هفت‌برکه: آنچه می‌خوانید سرمقاله شماره ۲۷ نشریه افسانه گراش است. این سرمقاله حدود یک سال و نیم پیش نوشته شد و در آن به فرآیند رسیدن به فرد نهایی تاکید شده بود. با توجه به کنش‌های انتخاباتی روزهای اخیر، این یادداشت در هفت‌برکه بازنشر می‌شود.

بازی خوب مهمتر از نتیجه

محمد خواجه‌پور-تیرماه ۹۳: با گذشتن عمر مجلس نهم از نیمه، نیروهای سیاسی و اجتماعی خود را برای انتخاباتی دیگر در سال ۱۳۹۴ گرم می‌کنند. تلاش برای پیدا کردن رفتارهای انتخاباتی در خبرهای مهم و غیر مهم از نشانه‌های این آمادگی و حساسیت است. در کنار احزاب ملی، در شهرها و حوزه‌های انتخابیه کوچکتر نیز گمانه‌زنی‌ها آغاز شده است. از یک دیدار غیر رسمی تا سخنرانی یک نامزد پیشین همه به عنوان آغاز رقابت انتخاباتی تحلیل می‌شود.

پیامدهای انتخابات مجلس نهم تا ماه‌ها گریبانگیر گراش بود. هر کدام از گروه‌های نقش‌آفرین دیگری را به تصمیم‌گیری نادرست و حتی خیانت متهم می‌کرد و می‌کند. تحلیل‌های انجام شده نیز بیشتر معطوف به نتیجه بود یعنی با توجه به نتیجه انتخابات به دنبال بررسی اثر آن بر شهرستان گراش هستند در حالی که به نظر می‌رسد آسیب اصلی به فضای سیاسی شهر بیش از آن که به خاطر نتیجه باشد به دلیل نادیده گرفتن فرآیند رسیدن به تصمیم بوده است.

اما اگر نگاهی عمیق‌تر داشته باشیم آنچه اتفاق افتاد نه تصمیم اشتباه بلکه عدم تصمیم بود. در فقدان یک فرآیند تصمیم‌ساز، مردمی که منتظر یک اجماع بودند تا روز انتخابات سردرگم باقی ماندند. تجربه انتخابات گذشته بدون این که کسی را به پای میز محاکمه بکشانیم می‌تواند برای ترسیم نقشه راه انتخابات آینده موثر باشد.

گزینه‌های مختلفی همانند حضور با یک نامزد از گراش در انتخابات، حضور چند نامزد گراشی تا روزهای پایانی، مصالحه با لار، مقابله با لار از طریق همکاری با توابع لارستان و تاکتیک‌های گوناگون دیگری قابل ارزیابی است اما پیش از رسیدن به این مرحله باید مشخص شود چه کسانی و با چه اعتباری قرار است تاکتیک و یا فرد نهایی را انتخاب کنند.

Afsaneh27