هفتبرکه – محمد خواجهپور: با نهایی شدن تقریبی نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی، صحنهی شطرنج انتخابات آماده حرکتهای نهایی است. در یک نگاه به این صفحه، مهرهها حول دو مهره که نمایندگان فعلی مجلس هستند، چیده شده است. دو مهرهای که از نظر گرایش سیاسی خود و حامیانشان شباهت بسیار زیادی به یکدیگر دارند. هر دو از چهرههای شناخته شدهی اصولگرا هستند و حامیان آنان نیز طیفهای سنتی شهر لار هستند.
لاری / غیر لاری – اصولگرا / اصلاحطلب
در تحلیل انتخابات دورههای گذشته، رقابتهای انتخاباتی بر دو محور شکل میگرفت. محور اول سیاسی بود که همانند تمام کشور، نامزدهای اصولگرا و اصلاحطلب در دو سمت آن قرار میگرفتند. در غیاب نامزدهای اصلاحطلب مانند دوره دهم، حامی یا مخالف دولت بودن، وجه تمایز نامزدها بود. معمولا در دورههای زوج مجلس، تمایل نامزدها بیشتر به حمایت از دولت است، اما در دورههای فرد که دولت در سالهای پایانی عمر خود قرار دارد، بازار انتقاد از دولتها گرمتر بوده است.
اما محور دوم و مهمتر در منطقه، تقسیمبندی نامزدها به لاری – غیرلاری بود. نامزدهای شهر لار بعد از دوره علوی و نوروزی، با خیال راحت با یکدیگر رقابت میکردند، اما انتخاب علیاصغر حسنی در دوره هشتم باعث شد بحث اجماع در لار و اجماع در منطقه از بحثهای داغ هر دوره باشد. انتخابات مجلس نهم شدیدترین رقابت نامزد لار با نامزد غیر لار بود.
البته در همه دورهها تلفیقی از این دو معیار باعث میشد انتخابکنندگان آرا خود را به صندوق بریزند و نمیتوان به صورت مطلق یک عامل را دلیل رای به نامزدی دانست.
رقابت داخلی اصولگرایانه
با اعلام اسامی نامزدهای تایید شده مجلس یازدهم در ۲۲ دیماه، مشخص شد که این بار قضیه فرق میکند. نه نامزدی به عنوان اصلاحطلب یا حامی دولت دیده میشد و نه نامزد شاخصی بین نامزدهای غیر لاری وجود داشت که بتواند با نامزدهای قدر لار رقابت کند.
همه نامزدهای تایید شده در طیف اصولگرا و یا انقلابی قرار میگیرند و آنها را میتوان به دو دسته اصولگرایانِ باسابقه و جوانان انقلابیِ ناشناخته تقسیم کرد. تمامی آنها زیاد یا خیلی زیاد منتقد دولت حسن روحانی هستند و از نظر سیاسی تضاد شدیدی بین آنها دیده نمیشود.
تشکیل «شورای همگرایی جوانان» که نامزدهایی همانند دلخوش، توانا، سپاده، فقیهی، افروشته و… عضو آن هستند، مهمترین نشانهی این تمایز بین نامزدهاست. جوانان انقلابی این گروه از حمایت سیاسی احزاب برخوردار نیستند و در منطقه سابقهی مدیریتی و پایگاه اجتماعی مشخصی ندارند و به همین دلیل، با همگرایی تلاش دارند هویت سیاسی خود را تثبیت کنند.
اما در سوی دیگر، وزیران صفحهی شطرنج قرار دارند. بروجردی، جعفرپور، محتاجی و محبی هر چهار نفر مشخصا اصولگرا هستند و بدون توجه به سربازان جوان، رقابت را بین خودشان میبینند. به همین دلیل در جدلهای بین آنها، موضوعاتی مانند برجام و وقایع سال ۸۸ لارستان برجسته شده است. موضوعاتی تاریخگذشته که قرار است اندک تمایزی میان برادران همسان ایجاد کند.
مثل برخی از حوزههای انتخابیه کشور، رقابت در حوزه انتخابیه لارستان، خنج، گراش و اوز یک رقابت درونگروهی خواهد بود و با توجه به وزن نامزدها، حتی به سطح رقابت اصولگرا-انقلابی هم نخواهد رسید.
رقابت لار – لار
بعد از پایان مرحله ثبتنام نامزدها، شهر گراش با حضور ۷ نامزد بیشترین شانس را برای رقابت با نامزدهای پرشمار شهر لار داشت اما در نهایت با عدم تایید نامزدهای باسابقهی شهر گراش، هیچ کدام از نامزدهای دیگر توان رقابت با دو مهرهی وزیر لار را ندارند.
زارعی از توابع خنج، قاسمی از شمال لارستان، سپاده از توابع گراش تجربه دوره گذشته را دارند که هرکدام حدود چهار هزار رای به دست آوردند که بیشتر آن از مناطق نزدیک به محل سکونت خود نامزدها بود. نامزدهای دیگر حتی در شهرهای خود هم سابقه مدیریتی ندارند و کاملا ناشناخته هستند. در روزهای مانده به زمان تبلیغات انتخابات نیز به نظر نمیرسد هیچ کدام بتوانند به گونهای بدرخشند که نامزدهای دیگر را تحت تاثیر قرار دهند. با این وضع پراکندگی نامزدها، همانند دوره گذشته، رقابت آنها برای قرار گرفتن در میان جدول و تثبیت موقعیت سیاسی و اجتماعی در شهر خودشان خواهد بود تا راهیابی به مجلس.
دو نامزد شهر گراش، با توجه به جمعیت گراش، شانس بیشتری برای خود قائل هستند. اما این دو نامزد اول باید بتوانند بین خود به توافق برسند و بعد در فرصت کم باقیمانده، نامزدهای دیگر مناطق را راضی به همراهی کنند. تاکنون نشانهای از حرکت در این مسیر دیده نمیشود.
بر خلاف دورههای گذشته، نامزدهای شهر لار این بار از بیرون نگرانی ندارند و با خیال راحت با هم رقابت شدیدی خواهند داشت.
برادران همسان اصولگرای لاری
نمایندهی آینده قطعا لاری و قطعا اصولگرا خواهد بود؛ اما بین چند نامزدی که این ویژگیها را دارند، رقابت سختی وجود دارد. سختی انتخاب در شباهت زیاد نامزدها با یکدیگر است. مشکل نامزدها هم این است که دشمنی برای متحد کردن حامیان وجود ندارد. نه میتوان به بهانهی «یک حسنی دیگر» حامیان را به پای صندوق رای کشاند و نه «یک اصلاحطلب غربگرا» وجود دارد که بتوان با حمله به او تنور انتخابات را گرم کرد.
شباهت عجیبی بین نامزدهای اصلی وجود دارد. همه آنها اصولگرا هستند. همه آنها به طیفهای سنتی شهر لار تکیه دارند. جوانان چه اصولگرا و غیر اصولگرا منتقد آنها هستند. با این وجود، آنانی که قصد رای دادن دارند، باید بین این برادران همسان انتخاب کنند و همین مساله میتواند رقابت را بین آنها داغ کند.
اصولگرایان جوانتر که دوست دارند خود را انقلابی بنامند، تلاش دارند خود را در سطح نامزدهای باسابقه بالا بکشند. ولی فقدان حمایتهای سیاسی، ضعف مالی و از آن مهمتر، نداشتن پیشینه قوی سیاسی و مدیریتی باعث شده است که انقلابیها چارهای به جز رفتن به موضع گلایه نداشته باشند.
آنها امیدوارند که مردم دست از انتخابهای تکراری بردارند و یکی از آنها را انتخاب کنند. اما وقتی همه آنها یک حرف میزنند، مردم چگونه انتخاب کنند؟ انتخاب بر اساس تفاوت و تمایز شکل میگیرد.
انتخابات پرشور وظیفه کیست؟
کلید آنچه در انتخابات سال ۱۳۹۸ با آن روبهرو هستیم، این گفتهی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، است: «بارها گفتهام که وظیفهی شورای نگهبان نظارت بر اجرای سالم انتخابات است و در قانون، وظیفهای برای برگزاری پرشور انتخابات برای این نهاد در نظر گرفته نشده است؛ دغدغهی ما اجرای کامل قانون است.»
بررسی آمار دورههای گذشته نشان میدهد نداشتن نامزد مطلوب باعث کاهش تعداد آرا در یک منطقه میشود. برای نمونه، کاهش تاثیر آرای بیرم در انتخابات با حضور زندوی یا بدون حضور زندوی کاملا مشخص است. یا آرای گراش در دورههایی که نامزد گراش شانس حضور در مجلس را دارد با دورههای نهم و دهم که نامزد گراش شانسی نداشت، قابل مقایسه نیست.
وقتی رای دادن علیالسویه باشد و نامزدی که شور انتخاباتی در فرد ایجاد کند در لیست نامزدها وجود نداشته باشد، انگیزهی افراد برای رای دادن کاهش پیدا میکند. بسیاری از رایدهندگان تفاوتی بین جعفرپور و بروجردی نمیبینند چون در واقع هم تفاوت محسوسی به جز همراهان آنها وجود ندارد. به همین دلیل، این دو نفر در روز ثبتنام به جای برنامههای خود، با لشکر همراهان خود وارد شدند.
مسالهی این دوره از انتخابات اصولگرا/اصلاحطلب یا لاری/غیرلاری نیست. دورهی این تقسیمبندیها گذشته است و انتخاب بین برادران همسان تنها گزینهی پیشِ روی مردم است.
اچمی از بندرعباس
۲۳ بهمن ۱۳۹۸
باسلام
جواب مراد
کسی نگفته که از بنده اجاره بگیر من فقط گفتم که توکه نمیخایی رای بدی رای نده دیگه مطرح کردن نمیخاد
درمورد منطق هم خوانندگان تشخیص میدن کی حرف بی منطق میزنه
مراد
۲۳ بهمن ۱۳۹۸
درجواباچمیازبندرعباس!
اینکهکسیبخوادنظرشومطرحکنه
بایدازشمااجازبگیرهآیا؟؟!!
شماچکارهایکهمیگی:”نیازینیست
نظرتومطرحکنی”😶اینکهنیازززهست
کسینظرشومطرحکنهیامطرحنکنهراهم
شمابایدتشخیصواجازهبدی؟؟!!
منطقداشتهباش.
اچمی از بندرعباس
۲۳ بهمن ۱۳۹۸
با سلام
جواب مراد
یک وظیفه داریم در انتخابات وان هم رای دادن و انتخاب فرد مومن و دلسوز حال اگر فردی که رای اورد و وظایفش انجام نداد اخرتی است و باید پاسخگو باشد.
درثانی رای دادن شما و یا رای ندان به ما ربطی ندارد و چون شما در اینجا مطرح کردید من نظر خودم نوشتم وگرنه شما که نمیخای رای بدی نیازی نیست مطرح کنید.
مراد
۲۲ بهمن ۱۳۹۸
درجواباچمیازبندرعباس.
منظورتاز”دیگرانبرامونانتخاب
میکنند””دیگران”چهکسانیند؟!!
منظورتاز”هرکسیخودشانخواستند”
این”خودشان”چهکسانیند؟!!
ومنظورتوظیفهشرعیهنهشرحی!!!
ودیگهاینکهمگهکسانیکهوظایفشونودر
قبالرأیدادنمادرستانجامنمیدن!!
مسلمانشیعهنیستندآیا؟؟!!آیااونامرجعتقلیدندارن؟؟!!
یاحرفمرجعشونوگوشنمیدن؟؟!
یامرجعشونبهآنهاتوصیهنمیکنهکه
تودرقبالمردمورأیشونمسوولی؟؟!!
بعدشم”رأی”یعنینظر و..
تونظرتوبراخودتنگهدارمنمبراخودم.
لکمدینکمولیدین.بهکسیربطینداره
منرأیمیدمیانمیدموبهکسیربطینداره
اگهرأیمیدمبهکیرأیمیدم.
ودرجوابداوودتوخودتهمفهمیدیچه
گفتیآیا؟؟!!!
اگهقرارنیستنمایندهمجلسمشکلیاز
مردموشهرحلکنه!!!پسمیخوادبره
اونجاچیکارکنه؟؟؟!!!!واسهپولشه
یاپرستیژوصندلیش؟؟!!
اگهنمایندهمجلستواناییحلمشکلیک
ادارهسادهراندارهپسحرفحسابش
چیه؟!منبهشرأیبدمکهچیکارکنه؟؟!!
میخوادبرهاونجابرامقانونتولیدکنهبعد
براخودشواطرافیانشقانونرودوربزنه!!
ومیگیکانالهایدیگهواسهحلمشکلات
هست!اونکانالهاواسهحلمشکلیکی
مثلشماهاست.نهمشکلزحمتکشها.
بروعامودیگهکارازاینحرفاگذشته.
ایقدبههرطریقیگداییرأینکنین.
لکمدینکمولیدین.
Davood
۲۱ بهمن ۱۳۹۸
چرا فکر می کنید که لزوما یک نماینده بخواهد و یا اصلا وظیفه او طوری ایجاب کند که بتواند گرهی از مشکلات یک شهر یا منطقه ای را بگشاید ؟! اصولا این تفکر اشتباه است حتی در مورد شهرستان شدن گراش توسط نماینده گراش همچون آقای حسنی ! چون در مورد شهرستان شدن اوز هم مخالفت و کارشکنیهای صد در صدی نماینده محترم و شریف لارستان و خنج نیز در برابر انگیزه ها و اهداف امور اجرایی مملکتی و لابیهای قدرتمند دیگر در بدنه دولت که مجزا از قوه مقننه و نمایندگان مجلس بودند موثر و ذی نفوذ برایشان نبود !! نتیجتا این وکالت مجلس اگر ثمری هم برای رای دهندگانشان مترتب باشد از کانالهای دیگری نیز می توان این اهداف و حل مشکلات را به مراتب راحتتر و سهل الوصول تر و قطعی تر پیگیری کرد !پس اینکه نگرش ما نسبت به یک وکیل مجلس باید عوض شود و چهارچوب های درخواست های سنتی و قدیمی ما از ایشان متحول شود ضروری می نماید ! حال که اینچنین می نماید چرا بحث هویتی و استقلال طلبانه و شورانگیز یک اتحاد همدلانه شهری را فدای روی آوردن به اجماع با کاندیدایی از یک شهر و منطقه دیگر قرار بدهیم برای تفکری سنتی و قالبی از یک نماینده که کارایی و بهره وری گذشته این قالب و شخصیت را دارا نیست ؟!! توصیه من این است که حتی اگر به یقین هم رسیده باشیم که کاندید شهرمان امکان رسیدن به نمایندگی و وکالت مجلس او به حداقل رسیده باشد ولی این حس شور و انسجام و وحدت و حق خواهی هویتی شهر خویش را برای نسلهای آینده حفظ و تقویت کنیم و خودباوری و متانت و صولت و صلابت خویش را در رقابت با شهرهای دیگر به رخ همگان بنمائیم
اچمی از بندرعباس
۲۱ بهمن ۱۳۹۸
باسلام
جواب مراد رای دادن کاری به نفس گرم نداره ما بعنوان یک مسلمان شیعه باید حرف مراجع تقلید گوش کنیم و رای دادن یک وظیفه شرحی است در ثانی اگر من و شما رای ندیم مجلس منحل میشه؟نه بلکه دیگرا بجای ما انتخاب میکنند و کسی که خودشان میخان انتخاب میکنند ما حتما باید رای بدیم و حتما به کاندیدی رای بدیم که دورو برش خلوت تره و کمتر هزینه میکنه چون این فرد اگر رای اورد و رفت مجلس بدهکار کسی نیست که زیر میزی براش امتیاز بگیره.حالا خود دانی
فقط لاری نباشه
مراد
۲۱ بهمن ۱۳۹۸
حسنیکهخیلیازشماهاروشحساب
میکردینواسهرفعمشکلاتبرجسته
ادارهماکهگراشیبودیمهیچکارینکرد،
برایشوراکهرأیدادیمهمهیچکدومشون
ذرهایازمشکلاتادارهمورفعنکردند.
اصلابراشونمهمنبود،خیلیرنججسمیو
روحیتویمحیطدربوداغونکارم
متحملشدم،اصلاعینخیالشونمنبود.
خیلیابیخیالشرایطسختکارمنبودند،
وفقطبهفکرپرستیژوصندلیخودشون
بودندوفقطادعاشونمیشد.
حالادیگههیچکدومشونونمیخوام.
اَمَشوآردِتِکِیَکاَسیاِن.
آغایاخانم@@@نفستازجایگرمدرمیاد،
یاسیریغمگشنهندارییا
سوارهایغمپیادهنداری.
آزمودههاراآزمودنخطاست.
گریشناجانلطفااینکامنتوبدونکموکاست
حتمابذارین.
@@@
۲۱ بهمن ۱۳۹۸
رای ندادن ینی اینکه توسری بخورشی و یکی دیگه برات تصمیم بگیره ن جانم ماباید خودمون اینده شهرمونو تعیین کنیم انقد کوته بین و دِمُده حرف نزنیم یخورده ب خودمون بیایم تاکی بایددرجهل بمونیم این حرف رای ندادن واسه زمان رضاشاهه …من به عنوان یک جوان سرزمینم ایران رای میدم
كارشناسي ارشد
۲۱ بهمن ۱۳۹۸
بروجردی با چه رویی اومده کاندیدا بشه ؟؟؟مگه این شخص نبود که جلو شهرستان شدن گراش رو میگرفت و در پی منحل شدن شهرستان گراش بود!!!بابا سنگ پا قزوین پیش این بشر باید لنگ بندازه..
این جعفر پور هم ابی ازش گرم نشده برا گراش..
ملت گراش رای به لاری یعنی عذاب وجدان خیانت به گراش..
بزارید هر کسی رای بیاره ولی مردم گراش به هوش باشن به این دو نفر … رای ندن..
یا کلا رای بی رای یا هر کسی جز لاری
راحیل جان
۲۰ بهمن ۱۳۹۸
از من میشنوین راییی ندیییین ,
اچمی از بندرعباس
۲۰ بهمن ۱۳۹۸
اقا افتخار میکنه شدم رییس کمیسیون فرهنگی مجلس،جوانان منطقه کار و شغل میخان جوان پول نداره ازدواج کنه شما توی این چند سالی که نماینده ای چند کارخانه یا کارگاه تولیدی وارد منطه کردی
شهرستانهای همسایه اگر سراغ دارند اعلام کنند
اچمی از بندرعباس
۲۰ بهمن ۱۳۹۸
اونایی که میگید گراش فردی قوی برای مجلس نداریم
شما بفرمایید این اقایان قوی لاری که تا الان نمایندگی مجلس را ارث پدری خود میدانند چه کار بررگی برای منطقه انجام دادند نماینده قوی یعنی نماینده لامرد که چند صنعت بزرگ به منطقه اورده لاریها ای پز بدن بگن فرودگاه بین المللی دیگه چکار کردیید کوو شغل برای جوانان ؟کوو صنعت مادر؟
اچمی از بندرعباس
۲۰ بهمن ۱۳۹۸
سوال؟
چرااقای حسین زاده و اقای حسین شیری رد صلاحیت شدند؟
این دو فرد کارمند دولت و در بدنه دولت کار میکنند اگر این دو نفر صلاحیت کاندید شدن در مجلس ندارن پس در دولت هم نباید کار کنند چو رد صلاحیت شدنند.پس چون استانداری لار و اطلاعات لار در این امر دخیل هستند پس شک نکنید که لاریها عمدا دو مهره اصلی گراش را کنار زدند تا فضا برای تاخت و تاز خودشان باز باشد…
اچمی از بندرعباس
۲۰ بهمن ۱۳۹۸
با سلام
خواهشا یکی از این بروجردی بپرسه شما با چه رویی میخای نماینده مردم گراش لار اوز خنج بشی درصورتی که زمان شهرستان شدن گراش یکی از مخالفان سرسخت بودید
وجعفرپور شما توی این مدت بجز لار چه گلی به سر شهرستانهای گراش اوز وخنج زدی شما حتی در گراش دفتر نمایندگی نداری
ودر پایان گریشنا عزیز چرا مردم منطقه را به طرف نمایندگان لار سوق میدهی مردم ما شگفتی ساز هستند انشالله.
مراد
۲۰ بهمن ۱۳۹۸
هیچکدومشونچهلاریوچهگراشیوچه
غیره،هیییییییییییییییچهنری
برایرفعمشکلاتاداریواقتصادیمن
ندارن.یامشکلگشامشکلمبگشا.😔
مجتبی
۲۰ بهمن ۱۳۹۸
پیشنهاد آقا میثم برای حمایت از کاندیدای گراشی بسیار منطقی و عقلانی است جز به گراشی اصلا به گزینه دیگر فکر نکنید کس نحارد پشت من جز ناخن انگشت
میثم
۲۰ بهمن ۱۳۹۸
متاسفانه عده ای از گراشیها تحت تاثیر تبلیغات سویی قرار گرفته اند که احتمالا منبع خبرش لاریها و یا یکی از کاندیداهای گراش بوده که جز خودش کسی دیگری را نمیبینه کی گفته ما از گراش کاندید قوی نداریم اقای ناصر دلخوش انسانی بسیار متدین دلسوز و مدیری توانا و دارای چند مدرک کارشناسی ارشد و دکترای جامعه شناسی . فریب شایعات نخورید و انشاءالله همه گراشیها یکپارچه ازایشان حمایت کنیم با توجه باینکه در لار رقابت بین ۴ نفر است و ارای لاریها پخش میشود و با توجه باینکه اوزیها و خنجیها دلخوشی از لاریها ندارند لذا اگر ما وحدت داشته باشیم و ازاقای دلخوش حمایت کنیم انشاءالله یکبار دیگر نماینده ای ازگراش به مجلس ورود خواهد کرد به شایعات توجه نکنیم وظیفه حکم میکند ازگراشی حمایت کنیم .
انهاییکه میگویند گراشی قوی نداریم یعنی چی مگر میخواد بره مجلس وزنه بلند کند و یا در رینگ مشت زنی مسابقه دهد مگر شما فکر می کنید دیگر نماینده ها ازایشان بالاترند هرگز عزیزان تبلیغ برای کاندیدای گراشی کنید اگر ما گراشیها ازکاندیدای گراشی حمایت کنیم بفضل خدا شهرها و روستاهای همجوار هم ما را حمایت خواهند کرد چرا که یقین دارند گراشی تعصبی ندارد و برای همه منطقه خدمت خواهد کرد یک دست و یک صدا فقطحمایت ازگراشی
حسین
۲۰ بهمن ۱۳۹۸
با توجه به اینکه کاندیدای شاخصی در این دوره از گراش نیست و تحلیل گریشنا هم بسیار منطقی و درسته ما باید بروجردی رای بدیم. به دلیل اینکه یک شخصیت فرامنطقه ای و ملی میباشد و با تعاملاتی که در سطح کشور داره میتونه برای منطفه مفید و مثمر ثمر باشه. جعفرپور هم ۲ دوره نماینده که بودن کارایی مناسبی برای منطقه نداشتن. چرا گراش رو اسب برنده نمیخاد شرط ببینده. معتمدین گراش باید ی نشست با بروجردی داشته باشن و شرایط گراش رو بهشون بگن و اگه بروجردینسبت به گراش و منطقه تعهد بدن گراش ازش حمایت کنه.
گراشی با منطق
۲۰ بهمن ۱۳۹۸
شما که تمام قد از بروجردی حمایت میکنی، اگه بروجردی دیگر کارایی داشت از شهر خودش کاندید میشد ،وتنها کسی بود که مخالف شهرستان شدن گراش بود در انتخاب خود بیش تر فکر کنی
(باید به نماینده گراشی رای بدهیم )
از دبی
۱۹ بهمن ۱۳۹۸
با سلام .به لاری رای دادن خیانت است به کل منطقه .تا حالات چه خیری به کسی رسیده است از اینها که حالا بخواهیم اینها را سیر لوحه خودمان قرار بدهیم .والسلام
حقیقت
۱۹ بهمن ۱۳۹۸
آقای گریشنا شما باید عاملی بشوید برای اجماع بر روی یک کاندیدا معتدل تر .شاید بعضی از این کاندیدا با رای آوردن باعث ناراحتی در گراش بشوند .ما زمانی هم که نماینده داشتیم با مشقت امتیاز می گرفت و از جاده چک چک گرفته تا کمربندی و بسیاری از ادارات همش نیمه کاره هست .مردم گراش نباید دل به این دولت ببندند همانطور که خنج برای خروج از بن بست جاده سنگ شکن به سمت جهرم با خیرین در حال ساخت دارند و حتی اوز هم به سمت جهرم با کمک مردم جاده احداث می کند .مردم گراش هم باید برای مثلا جاده صحرای باغ خودشان دست به کار بشوند اگر واقعا اقتصاد شهر و آبادانی دیارشان برایشان مهم هست .از بین نماینده ها میشود روی نماینده ای اجماع کرد مهم نیست لاری باشد .مهم این هست که قول و تعهداتی بدهد و وقتی رای سرازیر از گراش داشته باشد قطعا برای پیشبرد و توسعه گراش قدم بر می دارد .گراش می تواند با جمعیت یکدست خود نقش اساسی در انتخابات داشته باشد و تا الان هیچ کدام از کاندیدا نظر گراشی ها را جلب نکرده اند و اینکه رای ندهیم به ضرر ماست باید سریعتر بر روی کاندید قوی اجماع کنیم .
حقیقت
۱۹ بهمن ۱۳۹۸
سایت مطالب بدی نوشته و در نگاه اول خواننده را ناراحت می کند .الان وظیفه گراشی ها چیست بروجردی که دلخوشی گراشی ها ازش ندارند و جعفر پور هم در کارشکنی ارتقا اوز و حتی در عقب گرد گراش موثر بوده که چند روز پیش استاندار فارس که در اوز صحبت می کرد به طور غیر مستقیم گفت که ارتقا اوز مخالفانی داشته و خیلی نمی خواستند و منظورم جعفر پور بود .به نظر من زاهدی که شخص بسیار معتدل هستند و حتی خویشاوند در گراش دارند می توانند مورد اعتماد باشند و ظاهرا فرد تندروی نیستند و حتی در ادوار گذشته مورد اعتماد مردم اوز هم بوده اند .از گراش قبول دارم که در صورت نیامدن حسین شیری بقیه کاندیدا ضعیف هستند ولی باید به نظرم روی یه کاندید معتدل تر مثل زاهدی و … اجماع کنیم .ما از این دوتا که عکس شان بالا زده ضربه خوردیم .حتی به نظرم زاهدی قبلا کمی اصلاح طلب هم بود ولی الان اصولگرا شده و نشان از شخصی انعطاف پذیر دارد .
گراشی با منطق
۱۹ بهمن ۱۳۹۸
هر دو کاندید گراش در حد نماینده نیستن اینها تو شورا شهر هم کارایی ندارن
اقای بروجردی با ۴۰ سال خدمت تو نظام بهترین گزینه هست هم برش داره هم کارایی زیاد
نماینده ادم با نفوذ میخواد که اونم دکتر بروجردی هست
گراشی اصیل
۱۹ بهمن ۱۳۹۸
جناب گراشی اصلی
تحلیل هم خوب میدونیم چیه چیزی شبیه آماده سازی افکار جهت سوق به رویه توصیه، ما که چیزی رو مشاهده نمیکنیم اگر شما اجازه بدین مردم خودشون تصمیم گیرنده باشند و تحلیل کنند…
الان هم قویتر نسبت به قبل هستیم اگر به لطف خدا پشت هم باشیم و حمایت کنیم، کاندیدهای قبلی هم اگر قوی بودند دور دهم مجلس رای می آوردند این دست خود ماست که بخواهیم چه کسی رو قوی کنیم و چه شخصیتی رو خرد کنیم و تضعیف کنیم ..
به لطف خدا اگر همه ی مردم متحد باشیم و شما با افکار مردم بازی نکنید به لطف الهی برنده ی این سیاست ما خواهیم بود…
گراشي
۱۹ بهمن ۱۳۹۸
پیامتون بجا نیست ک فکر شخصیتون رو بیارین بزرگش کنید و بخواین از طریق رسانه بخورده ملت بدین
خیلی غیر حرفه ای و کینه ورزانست این کارتون
لطفا ازین ابزاره رسانه ایتون در جهت صحیح و کمک به اتحاد شهر و برگزاری جلسات مشترک هم اندیشی بین بزرگان و فعالان فرهنگی استفاده کنید تا گراش رو بر اساس تفکر جمعی یک فکر و متحد کنید و وحدت ایجاد کنید
محمود
۱۹ بهمن ۱۳۹۸
خواهشا سایت گربشنا مردم گراش راناامیدنکنین لطفا همه به کاندید گراشی رای میدیم
گراش اصلی
۱۹ بهمن ۱۳۹۸
در جواب دلسوز شهر
شما فرق تحلیل و توصیه رو هنوز نمیدونی؟
این چیزی که گریشنا نوشته تحلیله، یعنی چیزیه که مشاهده میشه و واقعا هم چیزی له جز این نیست. این دوره چینش نامزدها جوریه که کسی توان رقابت نداره.
واقعا حیف شد کاندیداهای قوی گراشی رد صلاحیت شدند.
محمدرضا
۱۹ بهمن ۱۳۹۸
سلام تحلیل دقیق و واقع بینانه ای بود با کنار رفتن یکی دوتا کاندیدا به نفع دکتر قاسمی تا حدودا یک جابجایی های بوجود خواهد آمد خصوصا که به مرور یک اجماعی بر روی دکتر قاسمی در بین گراشیها در حال شکل گرفتن است
گراشی اصیل
۱۹ بهمن ۱۳۹۸
سایت گریشنا با قاطعیت طیف لار و نماینده لاری رو حمایت میکنه، ما سایت خائن به گراش و گراشی رو نمیپذیریم ، ما گراشی ها سر به تنمان هم نباشد تمام قد از گراش و گراشی حمایت میکنیم حتی اگر به مجلس راه پیدا نکنه، این عاملان خائن به گراش رو باید کوبید
دلسوز شهر
۱۹ بهمن ۱۳۹۸
سایت گریشنا چرا علنی اعلام میکنی فقط رای به جعفر پور و بروجردی بدهید فکر کنم شما هم از لار زیاد سود می بری خواهشا حذف نکنید که چهره واقعی سایت و افکار شما مشخص شود