بستن

ارمغان ماجراجویی شاعران در چامه

هفت‌برکه: بیست و سومین شمارۀ ماهنامۀ ادبی «چامه» ویژۀ علی باباچاهی منتشر شد. این شماره ویژه اردیبهشت و خردادماه ۱۴۰۱ در ۲۰۴ صفحه منتشر شده است.

محمّدصادق رحمانیان، مدیر و سردبیر چامه، در سرآغاز مجله نوشته است: «شعر ارمغان ماجراجویی شاعران با کلمات است. فارغ از این ماجرا، شاعر چیزی جز سکوت ندارد. شعر علاوه بر شاعرِ ماجراجو به مخاطبانِ شجاعی نیز نیاز دارد که فراتر از زمانۀ خود بیندیشند تا به گوهر شعر دست یابند».

این شاعر و روزنامه‌نگار، دربارۀ ویژه‌نامۀ علی باباچاهی گفته است: «یکی از ویژگی‌های باباچاهی، ماجراجویی با کلمات و روبه‌رو شدن با تجربه‌های مختلفی است که شعر او را نیازمند مخاطبان خاص کرده است، هر چند او در وزن‌های مختلف شعری از جمله رباعی و دوبیتی آثاری را منتشر کرده است، امّا تلاش‌هایش در مواجهه با تجربه‌های پسانیمایی، از او شاعری جست‌و‌جوگر و نوآور ساخته است.»

در این شماره از چامه، موسی بیدج، شاعر و مترجم، شعر معروف «دف» را از رضا براهنی به زبان عربی ترجمه کرده و حسنا محمدزاده دربارۀ آرا و آثار رضا براهنی بررسی‌هایی را به انجام رسانده است.

شماری از نویسندگان و شاعران ایرانی و خارجی در این شماره  آثار خود را منتشر کرده‌اند: در بخش داستان، که محمدجواد جزینی دبیری آن را به عهده دارد، داستان‌هایی از شیده درویش، مریم فردی، مرجان ظریفی، مریم علی اکبری، محبوبه سلاجقه و روبرت هارلندراجرز با ترجمه‌ی راحله بهادر می‌خوانید.

در بخش شعر و ترجمه که دبیری‌اش را ضیاءالدین خالقی به عهده دارد، رحمت حقی‌پور، محمد آشور، سیدضیا قاسمی، حمید روزبان، علی‌رضا عمرانی، علی حُرّ «سپیدار»، حمید فتحی، اعظم کشاورز، هومان مهرآذین، مصطفی توفیقی، فرزانه کارگرزاده، م. ب‌. آهو، مژگان لاله، صالح بوعذار، تمام میهوب، آریا عابر و سامره عباسی آثار خود را عرضه کرده‌اند.

و در بخش ویژه‌نامه با دبیری عبدالله سلیمانی، سیمین بهبهانی، محمدعلی سپانلو، عبدالعلی دستغیب، کیوان اصلاح‌پذیر، مجتبا پورمحسن، حمیدرضا گشمردی، ثریا کهریزی، میترا سرانی اصل، محمد لوطیج، رضا روشنی، سریا داودی حموله، افسانه نجومی، احسان مهدیان، مریم حشمت‌پور، بایش جبار زیاره، ایوب صادقیان، محمد زندی، مسعود زندی، علیشاه مولوی، محبوبه افشاری، حمیدرضا آتش‌برآب، علی عبداللهی، مرجان مدرس، حسن فرخی و سعید سعیدپور درباره باباچاهی قلم زده‌اند.

علاقه‌مندان به ادبیات و کتاب‌خوانی می‌توانند بیست و سومین شماره مجله ادبی چامه را از فروشگاه‌های مجازی «فیدیبو»، «طاقچه» و «جار» تهیه کنند.

صفحات ابتدایی چامه را می‌توانید از اینجا به فرمت الکترونیک دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0 نظر
scroll to top