هفت‌برکه – گریشنا: بنیاد فرهنگی نوبهار که با فعالیت توزیع کتاب و تجهیز کتاب‌خانه‌ها شناخته می‌شود، طی دو ماه گذشته در راستای ایجاد همدلی برای مقابله با بیماری کرونا، مسئولیت جدیدی برای خود تعریف کرده است و بر این مهم متمرکز شده است. این بنیاد فرهنگی تا امروز توانسته است بیش از ۱۰ هزار ماسک و تعدادی اقلام بهداشتی را در شهرستان‌های گراش، لارستان، اوز و خنج توزیع کند.

عزیز نوبهار، مدیر بنیاد فرهنگی نوبهار، در مورد دلیل این حرکت به گریشنا گفت: «با ورود کرونا و تغییر سبک زندگی مردم، نیاز مبرم به اقلام بهداشتی در منطقه احساس می‌شد که ما نیز تصمیم گرفتیم این حرکت را ابتدا در گراش و سپس در کل منطقه ایجاد کنیم. امروز نیز مفتخریم که تا حد توان به تمامی بخش‌هایی که به صورت اضطراری نیازمند این اقلام بوده‌اند، کمک‌هایی ارسال کرده‌ایم.»

Bonyad Nowbahar

نوبهار در مورد نحوه توزیع این اقلام بهداشتی که شامل ماسک، الکل، دستکش، مواد ضدعفونی و دستمال کاغذی بوده است، گفت: «گروه‌های مختلف در شهرستان‌های گراش، لارستان، خنج و اوز در این زمینه فعال هستند و ما نیز تلاش کرده‌ایم با آن‌ها همراه شویم. به همین منظور ۱۵۰۰ ماسک در لارستان، ۱۵۰۰ ماسک در شهر اوز، ۱۳۵۰ ماسک، اقلام بهداشتی و الکل در خنج توزیع شده است. خوشبختانه خیرین زیادی در این شهر‌ها در زمینه رفع نیازهای بهداشتی فعال هستند و این تعداد، بخش کوچکی از نیازهای بهداشتی منطقه است که نمادی از همدلی ماست.»

مدیر بنیاد فرهنگی نوبهار در مورد دیگر فعالیت‌های خیریه این بنیاد بعد از شیوع کرونا گفت: «جمعیت هدف ما گروه‌های آسیب‌پذیر و کم‌توان بوده‌اند و تمامی کمک‌ها با رعایت شان و شخصیت این اقشار انجام گرفته است. مکان‌هایی مانند ندامتگاه لارستان، مرکز توانبخشی گراش و اقشار محروم تحت پوشش کمیته امداد که ممکن بود کمتر مورد توجه قرار گیرند نیز بخشی از گروه هدف ما بوده‌اند که برای آن‌ها بسته‌های بهداشتی شامل مایع دستشویی، دستمال کاغذی، دستکش و ماسک تهیه شد.»

نوبهار با ابراز خوشحالی از حجم زیاد فعالیت خیرین در این مدت گفت: «لازم است نهادهای متولی مانند کمیته امداد در بخش افراد نیازمند و دانشکده علوم پزشکی در بخش بهداشتی این گروه‌های مردمی و کمک‌ها را ساماندهی کنند تا از موازی‌کاری خودداری شود. در مجموعه علوم پزشکی، دکتر محقق و دکتر محسن‌زاده، معاونان بهداشت و توسعه مجموعه علوم پزشکی، همکاری خوبی با ما داشته‌اند. البته خود این گروه‌ها برای تهیه و توزیع اقلام بهداشتی از همان ابتدا با یکدیگر همکاری داشته‌اند. موسسه شباب‌البرکه، شرکت غذایی تبسم، شورای هیئات مذهبی و آقایان حاج‌ مهدی جعفری، حاج‌ احمد حقیقی و خانم دکتر مرضیه ایزدی و مهندس محمدامین رحیمی از یاوران ما در این مدت بودند که نوعی تقسیم کار بین خودمان ایجاد کرده‌ایم و همان‌طور که ذکر شد، هدف همه‌ی ما بیشتر اقشار آسیب‌پذیر بوده است.»

بخش دیگری از فعالیت‌های انجام‌شده توسط بنیاد فرهنگی نوبهار، اعطای وام قرض‌الحسنه است. نوبهار در این‌باره گفت: «ویروس کرونا مشکلات زیادی به ویژه از نظر اقتصادی برای مردم ایجاد کرده است. برای کمک‌های اقتصادی ۱۰۰ میلیون تومان اختصاص داده‌ایم که به صورت وام‌های قرض‌الحسنه بدون بهره پرداخت می‌شود. صندوق قرض‌الحسنه خاتم‌الانبیا گراش به عنوان بانک عامل، این مبلغ را در قالب وام‌های یک و دو میلیون تومانی بدون کارمزد با بازپرداخت ۱۰ ماهه ارائه می‌کند. همچنین ۲۰۰ میلیون تومان نیز به عنوان قرض‌الحسنه در اختیار کارگروه بهداشت گراش و برخی از مراکز خیریه قرار گرفته است.»

در توزیع اقلام بهداشتی تهیه‌شده توسط بنیاد نوبهار، ارگان‌های کمیته امداد گراش، شبکه بهداشت خنج، شورای شهر اوز، بسیج سازندگی لار، ندامتگاه لار، مرکز بازپروری ترک اعتیاد گراش و مرکز توانبخشی بدر نینوا گراش مشارکت داشته‌اند. همچنین بخشی از این اقلام بین برخی از کسبه، اصناف، بانک‌‌های گراش توزیع شده است.

 

NowBahahr 2