنگ کار کرد و برای فرهنگ و وطن ارزش قائل شد، ایشان به ایران علاقه دارد. یکی از آرزوهای من در جوانی این بود که روزنامهنگار شوم، اما روزگار و بخت، ما را جای دیگری برد. بحث روزنامهنگاری و نویسندگی، لذتبخش است. جا دارد که از خانواده و به ویژه همسرِ آقای نوروزی، افرادی که از راههای دور و نزدیک به این مراسم آمدند و کسانی که این مجلس را برگزار کردند، تشکر کنم، حقیقتا انتخاب خوبی بود، تجلیل از بزرگان سنت کار پسندیدهای است.»
بخش پایانی برنامه اهدا تابلو فرشی با تصویر سردار نوروزی و همچنین عکسهای یادگاری بخش پایانی این برنامه بود.
سلسله نشستهای چهره ماه به همت بنیاد فرهنگ لارستان و با همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر لار و موسسه چارسوق برگزار میشود. در این نشست، شورای اسلامی کاریان نیز مشارکت داشت.
۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
خیلی خوبه دوتا از چهره های پرونده ساز رو هم در میان مدعوین دیدیم