بستن

سفر چامه به فلسفه و گیلان

هفت‌برکه: بیست و چهارمین شماره‌ی نشریه ادبی «چامه»، ویژه دکتر رضا داوری اردکانی، تیر و مرداد ۱۴۰۱ و بخش اول ویژه‌ی شعر گیلان در ۲۰۰ صفحه منتشر شده است.

در این شماره از «چامه» نویسندگان و استادان دانشگاه دربارۀ شخصیت علمی و ادبی دکتر رضا داوری اردکانی، فیلسوف و نظریه‌پرداز فرهنگی، سخن گفته‌اند. پرویز  ضیاء شهابی، سید مصطفی محقق داماد، غلامرضا اعوانی، بیژن عبدالکریمی،  محمد زارع شیرین‌کندی، علی مرادخانی، امین‌رضا نوشین و عمران رحیمی‌پور  از آن جمله‌اند.

مجلۀ ادبی «چامه» این بار به جای چامه‌ورزی با هشت شعر تازه از صادق رحمانی آغاز می‌شود. شماری از نویسندگان و شاعران ایرانی و خارجی در این شماره، آثار خود را منتشر کرده‌اند:

در بخش «داستان» نشریه ادبی «چامه» که محمدجواد جزینی دبیری آن را به عهده دارد، معصومه رجبیان (آزادی تا ابد)، پرویز حسینی (آخر خط)، مریم اسدزاده (قرص قمر)، فاطمه حیدری مراغه (مزار شهر)، مهناز نوروزی (پرندۀ گچی)، ستایش صلواتیان (ایستگاه خبرنگاران)، و راحله بهادر با ترجمۀ چند داستان کوتاه از کیت شوپن، نویسنده‌ی آمریکایی، آثاری را به رشته‌ی تحریر در آورده‌اند.

در بخش «شعر زمان» این مجله که ضیاءالدین خالقی دبیری‌اش را به عهده دارد، یدالله رویایی، جلیل قیصری، پرویز حسینی (هجوم)،  حسن فرخی، مسعود زندی، علی‌رضا عمرانی، امیر امام‌قلی‌زاده، مجتبی نورانی، حامد صمیمی، محمدکریم جوهری و سیاوش قربانی‌پور  آثار خود را عرضه کرده‌اند.

و در بخش ویژه‌نامه شعر گیلان نیز که با همت ضیاءالدین خالقی بخش اوّل آن به چاپ رسیده است، این نام‌ها شعرهای خود را به چامه‌خوانان تقدیم کرده‌اند: شمس لنگرودی، اکبر اکسیر، حافظ موسوی، علیرضا پنجه‌ای، محمود تقوی‌ تکیار، سیدمحمدرضا روحانی، حمیدرضا شکارسری، مهدی ریحانی، پیمان نوری، نادر نیک‌نژاد، شهرام پوررستم، آرش عندلیب، محسن خورشیدی، علی عبدلی، حمید اقبال‌دوست، سایه هاتفی، عظیمه صابری لنگرودی، مژگان عسگری و ضیاءالدین خالقی.

در بخش شعر و ترجمه نیز آثاری از شاعران جهان به انتخاب این مترجم‌ها عرضه شده است: موسی بیدج شعرهایی از ودیع سعاده، شاعر لبنانی ساکن در استرالیا؛ حسین علی‌اکبری هره‌دشت از مایا آنجلو، ویلیام شکسپیر و رزی اوسلاندر؛ و مریم مصلحی از صافیه الحلو شاعر سودانی-آمریکایی.

شماره بعدی دوماهنامۀ ادبی چامه به هرمز علی‌پور اختصاص دارد و دبیری این ویژه‌نامه را بهاءالدین مرشدی، شاعر و نویسنده به عهده دارد.

علاقه‌مندان به ادبیات و کتاب‌خوانی می‌توانند بیست و سومین شماره نشریه ادبی «چامه» را از فروشگاه‌های مجازی «فیدیبو»، «طاقچه» و «جار» تهیه کنند. صفحات اولیه این شماره را می‌توانید از اینجا دریافت و تورق کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0 نظر
scroll to top