گریشنا: با رونق گرفتن بازار خرید و فروش ماهی گلی در روزهای پایانی سال و در آستانه ورود به سال نو، اداره دامپزشکی شهرستان گراش با ارسال اطلاعیه‌ای از شهروندان خواست تا در خرید ماهی گلی نکات بهداشتی را رعایت کنند.
۱-ماهی قرمز را ازمراکز مجاز فروش تهیه کنید و از دست‌فروش‌ها ماهی نخرید.( مراکز مجاز، به مراکزی گفته می شود که علاوه بر مسقف بودن ، قابلیت شستشو و ضد عفونی را دارا بوده و از آب بهداشتی کافی از نظر دما و اکسیژن برخودار باشند همچنین کلیه لوازم فروش، نگهداری و حمل و نقل آنها نیز باید بهداشتی باشد.)
۲- هر ماهی قرمز برای ماندگاری طولانی حداقل به یک لیتر آب نیاز دارد که روزانه باید تعویض شود و ظروف نگهداری ماهی باید به صورت دوره‌ای شسته شده و با استفاده از محلول نمک طعام ۳% یا ترکیبات آمونیوم ضد عفونی شوند و سپس، مورد استفاده قرار گیرند .
۳- از خرید ماهیان مریض و بی‌حال و دارای لکه‌های سفید روی پوست بدن خودداری کنید و در صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتی در ماهی زینتی، ماهی بیمار را بلافاصله از سایر ماهی‌ها جدا و موضوع را به دامپزشک اطلاع دهید و در هنگام مشاهده علائم و عوارض پوستی در افراد خانواده ، حتماً به پزشک مراجعه کنید.
۴- برای دست زدن به ماهی و ظروف نگهداری ماهی از دستکش استفاده کنید.
۵- از دست زدن کودکان خود به ماهی جلوگیری نمائید، زیرا ممکن است عوامل بیماری‌زا به چشم و دهان آنها منتقل شود.
۶- آب تعویضی ماهی را مستقیماً در چاه تخلیه کنید و از ریختن آن در معابر عمومی و یا باغچه خودداری کنید.
۷- از اضافه کردن ماهی جدید تا حصول اطمینان از سلامتی آن به سایر ماهی‌ها خودداری نمائید.
۸- اگر از آب شرب شهری استفاده می‌کنید باید جهت کلرزدایی آب مورد استفاده چند ساعت در هوایی آزاد قرار داده شود تا کلر موجود در آب از بین رفته و بعد از آن، آب کلرزدائی شده را به آب ماهیان اضافه کنید.

۹- ماهیان قرمز را در آب‌های آزاد از قبیل قنات و رودخانه‌ها رها نکنید.

takvem