بستن

مجول، خرمایی جدید در خنج

گریشنا: خرمای مجول که برای اولین درچند شهرستان جنوبی فارس  به صورت آزمایشی در طی ۴ سال  گذشته  کشت شد ه است. در شهرستان خنج نسبت به دیگر مناطق از بازدهی بسیار مطلوبی برخوردار بوده  است .

  به گزارش سایت دفتر خبر خنج : نصرالله محمدی، از باغداران روستای چاه طوس خنج توانسته با نظارت و راهنمائی کارشناسان جهاد کشاورزی خنج  با تکثیر این محصول به تولید انبوه برسد. او توانسته است هم از نظر سطح زیر کشت و هم از نظر کیفیت و کمیت  موفقیت خوبی کسب کند.  به طوری که برای اولین بار در کشور توانسته میوه خرمائی  به وزن   ۵۰ تا۶۵   گرم با کیفیت بسیار بالا تولید نماید که حتی این میزان نسبت به سطح جهانی  بالاتر است و موفق به تولید ۵ تن خرما در هر هکتار شده است.

در حال حاضر در خنج یک هکتار نخلستان مثمر از این ارقام وجود دارد و برآورد می شود امسال ۵ تن محصول از این ارقام به بازار مصرف عرضه شود. خرمای مجول یکی از ارقام گران قیمت درجهان است.

احمدی مدیر جهاد کشاورزی خنج در این زمینه گفت: منشأ خرمای  مجول، کشور مراکش است که در سال ۴سال پیش از طریق نهال‌های کشت‌بافتی در مناطق جنوبی فارس به ‌صورت سازگاری کشت شد. جایگاه این خرما در شهرستان خنج  بسیار عالی است. و ی در ادامه ، افزود: مجول به لحاظ کیفی و کمی دارای ارزش بالایی است تا بدان جا که هم ‌اکنون در دنیا یک رقم تجاری برتر محسوب می‌شود. وی تصریح کرد: در حال حاضر در دنیا سه رقم تجاری مجول عرضه می‌شود که هر سه سه نوع آن در خنج کشت شده است وهرسه رقم باموفقیت بالائی نسبت به دیگر مناطق فارس جواب داده است که با استقبال باغداران روبرو شده است.  انتظار می رود سطح کشت این ارقام دراین شهرستان تاپایان سال جاری به ۱۰۰هکتار افزایش دهیم  که که در حال حاضر هرکیلو خرمای تر تا ۴۰۰۰تومان بفروش می رسد   وی درادامه در ادامه این مصاحبه گفت:  به دلیل برتری، این خرما از بازار صادراتی بالائی برخورداراست.  خرمای مجول بسیار خوشمزه و دارای ظاهری درشت و حاوی گوشت فراوان بوده و وزن هر دانه این محصول خشک این ارقام بین ۲۴  تا ۴۵گرم ونوع تر آن بین ۵۰تا ۶۰گرم یعنی بین ۴تا۶برابر خرمای معمولی است و دارای ظاهری زیبا و اشتها‌آور است.

دفتر خبر خنج اعظمی

مدیر گروه مطالعات فرهنگی رادیو فرهنگ سردبیر نشریه افسانه ویِژه گراش شاعر، پژوهشگر فرهنگ عامه، تاریخ و ادبیات در جنوب فارس مدیر انتشارات همسایه مدیرعامل موسسه فرهنگی هفت برکه

1 نظر

  1. چرا قرارگاه پلیس راه شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش + اوز+ لامرد + مهر + فراشبند + خنج) بایستی در شهر لار مرکز شهرستان لارستان که در گوشه ای از جنوب فارس قرار گرفته است مستقر شده باشد؟
    چرا قرارگاه امداد رسانی هوایی (اورژانس هوایی) شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش اوز+ لامرد + مهر + فراشبند + خنج) بایستی در شهر لار مرکز شهرستان لارستان یا شهر جهرم مرکز شهرستان جهرم که هر دو در گوشه ای از جنوب فارس قرار گرفته اند مستقر شده باشند؟
    چرا اداره کل راه و شهرسازی شهرستان های جنوبی استان فارس (لارستان + گراش اوز+ لامرد + مهر + خنج) بایستی در شهر لار مرکز شهرستان لارستان که در گوشه ای از جنوب فارس قرار گرفته است مستقر شده باشد؟
    چرا …
    چرا …
    چرا …
    چرا …
    این که شهر لار مرکز شهرستان لارستان یا شهر جهرم مرکز شهرستان جهرم محل استقرار ادارات کل خدمات رسانی به شهرستان های جنوبی استان فارس ( قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش + اوز+ لامرد + مهر + فراشبند + خنج) می باشند اشتباه بزرگ غیر قابل جبرانی است چون از هر طرف که فاصله زمینی و هوایی بین شهر خنج مرکز شهرستان خنج تا شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم از مسیر راه جدید دیگ اشکن) + لارستان + گراش + اوز+ لامرد + مهر + فراشبند +خنج) را که محاسبه کنید از حدود ۳۹ کیلومتر تا ۴۹ کیلومتر می شود اما شهر لار مرکز شهرستان لارستان و شهر جهرم مرکز شهرستان جهرم در گوشه ای از جنوب استان فارس با فاصله ای بیش از دویست کیلومتری شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش + اوز+ لامرد + مهر + فراشبند + خنج) قرار گرفته اند. متاسفانه کسانی بر شهرستان های جنوبی استان فارس و استان فارس و کشور ایران حکومت می کنند که آسایش مردم عادی (اکثریت مردم) شهرستان های جنوبی استان فارس برایشان مهم نیست اگر بود به جای شهرهای لار مرکز شهرستان لارستان شهر جهرم مرکز شهرستان جهرم بایستی شهرخنج مرکز شهرستان خنج به عنوان محل استقرار ادارات کل برای خدمات رسانی به مردم شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش + اوز+ لامرد + مهر + فراشبند + خنج) قرار می گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 نظر
scroll to top