هفت‌برکه – گریشنا: حسین فقیهی که پیشتر به عنوان فعال سیاسی و روزنامه‌نگار شناخته می‌شد، از سال گذشته وارد حیطه سخنرانی‌های انگیزشی و هیپنوتیزم شده است. اولین سخنرانی عمومی فقیهی در گراش با عنوان دکتر فقیهی در برنامه «سال جدید، من جدید» بود.

به گزارش هفت‌برکه، ۱۹ اسفندماه ۱۳۹۷، حسین فقیهی در همایشی به نام «سال جدید، من جدید» از نقش والدین در افزایش اعتماد به نفس فرزندان صحبت کرد. فقیهی فارغ‌التحصیل رشته‌ی روانشناسی است. او دوره‌ی کارشناسی خود را در دانشگاه پیام نور اوز گذرانده است و مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه بین‌الملل کیش دریافت کرده است. حسین فقیهی در این مدت چندین کتاب از جمله کتاب «رازهای ترک سیگار به روش هیپنوتیزم» را نیز منتشر کرده است.

Hossein Faghihi

فقیهی در مورد استفاده از عنوان دکترا در تبلیغات این برنامه گفت: «من به مدت یک سال دوره‌ی DBA (مدیریت عالی کسب‌وکار) را در دانشکده‌ی مدیریت دانشگاه تهران گذرانده‌ام. گواهینامه این دوره مهارتی است و با مدارک دانشگاهی و PHD کاملاً متفاوت است.»

  • دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزارکننده دوره‌های DBA در توضیح این مدرک نوشته است: «دوره DBA دوره ای مهارتی بوده که میتواند برای بسیاری از اهالی کسب و کار فرصتی استثنایی جهت ارتقای وضعیت شغلی و حرفه‌ای باشد، ولی به کار بردن آن به جای مدرک PhD  سواستفاده است.»

غلامی، رئیس اداره‌ی بهزیستی گراش، با بیان این موضوع که آموزشکده‌ی کیهان برگزار‌کننده‌ی این همایش انگیزشی بوده است، گفت: «ما مجوز برگزاری این همایش را به آموزشکده‌ی کیهان دادیم. و شناخت ما از آقای فقیهی به عنوان سخنران این همایش نیز بی‌تاثیر نبود.»

دلاوران، یکی از مدیران آموزشکده‌ی کیهان و مسئول برگزاری همایش، با اشاره به این که استقبال زیادی از این همایش نشد، می‌گوید: «ماهیت ذهن و فکر مثبت، روش‌های تربیت فرزندان و افزایش اعتماد به نفس در آن‌ها از جمله موضوعاتی بود که آقای فقیهی در مورد آن صحبت کرد. به نظر می‌رسد هزینه‌ی بلیط یکی از دلایل عدم استقبال مردم از این همایش بود.»

او در ادامه با بیان این که برگزاری این قبیل همایش‌ها می‌تواند موثر باشد، گفت:« برگزاری این همایش یک شروع خوب بود، اما تا رسیدن به همایش‌هایی با کیفیت مناسب و مطلوب، هنوز خیلی فاصله داریم.»

فقیهی در چند سال اخیر در حیطه‌ی روان‌شناسی و هیپنوتیزم فعالیت‌ و سخنرانی‌های انگیزشی داشته است. او در مورد فعالیت‌های خود می‌گوید: «در حال حاضر به عنوان هیپنوتراپیست در زمینه هیپنوتیزم فعالیت دارم و‌ در زمینه‌ی علوم روانشناسی نیز در شهرهای مختلف سخنرانی داشته‌ام که یکی از آن‌ها همین چند ماه قبل در دبی در دانشگاه آزاد امارات بود.»

دکتر عبدالرضا ایزدی، رییس نظام پزشکی گراش، با اشاره به فعالیت هیپنوتیزم‌درمانی فقیهی و کلیپی که او از فعالیتش در اینستاگرام منتشر کرده است، توضیح داد: «مدرک نام‌برده روانشناسی بوده و این رشته جزو حوزه علوم انسانی است و ارتباطی به علوم پزشکی ندارد. اما اگر چنان‌چه مانند آن چه در اینستاگرام‌شان دیده می‌شود، در حوزه سایکوسوماتیک و تسکین و ایجاد بی‌حسی‌های اعمال جراحی و دندان‌پزشکی فعالیت کنند، مداخله در پزشکی محسوب شده و او ملزم به ارائه مدارک و مستندات مربوطه از مراجع ذی‌صلاح و تسلیم آن به نظام پزشکی شهر محل فعالیت و معاونت درمان آن دانشگاه است.»

فقیهی در جواب به این موضوع گفت: «هیپنوتیزم‌درمانی برای کسانی که به دلایلی نمی‌توانند از بی‌حسی یا بی‌هوشی استفاده کنند می‌تواند خیلی موثر باشد. و من خواستار همکاری با نظام پزشکی گراش هستم و در صورت تایید مدرک و موافقت نظام پزشکی، حاضر به همکاری با آن‌ها هستم. و پیگیرم که این موضوع را دنبال و مجوزهای لازم برای فعالیت را دریافت کنم.»