هفت‌برکه – گریشنا: اهالی روستای محمد‌آباد در یک تجمع روبه‌روی فرمانداری، به نبود برق، آب و گاز در این منطقه اعتراض کردند. جوابی که آن‌ها از فرماندار گرفتند این بود: تا زمان نهایی شدن کد آبادی، خدمات‌رسانی به این منطقه ممکن نیست.

به گزارش هفت‌برکه، صبح امروز بیست و یک اسفندماه ۱۳۹۷، جمعی از اهالی محمدآباد با در دست داشتن پلاکاردهایی با شعارهایی چون «مسئولان به فکر آبادانی محمدآباد باشید»، «چشم‌انتظار برق»، «وضعیت محمد‌آباد به کجا رسید؟»، « انتظار تا کی؟ وعده وعید تا کی؟»، «به فریاد اهالی محمد‌آباد برسید» اعتراض خود را به گوش فرماندار رساندند.

mohamadabad5

برای رای گرفتن به ما وعده دادند

حامد غفوری، یکی از ساکنین این منطقه، به نمایندگی از این جمع اعتراضی گفت: «سال ۸۳ ساخت‌وسازها شروع شد و از سال ۸۵ اهالی در این منطقه ساکن هستند. سه سرشماری تمام شد. فرماندار در نماز جمعه به ما قول داد با آمدن کد آبادی تا ۲۲ بهمن یا ماه رمضان سال ۹۶ برق به منطقه می‌رسد. اما خبری نشد. در زمان انتخابات، خانم ناصری و آقای خورشیدی گفتند به ما رای دهید، ما دوماهه این مشکل را حل می‌کنیم. خانم ناصری که کنار کشید. اما آقای خورشیدی همچنان پیگیر است. یک سال پیش اهالی حدود ۶۱ میلیون تومان بابت آمدن برق به منطقه پرداخت کرده‌اند. حالا پیمانکار اداره برق به ما خبر می‌دهد که ۱۲۷ میلیون تومان دیگر را نیز باید پرداخت کنیم.»

او در ادامه می‌گوید: «در حال حاضر ۵۵ خانوار در این محل ساکن هستند و ترانس نیز تنها جوابگوی این ۵۵ نفر خواهد بود، اما در واقع ۸۵ خانوار هستیم که قرار شد بعد از ساکن شدن بقیه ترانس قوی‌تری را نصب کنند.»

یکی از خانم‌های حاضر در این تجمع اعتراضی گفت: «خانه‌ی ما در منطقه‌ی محمدآباد است اما در حال حاضر چون بچه‌ی کوچک دارم خانه‌ای اجاره کرده‌ایم. من ماهی پانصد تومان قسط وام پرداخت می‌کنم و ماهی ۳۰۰ تومان هم پول کرایه خانه است. منتظریم برق به منطقه برسد تا سریع در خانه‌ی خودمان ساکن شویم.»

یکی دیگر از خانم‌ها با اشاره به این موضوع که ما قادر به پرداخت اجاره ‌خانه نیستیم و با دو بچه‌ی کوچک در این منطقه ساکن هستیم، می‌گوید: «زمستان‌ها با فانوس سر می‌کنیم، تابستان‌ها با بادبزن بچه‌ها را از گرما حفظ می‌کنیم و بچه‌ها مدام بی‌قراری می‌کنند. دولت باید به داد ما برسد. مار و عقرب و رتیل و سگ‌های ولگرد این‌جا زیاد است من خودم دو بار دچار عقرب‌گزیدگی شده‌ام.»

زن دیگری در این جمع گفت: «شوهرم نابینا است و خودم سرپرست خانوار هستم. ما آب را هم به صورت تانکری می‌خریم. نداشتن برق دردسرهای زیادی برای ما ایجاد کرده است. ما مجبوریم که با این وضعیت در این منطقه زندگی کنیم. چطور است که روستا‌هایی مانند زینل‌آباد، شمس‌آباد و امیدیه برق و آباد دارند، اما ما که به شهر نزدیک‌تریم، هنوز این دردسرها را داریم؟ آقای خورشیدی به ما قول دادند که تا عید برق به ما می‌رساندند و مشکلات را حل می‌کنند، چیز زیادی تا عید باقی نمانده است اما هنوز خبری نیست.»

محمد‌رضا سجادی‌فرد در ادامه‌ی صحبت‌های هم‌محله‌هایش در این جمع می‌گوید: «نداشتن بهداشت و استفاده از آب‌های غیربهداشتی باعث شده که فرزندم بیماری پوستی بگیرد.»

سه نفر به نمایندگی از این جمع اجازه‌ی ورود به اتاق فرماندار را کسب کردند تا با او گفت‌وگو کنند. یکی از آن‌ها بعد از جلسه با فرماندار گفت: «آقای فرماندار به ما گفتند تا دو ماه دیگر یک جلسه‌ی استانی دارند که در آن جلسه وضعیت منطقه محمدآباد تعیین تکلیف می‌شود. در صورت تصویب کد آبادی، باید مراحل دیگری را نیز طی کرد که آن هم زمان‌بر است. ببینیم که چقدر زمان می‌برد. به نظر می‌رسد که رسیدن خدمات به منطقه تا آخر سال ۹۸ طول بکشد.»

mohamadabad2

فرماندار: بدون طرح هادی نمی‌توان خدمات داد

فرودی، فرماندار شهرستان، در گفتگو با گریشنا با اشاره به این موضوع که محمدآباد و سلطان‌آباد از ابتدا به صورت غیرقانونی ساخته شد، گفت: «از یک طرف نیاز یک عده‌ای از مردم ضعیف  و از طرف دیگر سودجویی و سواستفاده مالکین، باعث ساخت‌وساز در این منطقه شد. متاسفانه در ادوار قبل برخوردی نشده و خانه‌های نسبتا زیادی در آن منطقه ساخته شده است. با توجه به این مردم محروم بودند، ما تشخیص دادیم این منطقه  را ساماندهی کنیم به جای این که تخریب کنیم. اما برای ساماندهی، یک سازوکار قانونی لازم است. تا آن‌ها انجام نشود، ما نمی‌توانیم به جایی برسیم. ما کد آبادی را برای آنجا از سازمان برنامه و بودجه گرفتیم و نقشه‌برداری اولیه شده و باید در کمیسیون استانی طرح هادی و تعیین محدوده انجام و تصویب شود. تا قبل از تصویب، هرگونه خدمات‌رسانی و اقدام در آنجا غیرقانونی است.»

فرماندار با تاکید به این موضوع که ما تلاش خودمان را برای حل این موضوع انجام می‌دهیم، ادامه داد: «ما تلاش داریم این کار را انجام دهیم. هفته قبل هم در استان جلسه داشتیم. ما آن‌جا از این موضوع سخت دفاع کردیم. البته عده‌ای هستند که با توجه به این که انتخابات دارد نزدیک می‌شود، مقداری حرکات پوپولیستی انجام می‌دهند و می‌خواهند بهره‌برداری کنند. من به مردم توصیه می‌کنم به وعده و وعید آن‌ها گوش ندهید. کسانی که می‌خواهند بهره‌برداری انتخاباتی کنند برای رای دارند مردم را تحریک می‌کنند و به نوعی مردم را فریب می‌دهند. به حرف آن‌ها گوش ندهید. الان چند نفر از اهالی آمدند و به عنوان نماینده قانع شدند. قرار شد مشترکا پیگیری کنیم. ما به شدت پیگیر ابن قضیه هستیم که حل شود. زمانی که حل شد، هر گونه خدمات‌رسانی بلامانع است.»

فرودی با بیان این موضوع که ما مشکلات مردم را درک می‌کنیم، توضیح داد: «تا زمانی که طرح هادی تصویب نشود و قانونی نشود، خدمات‌رسانی خلاف قانون است. ما مشکلات مردم را درک می‌کنیم و بهترین راهکاری که برای آن قضیه در نظر گرفتیم این است که زیرساخت‌های قانونی انجام شود و این به نفع مردم است. مثلا آقایان می‌گویند ما می‌خواهیم ۱۵۰ میلیون هزینه کنیم که برق بکشیم. اگر ساز وکار قانونی حل شود ما خودمان برق می‌کشیم، دیگر نیاز نیست مردم حتی یک تومان پول هم بدهند. منتهی تا زمانی که مشکلات قانونی را حل نکردیم نمی‌توانیم خدمات‌رسانی کنیم.»

او در پایان صحبت‌های خود به جلسه‌ی تعیین تکلیف منطقه‌ی محمدآباد در اوایل سال آینده، اشاره کرد و گفت: «حدود یک هفته قبل، پیرامون این موضوع جلسه‌ای داشتیم. پرونده یک سری نواقص داشت و کمیسیون ایراداتی گرفت. آن‌ها را برطرف می‌کنیم و در جلسه‌ی بعدی که برج یک یا دو تشکیل می‌شود، تکلیف این منطقه تا حدود زیادی مشخص خواهد شد. البته باید عرض کنم موضوع تعیین تکلیف می‌شود، حل نمی‌شود. ممکن است کمیسیون تصویب نکند، ما داریم تلاش می‌کنیم این قضیه رخ ندهد.»

منطقه محمدآباد در جنوب غربی گراش و خارج از محدوده خدماتی شهر گراش قرار دارد. دسترسی اهالی محمدآباد از طریق جاده‌ی انتهای خیابان درمانگاه است. گریشنا در سال ۱۳۹۵ در گزارشی وضعیت این منطقه را بررسی کرد. (سر سه راهی شهر، شهرک یا روستا) شهریور ۱۳۹۶ از سوی فرماندار خبر تبدیل این منطقه به آبادی منتشر شد. (سه آبادی چسبیده به گراش کد گرفت: محمدآباد، امیدیه، شمس‌آباد) منتشر شد. با این وجود همچنان خدمات‌رسانی به این منطقه دارای موانع قانونی است.

mohamadabad6