هفتبرکه (گریشنا): ششمین شماره نشریه گراش در میانه بهمنماه منتشر شد.
محمد خواجهپور، مدیرمسئول گراش، در مورد رویکرد این نشریه گفت: «در حال حاضر موسسه هفتبرکه در سایت گریشنا، کانال تلگرام و همینطور نشریه افسانه گراش اخبار شهرستان را به خوبی پوشش میدهد. در نشریه گراش به دنبال این هستیم که مطالب بیشتر گزارشهای غیر خبری و تحلیلی باشد. به خاطر همین، تولید محتوای باکیفیت برای ما از انتشار منظم مهمتر است.»
نشریه گراش با صاحبامتیازی موسسه هفتبرکه و مدیرمسئولی محمد خواجهپور منتشر میشود. مسعود غفوری سردبیر نشریه به همراه صادق رحمانی و محمدعلی شامحمدی شورای سیاستگذاری «گراش» را تشکیل میدهند. جمعی از خبرنگاران و همکاران مطالب «گراش» را تولید میکنند.
جذابترین مطلب این شماره «گراش»، پرونده فاطمه یوسفی در مورد موضوع صیغه است. این پرونده شامل سه مصاحبه است. زنی که تاکنون چند بار صیغه شده است در مصاحبه اول میگوید: «در این مدت تقاضای پسر و مردان زیادی که مایل به دوستی بودهاند را پذیرفتهام.» برای او فقط پول مهم است: «برای من مهم نیست فرد متاهل یا مجرد باشد، چون من فقط به خاطر پول این کار را انجام میدهم. در حال حاضر همسر یک مرد متاهل هستم.»
در مصاحبه دوم، مردی با تجربه سه بار صیغه، از کار خود دفاع میکند: «در حال حاضر جامعه این امر الهی را زشت و ناپسند میداند. خانمها هم با توجه به حس حسادت وحشتناک حتی حاضر نیستند فرمان الهی را بپذیرند.» در مصاحبه سوم این پرونده، یک مسئول دفتر ثبت ازدواج میگوید: «متقاضیان ازدواج موقت در خانمها بین ۲۵ تا ۴۰ سال و در آقایان بین ۳۵ تا ۵۰ سال هستند.» حاج آقا سالانه از حدود ۲۰ ازدواج موقت در گراش خبردار میشود. گزارش فاطمه یوسفی را طرحی از نازنین قزلی تکمیل میکند که نام نقاش جا افتاده است.
روی جلد این شماره «گراش» عکس مجید افشار از حاج ماندنی پورشمسی قرار گرفته است. به همین بهانه دو مطلب در مورد نخل و خرما را در شماره شش گراش میخوانید. در مطلب اول چند کارشناس در مورد تاثیر وعدههای اعضای شورای شهر برای گسترش محدوده شهر در از بین رفتن نخلستانهای اطراف شهر گفتگو میکنند و در گزارش دوم، شیدا شرقی از دکتر فتحی و دکتر ایزدی پرسیده است: «آیا شیره خرما میتواند جایگزین قند و شکر شود؟»
دو گزارش دیگر نیز به شکلی به شورای شهر مربوط است. خبرنگاران گراش موضوع مسکن معیشتمحور را پیگیری کردهاند. در نخستین روزهای آغاز فعالیت شورای پنجم، علیاصغر حسنی پیشنهاد ساخت ۴۰۰ خانه مسکونی در روستای کنار زیارت را در جلسه شورای مسکن شهرستان مطرح کرد. بعد از پنج ماه، اقدام خاصی برای این طرح انجام نشده است. جزییات طرخ مسکن معیشتمحور را در این شماره «گراش» بخوانید. راحله بهادر نیز در گزارشی، وضعیت پنجبرکه را بررسی کرده است.
محمد خواجهپور در سرمقاله این شماره با تیتر «همه برای روز گراش، روز گراش برای همه» برنامههای نخستین سال برگزاری روز گراش را نقد کرده و برای سالهای بعد چند پیشنهاد داده است. یک صفحه و نیم این شماره گراش به آگهی عوارض سال ۱۳۹۷ اختصاص دارد.
در صفحه هنر، مسعود غفوری با بازیگران فیلم «باگ» گفتگو کرده است. انتشار کتاب «الله بده بارون» صادق رحمانی، اجرای دو نمایش «وسواس» و «خانه خرگوش» در دهه فجر، و نامه حمایت هنرمندان گراش از پایتخت کتابی اوز نیز خبرهای فرهنگی گراش است. یک بخش جالب این شماره آلبومی از تصاویر عروسکهای گراش است. این عروسکها چندماه پیش ثبت ملی شدند.
در ستون آمار نیز نظرسنجی جالبی را میخوانید که نشان میدهد هواداران پرسپولیس در گراش و در ایران تقریبا دو برابر استقلالیها هستند.
نشریه «گراش» در هشت صفحه رنگی و در قطع A3 منتشر شده است. گراش را میتوانید به قیمت دو هزار تومان از فروشگاههای محصولات فرهنگی و سوپرمارکتهای گراش تهیه کنید. نسخه دیجیتال گراش به قیمت ۵۰۰ تومان در سایت جار در دسترس است. (گراش در جار) و یا میتوانید به رایگان از گریشنا دانلود کنید.