بستن

عسل شکوفه های کنار در خنج

 گریشنا: شکوفه های کنار  غذای زنبورهای عسل است.

از آغاز فصل پائیز تاکنون افزون بر ۴۵۰۰۰ کلونی زنبور عسل از شهرستانهای سرد سیری شمال  فارس و استان های اراک ، اصفهان و چهار محال بختیاری جهت زمستان گذرانی وبهره مندی از پوشش گیاهی این منطقه   بویژه درختان کنار به شهرستان گرم سیری خنج در جنوب فارس کوچ داده شده اند که در مقایسه با سنوات گذشته تا ۵/۲ برابر افزایش نشان می دهد.

صدرالله احمدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستات خنج در مصاحبه ای بااعلام این خبر افزود با توجه به وجود در ختان کنار که شکوفه های آن بهترین منبع برای تغذیه زنبور عسل است وتولید ۷تا ۱۲کیلو عسل از هر کندو در ۶ماه دوم ماه جاری ۴۰۰تن عسل از کندوهای بومی و مهاجراین شهرستان تولید وبه بازار مصرف داخلی و خارج از کشور عرضه شود وامید است شهرستان خنج بتواند مقا م اول تولید عسل را دراستان دراین فصل از سال به دست آورد.

تولید عسل   در استان   فارس بین ۲۵۰۰۰تن در سال است.  برداشت عسل پائیزه از نیمه دوم مهرماه آغاز شده و تا اوایل آذر ادامه دارد وبرداشت عسل بهاره نیز  از اسفند ماه شروع می شود    فریدون  جمشیدی کارشناس مسئول  بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خنج نیز در مصاحبه ای  گفت : شهرستان خنج بیشتری پوشش گیاهی درختان کنار را در جنوب فارس به خود اختصاص داده وبا توجه به اینکه درختان کنار در فصل پائیزکه فصلی بی گل است  شکوفه می دهند و شکوفه کنار بهترین منبع برای تغذیه زنبور عسل است و هم اینکه عسل کنار بابهای ۴تا ۴برابر عسل های دیگر از بازار خوبی برخوردار است  این موضوع سبب شده تا اغلب زنبورداران به این شهرستان عزیمت نمایند که تا پایان ماه جاری ۲۲۰ زنبور دار با ۴۵۰۰۰کندو از جهاد کشاورزی خنج مجوز پرورش زنبور عسل  دریافت نموده اند که نسبت به سنوات قبل تا ۵/۲برابر افزایش نشان میدهد عسل تولیدی  به استانهای تهران ، اصفهان ، یزد ، سمنان و مرکزی   و استان های همجوار فارس وکشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شود

مدیر گروه مطالعات فرهنگی رادیو فرهنگ سردبیر نشریه افسانه ویِژه گراش شاعر، پژوهشگر فرهنگ عامه، تاریخ و ادبیات در جنوب فارس مدیر انتشارات همسایه مدیرعامل موسسه فرهنگی هفت برکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0 نظر
scroll to top