هفتبرکه: با افتتاح مرکز پرورش گاو پرواری رضایی و اضافه شدن ۱۲۵ تن، ظرفیت تولید گوشت قرمز در گراش به سالی ۱۷۵۰ تن میرسد.
به گزارش هفتبرکه یکشنبه چهاردهم بهمنماه ۱۴۰۳ و همزمان با دههی فجر، از گاوداری ۳۵۰ راسی رضایی با اعتباری ۴۰ میلیارد تومانی بهرهبرداری شد.این طرح گوساله پرواری در جنوب شرقی گراش و منطقه معروف به ترهدان و دشت باقر قرار دارد. مراسم افتتاح با حضور عبدالمجید رنجبر معاون اداره کل جهاد کشاورزی فارس، محمود طاهرزاده فرماندار، حسن مرادی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان و جمعی از مسئولین برگزار شد.
سلمان رضایی سرمایهگذار و مجری طرح که در شرکت بتنراه در حوزه ساختمان و راهسازی فعال است در صحبتهای کوتاهی گفت: «ما طرحهای دیگری هم در شهر داریم که مسئولین در جریان هستند. لیست بیمهی ما به ۱۳۰ نفر میرسد، نه فقط ۱۰ نفری که اینجا کار میکنند. امید دارم که خداوند توفیق بدهد بتوانیم خدمتی به خلق بکنیم.»
سرمایهگذاری ۴۰ میلیاردی در گاوداری رضایی
حسن مرادی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش با توضیحاتی دربارهی این پروژه گفت: «مجری طرح این پروژه سلمان رضایی است و از سال ۱۳۹۴ مسیر راهاندازی آن شروع شده است. با سرمایهی ثابت ۱۲.۶ میلیارد تومانی و سرمایه در گردش ۲۹.۲ میلیارد مجموعه سرمایهگذرای این واحد حدود ۴۰ میلیارد است و با رقم امروز نزدیک به ۵۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.این مجموعه باعث اشتغالزایی ۷ نفر به صورت مستقیم و ۱۵ نفر نیز به صورت غیرمستقیم شده است.
مرادی گفت: « میزان تولید گوشت سالانه در این گاوداری ۱۲۵ تن است که با افتتاح آن مجموع میزان تولید سالانه گوشت قرمز شهرستان به ۱۷۰۰ تا ۱۷۵۰ تن میرسد.»
او سپس با انتقاد از عدم حمایت برخی نهادهای استانی از سرمایهدار گفت: «سرمایهدار داریم اما در این مسیر موانع و مشکلات زیادی است. مجموعهی سازمان و استانداری به دنبال سرمایهگذار است اما ما بتوانیم سرمایهگذارانی که داریم را حفظ کنیم هنر کردهایم. چرا سرمایهدار دارد سرمایهگذاری میکند اما عزمی از نهادهای بالاتر برای حل مشکل آنها نیست؟ بهتر است در صورتی که مشکلی وجود دارد، کارها را به صورت مصداقی نام ببریم. آقای رضایی ریسک کرده و زحمت کشیده و ما در مجموعهی جهاد کشاورزی شهرستان پشت او هستیم و در حمایت از سرمایهگذار جدی هستیم. برخی موارد از دست ما خارج است و حمایت و همکاری فرمانداری را میطلبد. این موارد را لطفا در استان مطرح بفرمایید که یک سرمایهگذار اگر موفق شود سایر سرمایهگذاران پشت سر او میآیند.»
طاهرزاده: از سرمایهگذار حمایت میکنیم
محمود طاهرزاده فرماندار گراش نیز در صحبتهایی با حمایت از نقش سرمایهگذاران در گراش گفت: «جای بسیار خوشحالی است که شخصی در شهرستان با آوردهی خودش و بدون کمک و تسهیلات دولتی سرمایهای را در این سطح انجام میدهد و در کنار این مساله اشتغالزایی هم ایجاد میشود. اینها نکات قوتی است که ما در شهرستان به خصوص افراد متمولی که امکان سرمایهگذاری دارند را در شهرستان داریم. از ادارات و نهادهایی که کمک کردند تشکر میکنیم که همکاری کردند آقای رضایی دلگرم شوند و سرمایهگذاری کنند. هدف ما حمایت از سرمایهگذار و در نهایت منتجشده به اشتغالزایی است.»
او به مشکلات و موانع سرمایهگذاران در گراش هم اشاره کرد و ادامه داد: «گاهی میبینیم سرمایهگذاری صورت میگیرد اما به هر دلیل طرف با شکست مواجه میشود و از ادامهی کار امتناع میکند یا گاهی اراضی دولتی، تفکیک، تقسیم و به فروش میرسد. در این پروژه ما با آن مسائل مخالفیم ولی از هر فردی که چه با آوردهی خودش و چه با اعتبارات دولتی بخواهد کار انجام دهد، حمایت میکنیم. وقتی میبینیم آقای رضایی به این شکل کار انجام داده است، هم مسئولینی که کمک کردهاند خوشحالند و هم کسانی که اینجا برایشان ایجاد اشتغال شده و رحمت واسعهای برای ایشان است که سفرهای را پهن کرده و عدهای مشغول به کار شدهاند.»
فرماندار گراش در ادامه به رتبهی خوب گراش در تولید گوشت قرمز در استان اشاره کرد و گفت: «ظرفیت تولید گوشت قرمز در حوزهی جنوب با توجه به کشتارگاهی که شهرداری و شورای محترم این ظرفیت را حفظ کردند، باعث شده گراش حرف اول را میزند. با تولید گوشتی که در این گاوداری خواهد بود فکر میکنم در استان فارس هم حرف برای گفتن داشته باشیم و این مدال افتخاری برای جهاد کشاورزی و سایر عزیزان خواهد بود و آنها که زمین و آب و برق و گاز کمک کردهاند. این استفاده از ظرفیتها است و سرمایهدار میآید و بدون تسهیلات دولتی میآید کار انجام میدهد و ما از سرمایهداری که بیاید خلاقانه و مبتکرانه کار انجام دهد [حمایت میکنیم.] این طرح هم قبلش خوابیده بود اما آقای رضایی با خلاقیت و استعداد و تسهیلات خودش طرح را به روز کرده است و با توجه به پشتکاری که از او سراغ داریم قطعا موفقیتی در ادامه خواهد داشت و باعث افتخاری در شهر و شهرستان خواهد بود.»
سهم گراش در تولید گوشت قرمز در استان فارس ۴ تا ۵ درصد است
عبدالمجید رنجبر معاون ادره کل جهاد کشاورزی فارس نیز گفت: «شهرستان گراش از شهرستانهایی است که استعداد بالقوه در آن وجود دارد که ما طرحهای دامپروری به خصوص پرواربندی گوساله و بره را توسعه دهیم.»
او افزود: «مهمترین مساله در دنیا بحث امنیت غذایی است و پاشنهی آشیل جوامع بشری شده است. در مقولهی گوشت قرمز که اهمیت ویژهای دارد ما در استان فارس رتبهی سوم گوشت قرمز کشور را داریم. اولین جمعیت دام سبک کشور با ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار راس هویتگذاری شده است و اگر بخواهیم آنهایی که هویتگذاری نشده است هم حساب کنیم حدود ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار راس دام سبک دام روستایی، عشایری و صنعتی داریم که اولین جمعیت دام عشایری کشور مربوط به استان فارس است. در بحث دام سنگین ۵۲۰ هزار راس در استان فارس تا پایان امسال به ۵۳۰ تا ۵۴۰ هزار راس خواهد رسید، تقریبا مقام پنجم را داریم که ممکن است به چهارم هم برسد و استان فارس ارتقا پیدا کند.»
معاون جهاد کشاورزی شهرستان به تولید گوشت قرمز در گراش و سهم آن در استان هم اشاره کرد و گفت: «در بحث تولید گوشت قرمز در استان فارس در سال۱۴۰۲، ۷۰ هزار تن بوده است و وقتی بحث درصدی را حساب کنیم شهرستان گراش حداقل ۴ تا ۵ درصد گوشت قرمز استان را داشته تامین میکرده است و این جا دارد تا بیش از ۱۰ تا ۱۵ درصد رشد کند و در آینده جزو محوریت تولید گوشت بشود.»
رنجبر گفت: «در استان فارس اهمیت ویژهای که گوشت قرمز دارد این است که کشورهای حوزهی خلیجفارس متقاضی گوشت قرمز از ایران و به خصوص استان فارس هستند. ما در بازیهای جام جهانی قطر فقط ۵۶ هزار راس دام به صورت قانونی از استان فارس فرستادیم برای آنجا. این واحدها کمآببر است و با دو دهم یا سه دهم لیتر آب بر ثانیه و یا یک چاه ۲۵ متر مکعبی کارش را انجام میدهد چون اکثر علوفهای که در کشور داریم و میتوانیم اینجا بیاوریم. دانهها را هم داریم وارد میکنیم و به نوعی داریم آب مجازی را هم وارد میکنیم. نمیتوانیم این آب را وارد و خودمان تولید کنیم اما در قبالش میتوانیم از این واحدها که کمآببر است و از آب مجازی استفاده میکند که میتوانیم صادر کنیم استفاده کنیم.»
او از سرمایهگذاران در گراش هم حمایت کرد و از فرمانداری هم خواست با کمک به رفع مشکلاتشان از آنها بیشتر حمایت کند و افزود: «الان در گراش جدیدا طرحهای بزرگ و مگاپروژههایی را در این زمینه میخواهند شروع کنند ما حمایت میکنیم اما یک سری موانع که وجود دارد خارج از اختیارات جهاد کشاورزی است که ما دست یاری به سمت شما فرماندار و استانداری محترم و بقیه دستگاههای اجرایی [دراز میکنیم] تا هم اشتغالی بشود و هم بتوانیم شهرستان علاوه بر اینکه الان خودکفا است گوشت را به سایر شهرستانها هم ارسال کنیم.»