هفتبرکه (گریشنا): در نشست اهالی فرهنگ و هنر گراش با مسئولین پایه یک فرهنگی کشور و استان، از تندیس همایش هشتمین آفتاب نیز رونمایی شد.
به گزارش هفتبرکه، سهشنبه سوم مردادماه، دکتر حسینی، معاون حقوقی و امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ دکتر جعفرپور، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و نمایندهی مردم لارستان، خنج و گراش؛ و دکتر مریدی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به گراش سفر کردند. در نشستی که با حضور این مدیران بلندپایه و فرماندار شهرستان گراش، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گراش و جمعی از مسئولین و فعالات فرهنگی در محل سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان گراش برگزار شد، فرهنگوران و هنرمندان گراش دربارهی امتیازها و مسائل و مشکلات فرهنگی شهر صحبت کردند.
رونمایی از پوستر و تندیس سومین همایش هشتمین آفتاب، یکی از اهداف حضور مسئولین در شهرستان و تشکیل این نشست بود. حل مشکلات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گراش و سالن سینما فرهنگ، توجه به برگزاری جشنواره منطقهای فیلم کوتاه کل گراش به عنوان رویداد فرهنگی جنوب کشور، کمک به برگزاری جشنواره هنرهای سنتی گل و گمپک، توجه به وضعیت مالی و نیروی انسانی رسانههای محلی، و حل مسائل و مشکلات فرهنگوران و هنرمندان شهر نیز از جمله مواردی بود که در این دیدار به آنها اشاره شد.
به گزارش محمد هنرپیشه، کارشناس فرهنگی ادارهی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان گراش؛ دکتر حسینی با اشاره به این که هر شهرستان باید یک شاخصهی فرهنگی هنری داشته باشد که در عرصهی ملی با آن شناخته شود. و با توجه به نگاه فرا پایتختی به مقولهی هنر و هنرمندان اظهار داشت: «بارها در جلسات تاکید کردهایم که ایران فقط تهران نیست و باید توجه به هنرمند و مقولهی فرهنگ و هنر از دل روستاها تا شهرهای بزرگ معطوف شود و فقط خلاصه در کلانشهرها نشویم.»
معاون حقوقی و امور مجلس وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: «هر شهرستان باید یک برنامهی شاخص فرهنگی هنری داشته باشد که در عرصهی ملی و بینالمللی با آن شناخته شود و ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجموعهی فرهنگی دولت، حامی چنین شاخصهایی هستیم.» او ادامه داد: «باید در حوزهی فرهنگی هنری از سیاسیبازی دوری گزید که به حمد الله در حوزهی سیاست کارشناسان و خبرنگارانی هستند که به خوبی این حوزه را میشناسند و ما باید عقبماندگیهای حوزهی فرهنگی را جبران نماییم.»
او در پایان سخنان خود در خصوص مطالبات شهرستان گراش نیز گفت: «همهی درخواستها و مطالبات حق است، ولی کمک به انجمنهای فعال و ثبت شده، کانونهای فرهنگی هنری مساجد و جشنواره و شاخص هنری این شهرستان در اولویت است. همچنین معضل صندلیها و آگوستیک سینما فرهنگ را به محض ورود به تهران پیگیری خواهم کرد. حال که خیر گراشی چنین همتی کرده و مجموعهی سینما را اهدا نموده است، امیدواریم ما هم بتوانیم با فراهم آوردن امکانات لازم، استفادهی بهینه از این فضا را برای مخاطبان فراهم آوریم. در صورت واگذاری سه مدرسه در دهستانهای فداغ، ارد و شهر گراش از سوی آموزش و پرورش گراش، تجهیز و راهاندازی خانه فرهنگ را نیز بر عهده میگیریم.»
دکتر جعفرپور، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و نمایندهی مردم لارستان، خنج و گراش نیز در سخنانی کوتاه اعلام کرد: «در کمیسیون فرهنگی مجلس فعالیتهای دستگاههای فرهنگی را رصد میکنیم. سیاستگذاری ما بر پایه نگاه به مناطق محروم و کمتربرخوردار در حوزهی فرهنگی و توجه به کارهای خودجوش تشکلهای مردمنهاد است.»
دکتر مریدی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، با تاکید بر خواستههای بهحق هنرمندان و فرهنگوران اظهار داشت: «در حد توان به دنبال مرتفع کردن مشکلات و معضلات در حوزهی فرهنگی هنری بوده و هستیم و تلاش کردیم نمایندگی ادارهی فرهنگ و ارشاد اسلامی گراش به اداره ارتقا یابد، که به حمد الله این امر با همکاری مسئولین کشوری و شهرستانی محقق شد.» او آمادگی کامل ادارهی کل فرهنگ و ارشاد فارس را جهت برگزاری سیزدهمین دوره جشنوارهی منطقهای فیلم کوتاه کل گراش با حضور ۸ استان کشور اعلام نمود.
اما مهمترین بخش صحبتهای دکتر مریدی، برجسته کردن سه جشنواره در گراش و درخواست او برای وارد شدن این جشنوارهها به تقویم فرهنگی کشور بود: جشنواره فیلم کوتاه کل که امسال سیزدهمین دورهاش به صورت منطقهای برگزار میشود؛ همایش بزرگ رضوی هشتمین آفتاب که در سومین سال برگزاریاش است؛ و همچنین جشنواره هنرهای سنتی گلوگمپک که قرار بود سال گذشته اولین دورهاش برگزار شود، اما به امسال موکول شد.
فرودی، فرماندار شهرستان گراش با عنایت به اینکه انقلاب ما در واقع انقلاب فرهنگی بود و فرهنگ زیر بنای انقلاب ماست، خواست توجه بیشتر در حوزهی مسایل فرهنگی شهرستان به ویژه حمایت از اصحاب قلم، رسانه، هنرمندان انجمنهای فرهنگی هنری و علیالخصوص تامین اعتبار جهت برگزاری سیزدهمین جشنواره منطقهای فیلم کوتاه کل شد.»
آیینهافروز، رییس ادارهی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان گراش در این جمع صمیمی ضمن خوشآمدگویی به مهمانان، گزارشی از پتانسیلها و داشتههای شهرستان و همچنین معضلات، مشکلات و کمبودها در بخشهای مختلف ارایه کرد. وی خواستار توجه ویژهی وزارتخانهی متبوع به بزرگترین رویداد هنری جنوب کشور که همانا جشنوارهی منطقهای فیلم کوتاه کل گراش میباشد، شد.»
محمد خواجهپور، نمایندهی فرهنگوران و هنرمندان در این نشست صمیمی ضمن اظهار گلایه از برخی نارساییها در حوزهی رسانه، ادب و فرهنگ و هنر به مسایل و کمبودهایی از جمله شرایط نامطلوب بیمهی هنرمندان و خبرنگاران، موازی کاری در برگزاری جشنوارههای استانی و منطقهای، وضعیت نامطلوب اماکن فرهنگی هنری به ویژه سینما، نبود استقلال لازم در سیاستگذاری و اجرا در موسسات فرهنگی هنری و کمبود و یا نبود اعتبار جهت اجرای رویدادهای فرهنگی هنری با گسترهی منطقهای، اشاره کرد.
در پایان نشست ضمن پخش کلیپ گزارش دو دورهی قبل جشنوارهی رضوی هشتمین آفتاب، از پوستر و تندیس سومین همایش این جشنواره رونمایی شد.