هفت‌برکه: «دیدن دختر صددرصد دلخواه در صبح زیبای ماه اردیبهشت» نمایشی که در جلسه ۶۰ تماشا پخش و نقد و بررسی شد، حدود ۹ سال پیش با بازی محمدجعفر زرگری، از هنرمندان تئاتر لار، در شیراز به روی صحنه رفته بود. این جلسه چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴ در موسسه هفت‌برکه گراش برگزار شد.

Tamasha 60 Zargari 01

نمایش «دیدن دختر صددرصد دلخواه…» که اردیبهشت ۱۳۹۵ اجرا شد، اقتباسی نسبتا آزاد از داستان کوتاهی از هاروکی موراکامی به همین نام (دیدن دختر صددرصد دلخواه در صبح زیبای ماه آوریل) منتشرشده در سال ۱۹۹۳ است که در دل آن، نمایشنامه‌ی کوتاهی از هرولد پینتر به نام «نظم نوین جهانی» نیز گنجانده شده است. اقتباس و کارگردانی این نمایش را امیر اکبرپور انجام داده بود، و محمدجعفر زرگری نقش اصلی نمایش را در کنار هنرجویان رشته تئاتر دانشگاه آزاد واحد صدرا به عهده داشت.

محمدجعفر زرگری درباره‌ی آشنایی‌اش با این گروه تئاتری گفت: «این نمایش فقط یک نوبت در پلاتوی دانشگاه هنر و معماری صدرا اجرا شد. آنجا رشته‌های کارگردانی و ادبیات نمایشی تشکیل می‌شود و همه این دوستان از دانشجویان رشته کارگردانی بودند. من به واسطه یکی از این دوستان، امیرحسین صفی‌شاهی، که قبلا در سال ۱۳۹۱ در آموزشگاه تئاتر استاد سپاسدار هم‌دوره بودیم با گروه آشنا شدم. فقط کارگردان گروه متولد ۱۳۵۸ بود و بقیه عوامل همه دهه‌هفتادی بودند. نام این افراد یادم مانده است: پوریا شیبانی، امیرحسین خان‌آقایی و مریم حمیدی. موسیقی کار هم پایان‌نامه‌ی عملی دوستان رشته موسیقی همان دانشگاه بود.»

زرگری در مورد شخصیت خودش در نمایش نیز گفت: «شخصیت نمایش در جایی می‌گوید من الآن ۳۲ سالم است. و جالب اینجاست که من هم آن موقع ۳۲ سالم بود. و بعد دیدم این شخصیت چقدر خود منم و چقدر آن نوع تربیتی که شده بودم و با جنس مخالف کاملا فاصله گرفته بودم، در این شخصیت دیده می‌شد.»

زرگری تجربه‌ی خودش را از کار با این گروه نمایشی اینگونه توضیح داد: «همه چیز دست به دست هم داد تا این نمایش روی صحنه رفت. اجرای ما هم افتاد در ماه اردیبهشت در شیراز. شیوه کارگردانی امیر اکبرپور هم بسیار جالب بود. او مهندس عمران بود و الان خارج از کشور است و عشق به تئاتر داشت. او دست بازیگران را برای حرکت‌ها و اکت‌ها باز می‌گذاشت و در مسیر کار در می‌آمد، هرچند بازیگران هم کارشان را بلد بودند.»

در تحلیل نمایش هم زرگری حرف‌های زیادی داشت: «این کار ریشه‌های روانشناسی خیلی عمیقی دارد. از نظر اجتماعی، نوع ارتباط‌ها و عدم توانایی برقراری ارتباط و انتخاب‌های اشتباه و تصمیم‌هایی که به موقع گرفته نمی‌شود و عشق‌هایی که از دست می‌رود….»

در ادامه نیز حاضران در مورد جنبه‌های مختلف داستان موراکامی و نمایشنامه‌ی هرولد پینتر و نحوه‌ی اقتباس این دو در این نمایش صحبت کردند.

جلسات تماشا چهارشنبه‌ها دو هفته یک‌بار از طرف انجمن نمایش گراش برگزار می‌شود.

Tamasha 60 Didane Dokhtar

Tamasha 60 Zargari 02