بستن

اوزی‌ها چه می‌خواهند: ۸+۲ مطالبه اصلی مردم اوز

هفت‌برکه: فرهاد ابراهیم‌پور از فعالان اجتماعی اوز در یادداشتی مهمترین خواسته‌های مردم شهرستان اوز را مرور کرده است. نکته جالب این که مواردی مانند مخزن آب، محدوده، جاده،چارت سازمانی ادارات، سگ‌های ولگرد،  فاضلاب و حضور اتباع بیگانه در شهرهای گراش و لار را نیز وجود دارد. برای این ناله‌های مشترک که هر بار از گلویی بلند می‌شود باید هر چه سریع‌تر چاره‌اندیشی کرد. 

 

فرهاد ابراهیم پور – اوز امروز: مطالبه‌گری یعنی درخواست و پیگیری خواسته‌هایمان که می‌باید منطقی، واقع گرایانه و اخلاق مدار باشد. این مطالبه از خانواده شروع می‌شود و در ادامه طیف گسترده‌ای در سطوح مختلف را در بر می‌گیرد. از مطالبات فرزندان از پدر و مادر خود یا والدین از فرزندان، از مطالبات کارگران و کارمندان از روسای شرکت، از مطالبات اقشار مختلف جامعه از نهادها و مراکز مختلف تا مطالبات عامه مردم از مسئولین و حاکمان.

این خواسته‌ها که معمولا به حق هستند، باید به‌طریقی مطرح شوند و تصمیم گیران نیز خود را موظف به بررسی آن مطالبات بدانند و برای پاسخگویی و عملی شدن آن تلاش کنند.

اگر ما نتوانیم مطالبه‌گری کنیم و صرفا در این اندیشه باشیم که همه چیز بدون در خواست ما انجام می‌پذیرد، به معنی قطع ارتباط بین درخواست‌کننده و درخواست‌شونده است، که طرفین از این خلا آسیب خواهند دید و ادامه این بی‌تفاوتی منجر به یاس و ناامیدی جامعه خواهد شد و جامعه‌ای پویا و فعال نخواهیم داشت.

اما نکته کلیدی در این خواستن وجود دارد که آن‌هم اعتماد است. اگر اعتماد طرفین در این مطالبه گری شکل نگیرد، نمی‌تواند بهره لازم از درخواست‌ها داشته باشیم.

چگونه مطالبات خود را بیان کنیم؟

با این مقدمه کوتاه می‌رویم سر اصل مطلب که:

آیا مردم مطالبه گر هستند و اگر هستند چگونه خواسته‌های خودشان را بیان می‌کنند؟

و ما مردم شهر و شهرستان اوز چه مطالبات بر حقی داریم؟

در پاسخ سوال اول باید عرض کنم که مردم اوز به شکل واقعی آن کمتر مطالبه‌گر هستند و بیشتر عامه مردم به شکل شعاری و تراکتی مسائلی و خواسته‌هایی بصورت جزء و کل مطرح می‌کنند که عموما مدون شده نیستند و بدین خاطر اگر خواسته‌ای مطرح می‌شود آن‌ را در فضای مجازی منعکس می‌کنند تا به گوش روسا یا مسئولین شهری برسد و کمتر دیده شده که فرد یا افرادی با خواسته‌ای جمع بندی شده به‌سراغ مسئول و نهاد یا شرکت و موسسه‌ای بروند و اگر بوده بسیار اندک و بیشتر کلامی و شفاهی و نهایتا مجازی بوده است و این نقص وجود دارد و انکار آن مشکلی از ما حل نخواهد کرد.

در رابطه با سوال دوم که مطالبات مردم شهر و شهرستان چیست قبلا در فضای مجازی و نیز گاها حضوری با مسئولین شهری مطرح شده است و تا اندازه‌ای آگاه هستیم که در پایان به تعدادی از این مطالبات اشاره خواهم کرد.

اما قبل از ارائه مطالبات بررسی کنیم آیا همه مطالبات ما واقعی ضروری و شدنی هستند یا این‌که تعدادی از آنها می‌شود عملی کرد و در توان مسئولین و مقامات هست و باقی حداقل اکنون امکان پذیر نیست.

کدام خواسته‌ها از مسئولین عقلانی است؟

چگونه تشخیص می‌دهیم این مطالبات بر حق و واقعی و به‌دور از خیال پردازی است. یا این‌که کدامیک از آنها زودتر از بقیه قابل طرح و پیگیری هستند؟

برای تشخیص خواسته‌های بر حق راهی جز مراجعه به افکار عمومی و خواسته‌های مردم نداریم. چگونه به افکار عمومی مراجعه کنیم؟

یک راه تاثیر گذار در جهت دهی مناسب و عقلانی آگاهی بخشی از طریق رسانه‌های مردمی و دلسوز است. رسانه‌هایی که بلندگو و صدای مردم باشند و در جهت خواسته‌های درست مردم روشنگری کنند تا خواسته پالایش یافته و به درک عمومی بین مردم و مسئولین برسد.

راه دوم مراجعه مردم به افراد منتخب خود هست که در شوراهای شهر و روستا تجمیع یافته و آنان نماینده مردم هستند تا مطالبات مردم را به گوش مسئولین برسانند و آنرا مجدانه پیگیری نمایند

این دو راه مسیر معقول و منطقی ست شاید راه‌های دیگری هم باشد که با مراجعه به افکار عمومی بتوان کسب کرد.

اگر از این مسیر خواسته‌ها پیگیری شود و مسئولین نیز توجه لازم به نوع و ضرورت خواسته‌های مردم داشته باشند آن‌وقت امکان سنجی خواهد شد که چگونه و چه زمانی و با چه امکانی مطالبه مطرح شده عملی گردد.

اکثرا می‌دانیم بدلیل تاخیر در شهرستان شدن کلی خواسته و درخواست‌های تجمیع یافته از گذشته وجود دارد که تعدادی از آنها که مربوط به ایجاد ادارات بوده‌اند خوشبختانه تحقق یافته است اما تعدادی از آنها هنوز جز مطالبات مردم هستند مانند اداره ثبت اسناد و املاک که از اولویت‌های مهم هستند و قابل پیگیری باشند. نمایندگان مردم در شوراهای شهر و شهرستان و بخش و روستاها وظیفه جهت دهی و ساماندهی مطالبات مردم بر دوش دارند انتظار مردم از آنان نه واهی است و نه دور از واقعیت مردم به همه آنها رای داده‌اند تا خواسته‌ها و نیازهایشان به گوش مسئولین برسانند. مردم احتیاج فقط به طرح مطالبات ندارند بلکه می‌خواهند اگر خواسته‌ای معقول و منطقی است مجدانه پیگیری شود و اگر موانعی نیز وجود دارد با مردم در میان گذاشته شود تا مشکلات کار را دریابند.

مهمترین مطالبات مردم اوز چیست؟

چند ماه گذشته که وزیر بهداشت دولت سیزدهم به منطقه آمدند جلسه‌ای با حضور تعدادی از افراد و مطبوعات در محل فرمانداری و به درخواست شورای شهر برگزار شد که در آن جلسه تعدادی از مطالبات مردم از مسئولین و نماینده رئیس جمهور مطرح و قرار شد نوشته و جمع بندی و در اختیار وزیر قرار گیرد. گرچه این امکان در اوز فراهم نشد اما در جلسه‌ای که در شورای اداری و سالن اجتماعات خنج برگزار شد آقای مهندس علیپور فرماندار وقت به‌شرح تعدادی از خواسته‌ها و مطالبات شهرستان اشاره‌ای داشتند.

این‌که این مطالبات جمع بندی مطالبات شورا از مردم بود یا خود فرماندار وقت خود بدان جمع بندی رسیدند نمی‌دانم اما در مجموع به خواسته‌های مهمی اشاره شده است که متاسفانه خبری از انجام یا ادامه پیگیری‌ها حداقل در رسانه نیست و بیشتر آن خواسته‌ها مسکوت مانده است.

حضور آقای مهندس محمدی فرماندار جدید شهرستان ظرفیتی است برای اوز است که می‌تواند مجددا آن مطالبات مطرح و پیگیری شود.

فرماندار محترم و شوراهای شهر و روستا می‌توانند برای اطلاع از آن مطالبات، سخنرانی فرماندار وقت را از آرشیو خبری آن‌زمان دریافت نمایند.

اما آنچه که در حد اطلاع من به‌عنوان یک کنشگر مسائل اجتماعی و شهری دریافت کردم جدا از آن مطالبات خواسته‌های دیگری نیز هست که به‌شرح زیراست:

دو اداره ثبت اسناد و املاک و پلیس +۱۰ از اولویت‌های اصلی هستند و اما بقیه …

۱- تعین تکلیف برای اجرایی شدن فاز دولتی منبع ۵ هزار متر مکعبی ذخیره آب شهر اوز که روی زمین خوابیده است. عدم پیگیری و درست نشدن آن به اعتماد خیرین و مردم لطمه خواهد زد.

۲- تعیین وضعیت برای توسعه جاده‌ای در مسیرهای مهم خروجی و ورودی شهر اوز از ازجمله دو بانده شدن جاده اوز تا دو راهی ارد که هیچ کسی متاسفانه از دو بانده شدن این جاده مهم حرفی نمی‌زند.

۳- تعیین حدود استحفاضی شهرستان اوز. تا اهالی شهرستان بدانند این حدود کجاست؟ بیشتر تابلوهای گذشته در دوران بخش اوز هنوز سر جایشان هستند. چه کسی باید پیگیر این امر باشد؟ فرماندار، شورای شهر، شورای شهرستان یا مسئولین ترافیک. کدام؟

۴- سیستم شبکه آب شهر اوز فرسوده و پوسیده است و احتیاج به بازسازی و لوله کشی مجدد در بسیاری از جاها دارد. متاسفانه آب فاضلاب گاهی وارد لوله‌های شهر می‌شوند. وجود آب کثیف در مجاری آب شهری می‌تواند انواع بیماری حتی سرطان ایجاد کند. چه کسی پاسخگوی این خواسته خواهد بود و چه کسانی آنرا پیگیری خواهند کرد؟

۵ – ساماندهی افاغنه ساکن اوز که احتیاج به بررسی مزیت و معایب حضور آنان به لحاظ تعداد و کنش‌های آن هست.

۶- سگ‌های ولگرد معضل اهالی و حتی شهرداری شده است. شهرهای مختلفی در دنیا و ایران هست که بااین مشکل داشتند یا به‌شیوه‌ای آن‌را حل کرده‌اند راه بیابیم. جلسه بدون خروجی اطمینان بخش، دلسردی می‌آورد.

۷- اداره میراث فرهنگی و گردشگری اوز مدتی است فاقد مسئول است و تعطیل شده است. باید در این زمینه اقدام مقتضی شود.

۸-بسیاری از ادارات علیرغم استقرار فاقد چارت سازمانی، نیروی استخدامی و بودجه مصوب هستند که در ارائه خدمت به مردم با مشکل مواجه شده‌اند و باید دراین راستا اقدام گردد.

این‌ها گوشه‌هایی از مطالبات مردم شهرستان اوز است که نه تنها غیر واقعی نیستند بلکه با جد یت اگر دنبال شوند شدنی هستند.

و خواسته‌های دیگری همچون پیگیری رونق اقتصادی، ساخت مسکن و ارتقای شهرک صنعتی و فعال تر شدن آن و….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0 نظر
scroll to top