بستن

با مگاپروژه شهر تابناک: جمعیت لامرد سه برابر می‌شود

هفت‌برکه: با اجرا شدن طرح ایجاد شهر ۵۴ هزار نفری تابناک در کنار شهر ۲۹ هزار نفری لامرد، در سال‌های آینده جمعیت لامرد سه برابر خواهد شد و این شهر می‌تواند به پرجمعیت‌ترین شهر جنوب فارس تبدیل شود.

 معاون وزیر راه و شهرسازی ۷ مهرماه ۱۳۹۹ از تصویب شهر جدید تابناک در جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران خبر داد.

حبیب الله طاهرخانی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: طرح جامع شهرجدید تابناک در شهرستان لامرد، با جمعیت‌پذیری ۵۴ هزار نفر در محدوده ۶۷۷ هکتار و حریم ۲۶۰۷ هکتار برای تامین مسکن و خدمات پشتیبان منطقه ویژه صنعتی انرژی بر و شهرک صنعتی به کارفرمایی شرکت عمران شهرجدید صدرا توسط مهندسین مشاور آمود تهیه شده است.

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید تصریح کرد: این طرح پس از تصویب کارگروه زیربنایی و شورای برنامه ریزی و توسعه استان، همچنین تایید کمیته فنی شورای عالی در جلسه شورای عالی به اتفاق آرا تصویب شد. تخصیص آب به میزان ۳.۹۸ میلیون مترمکعب از وزارت نیرو ، همچنین کلیه استعلام های لازم از مراجع ذیربط اخذ شده است.

تاسیس شهر جدید تابناک در ۲۳ بهمن ماه ۱۳۹۶ به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری رسیده بود که امروز  طرح جامع این شهر به تصویب رسید.

موسوی نماینده لامرد و مهر در مجلس شورای اسلامی از این پروژه به عنوان مگاپروژه نام برد: «شهر جدید تابناک که سبب رونق شگرفی در آینده منطقه خواهد شد و از همین روی می‌توان آن را مگاپروژه نامید، در نزدیکی فرودگاه لامرد و با پیش‌بینی اسکان ۵۴ هزار نفر طراحی شده است و علاوه بر ارائه زمین و مسکن به همراه تمام زیرساخت‌های شهری، هزاران فرصت شغلی برای جوانان ایجاد خواهد کرد.»

شهری بزرگتر از شهر مادر

 وضعیت لامرد و تابناک مشابه وضعیت شیراز و صدرا خواهد شد و جالب این که شرکت شهر جدید صدرا کار ساخت این شهر جدید در جنوب استان فارس را نیز بر عهده دارد. 

در سرشماری سال ۱۳۹۵، لامرد ۲۹ هزار نفر جمعیت داشت و جمعیت ۵۶ هزار نفر برای این شهر جدید در نظر گرفته شده است. جمعیت عمده ساکنین تابناک را کارگران شهرک‌های صنعتی لامرد، مهر و عسلویه تشکیل خواهند داد.

یکی از معضلات اصلی ساخت این شهر جدید، مساله آب شیرین بود. در خط انتقال آب خلیج فارس به لامرد سالانه ۱۵ میلیون مترمکعب آب منتقل می‌شود که ۴ میلیون مترمکعب آب شیرین شهر جدید تابناک از این طریق تامین می‌شود. این خط انتقال فقط تا لامرد امتداد دارد در حالی بسیاری از بخش‌های همجوار مانند بیرم و بخش مرکزی گراش نیز با مشکل شدید آب آشامیدنی روبه‌رو هستند.

 

 

| مدیر رسانه‌های هفت‌برکه | مدیرمسئول پایگاه خبری هفت‌برکه | مدرس دوره‌های آموزش خبرنگاری

12 نظر

  1. یعنی مردم به این شهر گرمسیری کوچ می کنند .دیگه پایان روحانیه و تا اونجا جمعیت اش زیاد شه گراش و لار هم زیاد می شود

  2. طرح های توسعه‌ای که هیچ ربطی به فرهنگ و هویت مردم ندارد و صرفا ساخت سازهایی بی هویت است!
    ما به توسعه مبتنی بر هویت بومی نیاز داریم نه ساختمان سازی‌های بی‌رویه…

  3. خیلی ها وقتی وارد شهر جدید صدرا شهرستان شیراز استان فارس شدند از لحاظ مالی فقیر بودند بعد شدند حاجی غنی و خیلی ها هم وقتی وارد شهر جدید صدرا شهرستان شیراز استان فارس شدند از لحاظ مالی ناتوان بودند شدند حاجی توانا خیلی ها وقتی وارد شهر جدید صدرا شهرستان شیراز استان فارس شدند از لحاظ مالی ضعیف بودند بعد شدند حاجی نیرومند نام این شهر جدید را به جای این شهر جدید صدرا شهرستان شیراز استان فارس با هرمعنی که داشته باشد بایستی می گذاشتند شهر جدید صدرای شهرستان شیراز استان فارس کارکنان ادارات دولتی و عمومی شهر جدید صدرا و بنگاه داران مربوطه جمع این افراد برای صد نسل بعد از خودشان ثروتی عظیم مانند تعداد زیادی باغ شهری و … فراهم کردند خوش به حال فرزندانشان و نوه ها و نتیجه ها و نویره هایشان و ندیده هایشان

  4. چی داری میگی برادر من با خودت چند چندی این همه اشتغال و گردشگر میاره با خودش داری میگی خوب نیست
    تو از همون هایی هستی که میگن ما باید رو پا خودمون وایسیم نیازی به دیگران نداریم

  5. بوشهر و بندرعباس و زاهدان هم مرکز استان کی برای زندگی انجا میره . مردم بومی این شهرستانها تا دستشان به دهانش برسه و امکان مهاجرت پیدا کنند از سر زمین اجدادیشون فرار می کنند . لامردیها برای زندگی شیراز انتخاب می کنند یا لامرد . حالا مقایسه کنید با کاشان . بابل . امل . لاهیجان . بروجرد و مراغه و …

  6. نکته یک :
    لامردی ها از کیسه استان فارس می بخشند هی دم از استان می زنند کوچکترین خیری واسه استان نداشتند فقط برای شهر خودشون
    ببینید بیرم داره از تشنگی میمیره اینها آدرس غلط میدن به جای ۱۰ کیلومتر لوله گذاری از آب شیرین کن خلیج فارس دارن از سد سلمان تقاضا می کنند. بزودی ۵ شهرستان جنوب فارس با برداشت از سد سلمان نابود میشند.
    نکته دو :
    تبلیغات زیادی هم دارن بزرگترین مجموعه های نفتی در استان خوزستان با قدمت ۱۰۰ سال کارخانه های مختلف در شهرستان های استان یزد و کرمان وجود دارد ولی اینهمه گنده گویی ندارند .
    راه دور نریم همین عسلویه بهش مگا پروژه نگفتند که اینها میگن .
    در کل پروژه خوبیه و تاثیر داره ولی نه اینقدر گه میگن

    نکته سوم:
    جانمایی جالبی داره نزدیک فرودگاه لامرد . درصورتیکه می توانست در محلی باشد که نیروی کار عسلویه را ساپورت کند . به نظر شما کارکنان عسلویه مسیر حداقل یک ساعته تا محل کار رو با سکونت در عسلویه عوض می کنند.

    نکته چهار:
    بسیاری از پست های اداری استان فارس در اختیار لامردی و جهرمی هاست پس شرکت شهرک صدرا ببینید از کجا آب میخوره . ضمن اینکه در مناطق خودمون معمولا علاقه به کارهای دولتی کمتر است . همچنین پاسدارها و روحانیون این دو شهر نسبت به مناطق خودمون بسیار زیاد هستند
    سخن آخر :
    پیشرفت لامرد فقط در همین مدل سیستم اداره کشور ممکن است (اختصاص های پارتی بازی) در غیر این صورت اگر بر اساس قانون بود الان شهرهای گراش و لار و اوز و خنج دریای کارگاه ها و کارخانه های تولیدی بود.

  7. سال شهر شدن لامرد را نگاه کنید بعد از انقلاب تازه بهش شهر می گفتند ولی گراش سال ۴۳.شهر لامرد تشکیل شده از روستاهای کهوردان و بین العباس و حسین آباد و… که روستای لامرد مرکز میدان قدرت گرفت و روستاها رو وصل کرد و اسم شهر را گرفت .تفاوت فرهنگ و لهجه ای در محلات آنان پیداست .واقعا شهری که بعد از انقلاب عنوان شهر را گرفت و از نظر قدمت جایی ندارد لیاقت این همه پیشرفت را دارد .لامرد که زمانی تبعید گاه بود .باور کنید لامرد زمان انقلاب رونق گرفت وگرنه اصلا آبادی نبود .این مصوبات فقط شاید دلیلش کوچ روستاها اطراف به سمت آنجا باشد .تعداد زیادی روستا دور و بر لامرد هست که می خواهند به اجبار به انجا کوچ کنند وگرنه شهری با این جمعیت محدود واقعا مسخره هست .

  8. ۱- مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از۹۵% از آبی است که دربارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود از محلی به نام بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس جاری می شود آرزوی اینجانب از کودکی این بوده است تا جلو مقدار … متر مکعب آبی را که بیش از ۹۵% از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه دربخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود را در محلی به نام تنگه بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس را با احداث بندی (سدی) خاکی بگیرم اینجانب از اینکه مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از ۹۵% از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود سهم خلیجی می شود که می خواهند نام آن را به جای فارس به نام جعلی عربی تبدیل کنند ناراضی هستم اینجانب حتی راضی نیستم تا سرریز مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از ۹۵% از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود که از محلی به نام بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس جاری می شود سهم خلیجی شود که می خواهند نام آن را به جای فارس به نام جعلی عربی تبدیل کنند اینجانب در نظر دارم با تغییر مسیر سرریز مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از ۹۵% از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود که از محلی به نام بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس جاری می شود را سهم دریاچه فصلی در شهر خنج ازشهرستان خنج استان فارس نمایم. بعد از آن روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس را می توان به مقصد فصل های پائیزی و زمستانی مسافران از سراسر کشور و فصل های بهار و تابستان پرمحصول تبدیل کرد.
    ۲- آرزوی اینجانب از تاریخ ۱۳۷۰/۱۲/۲۲ تا تاریخ ۱۳۷۶/۰۷/۳۰ که کارمند اداره آب و فاضلاب شهری بخش خنج شهرستان لارستان شرکت آب و فاضلاب شهری استان فارس بوده ام یا از تاریخ ۱۳۷۶/۰۸/۰۱ تا تاریخ ۱۳۸۸/۱۲/۱۲ که کارمند شرکت آب و فاضلاب شهری کلان شهر شیراز بوده ام یا از تاریخ ۱۳۸۸/۱۲/۱۳ تا هم اکنون که کارمند امور آب و فاضلاب شهری شهر صدرا شرکت آب و قاضلاب شهری کلان شهر شیراز هستم یا درآینده که دوست دارم تا کارمند امور آب و فاضلاب شهرستان خنج شرکت آب و فاضلاب استان فارس باشم آرزویم پیگیری احداث تصفیه خانه فاضلاب شهری برای شهرهای خنج و فیشور(شهرهای واقع دراطراف دریاچه فصلی کفه خنج) بوده است آرزویم پیگیری احداث تصفیه خانه فاضلاب روستایی برای روستاهای واقع دراطراف دریاچه فصلی کفه خنج بوده است چون با آب مناسبی که از تصفیه فاضلاب شهرها و روستاهای اطراف دریاچه فصلی کفه خنج به دست می آید می شود کمربند سبزی را به طول ۱۸ کیلومتر و عرض ۸ کیلومتری دراطراف مساحت ۱۳۰ کیلومتری اطراف دریاچه فصلی کفه خنج احداث کرد و شهر خنج را به مقصد فصل های پائیزی و زمستانی مسافران از سراسر کشور و فصل های بهار و تابستان پرمحصول تبدیل کرد.
    امام علی (ع) می فرمایند : کسی که آب و خاک یعنی نیروی طبیعی دارد و نیروی انسانی خود را برای بهره برداری به کار نمی بندد و با فقر و گدایی می گذراند نفرین و لعنت بر او باد.

  9. چرا قرارگاه پلیس راه شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش + اوز+ لامرد + مهر + فراشبند + خنج) بایستی در شهر لار مرکز شهرستان لارستان که در گوشه ای از جنوب فارس قرار گرفته است مستقر شده باشد؟
    چرا قرارگاه امداد رسانی هوایی (اورژانس هوایی) شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش+ اوز+ لامرد + مهر + فراشبند + خنج) بایستی در شهر لار مرکز شهرستان لارستان یا شهر جهرم مرکز شهرستان جهرم که هر دو در گوشه ای از جنوب فارس قرار گرفته اند مستقر شده باشند؟
    چرا اداره کل راه و شهرسازی شهرستان های جنوبی استان فارس (لارستان + گراش + اوز + لامرد + مهر + خنج) بایستی در شهر لار مرکز شهرستان لارستان که در گوشه ای از جنوب فارس قرار گرفته است مستقر شده باشد؟
    چرا …
    چرا …
    چرا …
    چرا …
    این که شهر لار مرکز شهرستان لارستان یا شهر جهرم مرکز شهرستان جهرم محل استقرار ادارات کل خدمات رسانی به شهرستان های جنوبی استان فارس ( قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش + اوز+ لامرد + مهر + فراشبند + خنج) می باشند اشتباه بزرگ غیر قابل جبرانی است چون از هر طرف که فاصله زمینی و هوایی بین شهر خنج مرکز شهرستان خنج تا شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم از مسیر راه جدید دیگ اشکن) + لارستان + گراش + اوز+ لامرد + مهر + فراشبند +خنج) را که محاسبه کنید از حدود ۳۹ کیلومتر تا ۴۹ کیلومتر می شود اما شهر لار مرکز شهرستان لارستان و شهر جهرم مرکز شهرستان جهرم در گوشه ای از جنوب استان فارس با فاصله ای بیش از دویست کیلومتری شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش + اوز+ لامرد + مهر + فراشبند + خنج) قرار گرفته اند. متاسفانه کسانی بر شهرستان های جنوبی استان فارس و استان فارس و کشور ایران حکومت می کنند که آسایش مردم عادی (اکثریت مردم) شهرستان های جنوبی استان فارس برایشان مهم نیست اگر بود به جای شهرهای لار مرکز شهرستان لارستان شهر جهرم مرکز شهرستان جهرم بایستی شهرخنج مرکز شهرستان خنج به عنوان محل استقرار ادارات کل برای خدمات رسانی به مردم شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش + اوز+ لامرد + مهر + فراشبند + خنج) قرار می گرفت.

  10. ۵ نوع زمین خوار در کشور ایران وجود دارد ۱- یکی شخص یا اشخاصی که نتواند یا نتوانند به موقع و به اندازه رشوه خود را به کارکنان (الف – اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان … ب – اداره اجازه برداشت آب از زیر زمین در شهرستان … پ – اداره واگذاری زمین برای توسعه کشاورزی در شهرستان … ت – اداره ثبت اسناد املاک در شهرستان … بپردازد یا بپردازند ۲- یکی شخص یا اشخاصی که نتواند یا نتوانند به موقع و به اندازه رشوه خود را به الف – اداره شهرسازی شهرستان … ب – اداره روستا سازی شهرستان … پ – اداره ثبت اسناد املاک شهرستان … بپردازد یا بپردازند ۳- … ۴- … ۵- … این شخص یا اشخاص از طرف مراجع مربوطه به عنوان زمین خوار به اداره دادگستری شهرستان … معرفی می شوند تا درس عبرتی شوند برای ملت بزرگ ایران

  11. تاکنون فقط مردم شهرستان لار درمجلس شورای اسلامی ایران نماینده داشته اند و مردم شهرستان های خنج و اوز و گراش فاقد نماینده ای درمجلس شورای اسلامی ایران بوده اند و تاکنون مجبور بوده اند به نامزدی از شهر لار برای نمایندگی مردم در مجلس شورای ملی سابق و اسلامی فعلی رای بدهند (البته دو بار نامزدی از شهرستان گراش برای نمایندگی مردم شهرستان های لار و گراش و اوز و خنج رای آورده است اما از مردم شهرستان های خنج و اوز که اکثریت از هم وطنان اهل سنت می باشند تاکنون برای نمایندگی مردم درمجلس شورای اسلامی حتی نامزد هم نشده اند) کارصحیح این است که بدون توجه به جمعیت و مذهب و دین اکثریت مردم ساکن درهر شهرستان به مردم هر شهرستان یک نماینده درمجلس شورای اسلامی ایران اختصاص دهند تا مردم هر شهرستانی در کشور نماینده ای واقعی در مجلس شورای اسلامی ایران داشته باشند.

  12. واقعیت این است که اراضی ملی در کشور در طول تاریخ متعلق به سرمایه دارهای صاحب قدرت و نفوذ بوده است و تفاوتی بین قبل از اسلام یا بعد از اسلام یعنی حکومت ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ایران و حکومت بیش از ۴۰ ساله جمهوری اسلامی ایران هم نداشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 نظر
scroll to top