هفت‌برکه – مجید افشار: پشم‌چینی گوسفندان را در گراش «مِش‌‌شورو» می‌نامند و یک آیین سنتی محسوب می‌شود. این مراسم معمولا از اواخر اسفند تا اواسط فروردین انجام می‌شود.

یک روز قبل از پشم‌چینی، گوسفندان را در استخر می‌شویند. در روز موعود هم پشم گوسفندان را با قیچی مخصوص و با مهارت خاصی می‌چینند. انجام این کار نه تنها محصول پشم خوبی برای عرضه به بازار به دامداران می‌دهد، بلکه برای سلامت گوسفندان هم بسیار لازم است و از بیماری آنها در فصل‌های گرم جلوگیری می‌کند.

هفته پیش به پشم‌چینی گله‌ی صفدر خوشاب، معروف به عامو صفدر، دعوت شدم و این گزارش تصویری را از این مراسم تهیه کردم.

14040126 Pashm chini 1