هفت‌برکه (گریشنا): بودجه اداره میراث فرهنگی شهرستان گراش در سال دوم فعالیت به ۱۸۵ میلیون تومان رسید.

به گزارش هفت‌برکه، چندی پیش خبر استعفای مهندس جواد اسدی، رییس اداره میراث فرهنگی و گردشگری گراش منتشر شد. (خبر استعفا و جدب اعتبار در گریشنا). اما با استعفای اسدی موافق نشد و او در سومین سال نیز به عنوان رییس این اداره کار خود را ادامه می‌دهد. با پیگیری فرماندار گراش و رییس اداره میراث فرهنگی، ۱۸۵ میلیون تومان بودجه برای سال دوم اداره میراث فرهنگی گراش تصویب شده است.

بودجه ۱۸۵ میلیونی میراث فرهنگی در سال ۱۳۹۶ شامل ۳۵ میلیون تومان برای بهسازی و تغییر کاربری کاروانسرا و ابنیه تاریخی، بودجه ۱۰۰ میلیون تومانی برای بهسازی بناهای تاریخی، و ۵۰ میلیون تومان برای انجام مطالعات باستان‌شناسی مرتبط با بناهای تاریخی است.

اسدی: برای سومین سال تا آمدن رییس جدید، من هستم

جواد اسدی، رییس اداره میراث فرهنگی گراش، با اشاره به این که استعفای او به دلیل مشغله کاری و شغلی در نظام مهندسی و تدریس بوده است، گفت: «بنده با مشغله کاری و شغلی که داشتم، چه در محیط نظام مهندسی و چه تدریس، قبل از آغاز سال ۹۶ استعفا دادم که متاسفانه با استعفای بنده موافقت نشد و قرار شد فعلاً به عنوان سرپرست این اداره باشم تا نیرویی را مشخص نمایند و به جای بنده این مسئولیت را قبول کند. متاسفانه از استان نیز پیگیری کردم و بعد از چند ماه و پیشنهاد چند نفر، باز هم نیرویی از اداره کل برای آمدن به گراش معرفی نشد.»

اسدی با بیان این که نیروی پیشنهادی تنها از اداره کل نبوده و چند نفر هم از گراش پیشنهاد دادیم اما موافقت نشد، افزود: «چند نفر از نیروهای فعال گراش را هم به اداره کل معرفی کردیم که جایگزین بنده باشند، اما با این گزینه‌ها هم به دلیل مراحل قانونی و استخدامی موافقت نشد. از طرفی هم چون بنده استخدام رسمی دولت در وزارت آموزش و پرورش و مامور به میراث فرهنگی هستم، آموزش و پرورش نیز به بنده نیاز وافری داشت.»

او در ادامه می‌گوید: «ما قبل از شروع به کار در اداره میراث فرهنگی گراش، اصلاً اعتبار و بودجه‌ای نداشتیم. ولی با پیگیری‌های فرماندار در جهت افتتاح اداره و همچنین دکتر امیری، مدیر کل میراث فرهنگی فارس، و مهندس معینی، معاون اداره کل، در سال اول شروع به کار  ۹۰ میلیون تومان اعتبار برای مرمت بناهای تاریخی گراش اختصاص داده شد که رقم خوبی برای شروع بود.»

۱۸۵ میلیون تومان اعتبار برای سال جدید اداره میراث فرهنگی

مهندس اسدی حضور خود در اداره میراث فرهنگی گراش را بدون هیچ چشم‌داشتی دانست و گفت: «شروع به کار در اداره واقعا سخت بود ولی با تلاش و پشتکار مسئولین به‌خصوص فرماندار الان وضعیت خیلی بهتر شده است و با هر مشقت و تلاشی که هست من در اداره میراث فرهنگی گراش هستم و بدون هیچ چشم‌داشتی کار می‌کنم تا زمانی که نیرویی از استان برای این اداره مشخص شود. چون با این وضعیت اگر من نباشم حتی گمانه‌زنی‌هایی برای جانشینی بنده با کارمندی از لار و یا این که دوباره برویم زیر نظر لار بود، که هم من و هم جناب فرماندار مصر بودیم که ما مستقل هستیم و مستقل هم خواهیم ماند.»

رییس میراث فرهنگی گراش با اشاره به اینکه جدب اعتبار برای اداره گراش پیشرفت صدرصدی داشته است افزود: «خدا را شکر دیدگاه مسئولین و به خصوص جناب فرماندار محترم آقای فرودی به این اداره و فعالیت‌هایی که در این مدت صورت گرفته بود، باعث شد در سال دوم با پیشرفت اعتبار صد درصدی در حوزه میراث فرهنگی شهرستان گراش، این بودجه به ۱۸۵ میلیون تومان برسد که از فرماندار، به عنوان نماینده دولت تشکر می‌کنیم و این نشان می‌دهد در دولت تدبیر و امید به مقوله فرهنگ و میراث توجه می‌شود.»

13940421 Miras Asadi 41

برنامه‌های سال بعد

اسدی برنامه‌های اداره میراث فرهنگی در سال جدید را با مرمت خانه شهیدان عظیمی شروع کرد و گفت: «به حول و قوه الهی و دعای خیر خانواده شهیدان عظیمی با تخصیص اعتبار صد درصدی سال گذشته، یعنی ۹۰ میلیون تومان، شروع و مرحله خاک‌برداری به اتمام رسید، اکنون در مرحله بلوکاژ کف حیاط هستیم و مهمترین موضوع در برنامه‌های امسال اتمام فاز اول کار مرمت این خانه است که نخستین کار کارشناسانه مرمتی در منطقه با نظارت من است. همچنین مراحل ثبت ملی آثار تاریخی گراش در دستور کار است که دو اثر بناهای مسجد سیف الدین و برکه‌ گبری تکمیل پرونده شده‌اند و جهت ثبت به اداره کل ارجاع داده شد. جا دارد از جناب مهندس یحیی‌پور بابت کارهای برداشت، جی‌پی‌اس و یوتی‌ام این نقشه‌ها را جهت ثبت در اختیار اداره میراث فرهنگی قرار دادند تشکر کنم.» (خبر در گریشنا)

برگزاری کلاس‌های صنایع دستی از دیگر برنامه‌های سال جاری است که اسدی در توضیح آن افزود: «تعامل و تفاهم‌نامه‌هایی با دیگر ارگان‌ها نظیر بهزیستی و کمیته امداد بسته‌ایم که کلاس‌های صنایع دستی را برگزار کنیم و مدارک صنعتگری را در جهت استفاده از تسهیلات صنعتگری برای اینان مهیا سازیم. همچنین حضور مددجویان در نمایشگاه‌های سالانه صنایع دستی در دستور کار ماست.»

اسدی در پایان گفت: «صحبت‌هایی با آژانس‌های گردشگری شهرستان و اداره اماکن نیروی انتظامی انجام داده‌ایم که کلیه تورهای شهری، داخل و خارج استان، که توسط کلیه ارگان‌ها نظیر آموزش و پرورش، سپاه، بسیج و … در سطح شهرستان صورت می‌گیرد، باید زیر نظر دفاتر گردشگری و آژانس‌های دارای مجوز بند (ب) صورت گیرد که به زودی به مرحله اجرایی قرار خواهد رسید. مجوز بند (ب) محدوده فعالیت‌شان بیشتر از سایر مجوزهای گردشگری است. این بند شامل رزرو هتل در سراسر دنیا، رزرو و صدور بلیت هواپیما (چارتری)، اخد ویزا، صدور گواهینامه بین المللی اتومبیل، برنامه‌ریزی و اجرای تورهای داخلی و خارجی و همچنین برنامه‌ریزی و اجرای تورهای خارجی و اخذ ویزای ورود به ایران برای توریست‌های خارجی است. آژانس‌های سیناتور با مدیریت حاج عباد نادرپور، آژانس نسیم بهشت ایرانیان با مدیریت حمید نادرپور و آژانس گراش پرواز با مدیریت آقای فتاحی دارای این مجوز هستند. همچنین در آینده نیز با تخصیص اعتباری که فرماندار به این اداره داده‌اند، قصد مرمت اصولی دیگر بناهای تاریخی ثبت ملی این شهرستان نظیر حمام دهباشی را داریم.»

Marammat Khaneh 3