هفتبرکه (گریشنا): خبرهای جهاد کشاورزی شهرستان گراش به صورت بستهی خبری برای هفتبرکه ارسال میشود. خبر آغاز عملیات ردیابی آفات قرنطینهای در شهرستان گراش، شرکت کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی گراش در کارگاه آموزشی آفت قرنطینه ای سرخرطومی حنایی خرما و همچنین شرکت کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی گراش در دومین همایش نظام نوین ترویج کشاورزی را در این بسته خبری میخوانید.
آغاز عملیات ردیابی آفات قرنطینهای در شهرستان گراش
عملیات ردیابی آفات قرنطینهای سرخرطومی حنایی خرما و مگس میوه مدیترانه ای و مگس میوه زیتون در شهرستان گراش شروع شد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان گراش، با توجه به اهمیت شناسایی و کنترل آفاتی نظیر سوسک سرخرطومی حنایی خرما، مگس میوه مدیترانهای و مگس میوه زیتون، طرح ردیابی این آفات در شهرستان آغاز شد. زینب نوروزی مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان گراش گفت: ردیابی آفات قرنطینهای به منظور پیشگیری از ورود این آفات در باغات حاشیهای شهرستان با نصب تلههای دلتا علیه این سه آفت قرنطینه ای در حال اجرا است. نوروزی گفت: «سوسک سرخرطومی حنایی خرما از مهمترین آفات نخیلات در دنیاست که برای نخستین بار در سال ۱۳۶۹ در شهرستان سراوان خسارت آن بر روی درختان خرما گزارش شد. مبارزه با این آفت بسیار سخت و حتی ناممکن است و در این شرایط بهترین راه مبارزه، پیشگیری از ورود این آفت به نخلستانهای شهرستان و استان است. از این رو پایش و ردیابی مستمر این آفت در دستور کار فوری واحد حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قرار گرفته است.»
در ادامه نوروزی افزود : «همزمان عملیات تله گذاری علیه آفت شبپره مینوز گوجه فرنگی در سطح صیفی کاریهای موجود شهرستان نیز شروع شده است.»
شرکت کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی گراش در کارگاه آموزشی آفت قرنطینهای سرخرطومی حنایی خرما
کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی گراش در کارگاه آموزشی آفت قرنطینه ای سرخرطومی حنایی خرما که در لارستان برگزار شد، شرکت کردند.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی گراش، با توجه به اهمیت آفات قرنطینه ای و به جهت شناسایی و جلوگیری از انتشار آنها در استان، کارگاه آموزشی شناسایی آفت قرنطینه ای سرخرطومی حنایی خرما، با حضور مدیران و کارشناسان ستادی شهرستانهای لار، گراش ، خنج ، مهر و لامرد در محل سالن جلسات مدیریت جهاد کشاورزی لارستان برگزار شد. محمدظاهر رجبی مسئول قرنطینه داخلی سازمان حفظ نباتات کشور و جاوید عباسی مسئول قرنطینه مدیریت حفظ نباتات استان، به عنوان مدرسین این کارگاه حضور داشتند.
محمدظاهر رجبی با بیان اینکه خسارت اصلی این آفت در مرحله لاروی است، بیان کرد: لاروها از دستجات آوندی، جوانه مرکزی و غلاف های تازه، تغذیه کرده و کانالهایی را در تنه درخت ایجاد می کنند که در اثر تغذیه از دستجات آوندی، باعث خشک شدن تاج و از بین رفتن درخت می گردند.
جاوید عباسی با اشاره به قرنطینه ای بودن و اهمیت ردیابی و کنترل این آفت گفت: با توجه به خرماخیز بودن شهرستانهای جنوبی، باید اطلاع رسانی و آگاهی کافی در این زمینه صورت گیرد. او جهت کنترل این آفت، استفاده از تله های فرمونی، سموم تدخینی و رعایت بهداشت باغ که شامل حذف پاجوش، تنه جوش و هرس تکریب درختان میباشد را توصیه نمود.
شرکت کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی گراش در دومین همایش نظام نوین ترویج کشاورزی
کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی گراش در دومین همایش نظام نوین ترویج ویژه شهرستان های جنوب فارس که در لارستان برگزار شد، شرکت کردند.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی گراش، این همایش در سالن شورای اسلامی شهر لار و با حضور ابراهیم زارع رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس، مدیران، کارشناسان و بهره برداران بخش کشاورزی شهرستان های لار، گراش، لامرد، مهر و خنج برگزار شد. ابراهیم زارع رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس ضمن تشریح ساز و کار طرح نظام نوین ترویج، بر ضرورت اجرای این طرح و دانش بنیان شدن کشاورزی تأکید کرد و در رابطه با کارهای مثبت در دولت تدبیر و امید از جمله دستاوردهای مرکز تحقیقات کشاورزی در تولید ارقام جدید گندم و مرکبات مطالبی بیان نمود.
از شهرستان گراش علی جوکار، مدیر جهاد؛ حبیبالله مجیدی، معاون فنی مدیریت؛ دبیر و مدیران پارسل به همراه تنی چند از کشاورزان پیشرو، در این همایش شرکت کردند.