هفت برکه (گریشنا): سالانه ۱۵ تن شیره اِنگُز (انغوزه) از کوهها گراش برداشت میشود و برای جبران این گیاه به صورت دیم کاشته میشود.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی: رضا دلیر، مسئول اداره باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان گراش از آغاز کشت آنغوزه دیم در کوه سیاه شهرستان گراش خبر داد.
او در این رابطه میگوید: «از ابتدای دی ماه سال جاری تاکنون بهرهبرداران با هدف احیای گونههای کمیاب گیاهان دارویی و حفظ و حراست از پوشش گیاهی بذر انغوزه دیم را در ۲۷۰ هکتار از مراتع کوه سیاه زیر کشت بردهاند.»
دلیر در مورد برداشت این گیاه گفت:«سالانه حدود ۱۵ تن شیرابه (صمغ) انغوزه تلخ در این شهرستان تولید و به کشورهای مختلف و به خصوص حوزه خلیج فارس صادر میشود.»
علی ملکی یکی از صاحبان شرکت کشت و برداشت آنغوزه ۱۵۰ گراش پیرامون زمان برداشت این محصول میگوید:«مقدمات برداشت معمولا از فروردین آغاز میشود و گاهی اوقات تا مرداد ماه نیز به طول میانجامد.» او با اشاره به این موضوع که کاشت آنغوزه شغل اجدادی آنها بوده است ادامه داد:«شرکت ما حدود ۱۸ سال است پروانه کسب دارد و به صورت قانونی فعالیت میکند.»
ملکی با بیان این موضوع که آنغوزههای برداشت شده جز محصولات صادراتی است اما ما با دلالها در ارتباطیم، گفت:«ما معمولا با تاجران بزرگ ایران که در کار صادرات آنغوزه هستند در ارتباطیم یکی از آنها رخ تابناک است که او نیریزی است. بیشتر آنغوزههای تولیدی ما به نیریز میرود و کار صادرات را آنها انجام میدهند. کارگرهای ما در گراش نیز نیریزی هستند با وجود این که دوست داریم از کارگران بومی استفاده کنیم اما هیچ کسی راضی نمیشود برای مدت طولانی در کوه زندگی کند.»
«برداشتهای غیر قانونی یکی از مشکلات ما است.» این گلایهای است که ملکی دارد و میگوید:«اداره منابع طبیعی با برداشتهای غیرقانونی مبارزه نمیکند و این موضوع مشکلاتی را برای ما به وجود آورده است.»
مسئول اداره باغبانی اداره جهاد کشاورزی شهرستان گراش در این رابطه میگوید:«مبارزه با برداشتهای غیرقانونی از طرف ادارهی جهاد کشاورزی امری غیرممکن است.»
ناشناس
۱۴ اسفند ۱۳۹۷
با سلام تا اون جایی که بنده اطلاع دارم اکثر برداشتها توسط نیریزیها انجام میشه،و به اون شکل که میگن احیا و کاشت انجام نمیشه.باید بدونیم انغوزه به محض استحصال شیره به قولی کشته میشه.بنده به عنوان کسی که علاقمند به چیدن برگ این بوته در فصل خودش هست باید بگم با وجود بارندگی به نسبت مناسب تو این چند سال، شاهد کم
شدن تعداد بوته ها وتراکم جمعیتی این گیاه پر خاصیت هستیم.فعلا از نظر ارزشی شاید خودمون کمتر به اهمیت این گیاه واقف باشیم.در حال حاضر کمپانی های داروسازی غربی بیشتر براش سرو دست میشکنند.به نظر تا دیر نشده باید فکری به حال این گیاه در معرض آسیب بشه.چه از منابع طبیعی که به راحتی مجوز برداشت میده وچه از مردم وبهره بردار که چشمم آب نمیخوره دلسوزی داشته باشه.