هفت‌برکه: با فرا رسیدن عید قربان و افزایش تعداد قربانی‌ها و همچنین شیوع تب کریمه‌کنگو دانشکده علوم پزشکی از مردم و قصابان خواست تا در ذبح احتیاط و نکات بهداشتی را رعایت کنند.
به گزارش وبدا، مراقب باشید تب کریمه کنگو یک تهدید جدی است، گوشت را قبل از مصرف حتماً به مدت ٢۴ ساعت و جگر را به مدت ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتی‌گراد در یخچال نگهداری کنید، ذابحان حتما از لباس مناسب، دستکش و عینک استفاده کنند.

مهندس علیرضا مساح معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی گراش در گفتگو با وبدا گراش گفت: «تب کِریمه کنگو، یک بیماری خونریزی دهنده است که عمدتاً از طریق ذبح غیر بهداشتی دام‌های آلوده و مصرف گوشت آلوده منتقل می‌شود. این بیماری خطرناک بوده اما پیشگیری از آن بسیار آسان است و توجه به توصیه‌ها می‌تواند موثر باشد.»

مساح در ادامه افزود:‌ «با توجه به در پیش بودن عید قربان و نیز شیوع تب کِریمه کنگو ( تب خونریزی دهنده) در برخی نقاط کشور، مردم جهت ادای نذورات و قربانی‌ها به نکات زیر توجه ویژه نمایند که ذبح دام به صورت بهداشتی در مکان‌های ایمن مشابه کشتارگاه تحت نظارت افراد مطلع به ویژه دامپزشکی انجام شود. هنگام ذبح دام و تقسیم گوشت از لباس مناسب، دستکش و عینک استفاده شود تا اگر دام آلوده باشد، ترشحات آن به داخل چشم یا زخم‌ها نفوذ پیدا نکند.»

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی گراش در پایان گفت:‌ «از مصرف گوشت گرم بلافاصله پس از ذبح خودداری شود. گوشت بمدت ۲۴ ساعت پس از ذبح در دمای صفر تا ۴ درجه سانتی‌گراد در یخچال نگهداری و سپس مورد استفاده قرار گیرد و یا فریز شود. این مدت زمان در مورد استفاده از جگر به ۴۸ ساعت افزایش می‌یابد. این توصیه‌های بهداشتی لازم است در کلیه مراسمات (مذهبی، عروسی، عزا و …) و قصابی‌ها، در هنگام ذبح و قربانی دادن، مدنظر قرار گیرد.»

7Berkeh 2