هفت‌برکه (گریشنا): دکتر احمد عبداللهی، فوق تخصص جراحی سرطان، در کنفرانسی روش‌های جدید درمان سرطان را تشریح کرد و به پرسش‌های حاضرین در مواردی مانند سرطان‌زا بودن مهوه، تاثیر موسیقی در درمان سرطان، و سرطان‌زاترین ماده‌ای که می‌خوریم، پاسخ داد.

کنفرانس روش‌های درمانی جدید در درمان سرطان با حضور جمعی از پزشکان و کارکنان بهداشت و درمان جنوب فارس، پنجشنبه ۲۹ مهرماه ۱۳۹۵، در بنیاد پیشگیری از سرطان گراش برگزار شد. دکتر احمد عبدالهی، رییس دانشکده علوم پزشکی گراش و فوق تخصص جراحی سرطان، در این همایش دست‌آوردهای جدید سرطان‌شناسی را تشریح کرد. در کنار مباحث علمی مطرح شده، در بخشی از این همایش، از نظر اجتماعی نیز موضوع سرطان بررسی شد. روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی گراش این بخش را در کانال دانشکده منتشر کرده است.

13950729-saratan-abdollahi-4

سرطان از باستان تا امروز

دکتر عبداللهی در نگاهی تاریخی، سوابق تاریخی درمان سرطان را بررسی کرد: «اولین آثار مربوط به درمان سرطان را می‌توان در تمدن‌های باستان و سرآمد آن را در تمدن ایران باستان مشاهده کرد، زمانی که جراحی‌های بزرگ توسط ایرانیان باستان انجام می‌شده است، اروپا در توحش و بربریت غرق بوده است. ابن سینا اولین شخصی بود که توصیف علمی دقیقی را از سرطان بیان نمود.»

رییس بنیاد پیشگیری از سرطان در مورد عوامل بیماری سرطان گفت: «امروزه با پیشرفت‌های جدید در علم پزشکی، جنبه‌های ناشناخته‌ی بیماری سرطان بر ما مکشوف شده است. متخصصین ژنتیک آن را یک بیماری ژنتیکی می‌دانند که البته تاثیرات عوامل محیطی مثل دخانیات، مواد شیمیایی، میکروب‌ها و ویروس‌ها، تغذیه‌ی نامناسب، چاقی و استرس در بروز این بیماری نقش دارد.»

دکتر عبداللهی در مورد روش‌های پیشگیری از سرطان گفت: «از بیش از ۴۰ درصد سرطان‌ها با تغذیه مناسب می‌توان پیشگیری کرد. اگر به تغذیه مناسب، ورزش روزانه و دوری از استرس و افکار منفی نیز اضافه شود، درصد زیادی از سرطان‌ها حذف خواهد شد. در مورد عوامل شیمیایی ایجادکننده‌ی سرطان باید به وسایل آرایشی اشاره کنیم که در ایران مصرف بسیار زیادی دارد. به طور خلاصه دوری از چاقی، فعالیت فیزیکی منظم، جلوگیری از فکر و استرس، مصرف میوه و سبزیجات و لبنیات و عدم مصرف شکر و گوشت قرمز و چربی و مصرف غذاهای ساده و قدیمی را پیشنهاد می کنیم.»

13950729-saratan-abdollahi-1

نقش ایمان در درمان سرطان

این متخصص سرطان بر نقش ایمان در جلوگیری از سرطان تایید کرد: « تحقیقات ثابت کرده است که افراد باایمان سیستم دفاعی قوی‌تری دارند که سرطان‌ها را از بین می‌برد.» دکتر عبداللهی با نشان دادن تصویری از آیت‌الله مرعشی نجفی یادآور شد: «وقتی می‌گویم ایمان به خدا و توسل به امام حسین (ع)، یعنی این که در زندگی همانند ایشان باشیم. وقتی ایشان تا اواخر عمر به حج مشرف نشده بود و یکی از مریدانشان پولی را برای سفر حج ایشان مهیا کرد، همه فکر کردند که ایشان به حج خواهد رفت. ولی پول را به بیمارستان قم برای درمان بیماران هدیه کرد و در پاسخ فرمودند اگر من به این سفر رفتم و فردی از نبود امکانات در کشور بمیرد، وقتی من می‌گفتم «لبیک» خداوند به من می‌گفت «لا لبیک»؛ این افراد دارای ایمان واقعی هستند.»

رییس دانشکده علوم پزشکی گراش با آرزوی علو درجات برای ارواح صالحین خصوصا مرحوم حاج شیخ احمد انصاری گفت: «ایشان همانند آیت الله مرعشی نجفی دغدغه‌شان مردم بود، وقتی در احوالات این بزرگان دقت می‌کنیم، سیره ی رسول‌الله را می‌بینیم که امروزه در جامعه ما کمتر دیده می‌شود، چه از جانب علما چه از جانب نخبگان و پزشکان و مردم عادی.»

آخرین اسلاید دکتر عبداللهی تصویری از غواصان رشید ایران بود که با دستان بسته شهید شده بودند. او گفت: «این انسان‌های والا مقام رفتند که ما امنیت داشته و آزاد باشیم و تابع هر مسلک و مرامی هستیم تا ابد مدیون این عزیزان‌ایم.»

13950729-saratan-abdollahi-2

چند پرسش: از مهوه و موسیقی تا کیسه صفرا روباه

در بخش پایانی، دکتر عبداللهی به برخی از پرسش‌های حاضرین پاسخ داد.

آیا شیوع سرطان در گراش و ایران بالاتر از نقاط دیگر است؟

خیر، آمار سرطان در گراش و ایران پایین‌تر از بسیاری از کشورهای غربی است.

آیا نقش موسیقی در درمان سرطان ثابت شده است؟

بله، در مغز ما قسمتی وجود دارد مربوط به پردازش و درک موزیک. ثابت شده است هرگاه این مرکز فعال‌تر باشد، فرد در مقابل بیماری‌ها و سرطان مقاوم‌تر خواهد بود.

آیا مهوه (غذای محلی منطقه) سرطان‌زاست؟

خیر، به هیچ عنوان. بسیاری از غذاهای سنتی آثار ضد سرطانی دارند. گرچه مهوه محصول تخمیر مواد اولیه است، ولی همانند ماست که حاصل تخمیر شیر است، غذای سالمی است و بنده آن را توصیه می‌کنم.

سرطان‌زاترین ماده‌ای که ما می‌خوریم چیست؟

مال و حق مردم، خصوصا مال یتیم.

چه کاری بیشتر از همه از سرطان جلوگیری می‌کند؟

بوسیدن دست پدر و مادر.

آیا بعضی مواد خاص مانند کیسه‌ی صفرای بعضی حیوانات مثل روباه و خرس اثر درمانی بر سرطان دارد؟

خیر، در بسیاری از جوامع این اعتقاد وجود دارد، مثل خوردن مارمولک، ادرار گاو، مدفوع موش و احشا حیوانات و یا مشروب و الکل و تریاک. خداوند هیچ‌گاه در خوراکی‌های حرام شفا نگذاشته است.

13950729-saratan-abdollahi-3