هفتبرکه (گریشنا): در آستانه روز خبرنگار، روزنامهنگاران گراش، لار، اوز، بیرم و دهکویه به بهانهی «کارگاه تخصصی گزارشنویسی و روایتگری» و ضیافت شام، روز جمعه ۱۵ مردادماه با هم دیدار کردند. دو تن از مدیران موسسهی فرهنگی هنری هفتبرکه گراش، محمد خواجهپور و مسعود غفوری، مدرسان کارگاه تخصصی بودند. این مراسم به ابتکار موسسه هفتبرکه و با همکاری خانه مطبوعات لارستان و حمایت شورای اسلامی شهر و شهرداری گراش برگزار شد. دانشکده علوم پزشکی گراش نیز میزبان دیگری بود که سالن مراسم را در اختیار خبرنگاران قرار داده بود.
کارگاه تخصصی گزارشنویسی
بعدازظهر جمعه سالن کنفرانس دانشکده علوم پزشکی گراش پذیرای مهمانان مطبوعاتی از شهرهای جنوب فارس بود. در طی دو جلسهی نود دقیقهای، محمد خواجهپور، مدیر رسانههای موسسه هفتبرکه، و مسعود غفوری، دانشجوی دکتری ادبیات انگلیسی، از موضوع تخصصی روزنامهنگاری سخن گفتند. خواجهپور کارگاه گزارشنویسی را مدیریت کرد، و غفوری به مبحث روایتگری در گزارش مطبوعاتی پرداخت.
محمد خواجهپور پس از معرفی دو منبع در زمینهی گزارشنویسی، به توضیح دربارهی قالبهای اصلی روزنامهنگاری پرداخت و عناصر مهم این قالبها را برشمرد. پس از آن، او قالب گزارش را تعریف کرد و اهمیت آن را در روزنامهنگاری امروز توضیح داد. مباحث بعدی در کارگاه خواجهپور شامل انواع گزارش، روند تهیه گزارش، ساختار گزارش، و نکاتی کاربردی برای نوشتن گزارش بود.
مدیر رسانههای هفتبرکه گفت: «بیشتر گزارشهای مطبوعات منطقه به صورت گزارشهای بلند از مراسمهای رسمی است، اما قویترین گزارشهای مطبوعاتی، گزارشهای اجتماعی و گزارشهای تفضیلی است. هدف این کارگاه این است که خبرنگاران با نمونههای خوب گزارش آشنا شوند.»
مسعود غفوری نیز سعی کرد قرابتهای گزارش مطبوعاتی با ادبیات داستانی و منطقهی بیطرفی که بین این دو حیطه قرار دارد را در کارگاه دوم باز کند. او دربارهی امکان وارد کردن تخیل و روایتگری به گزارش مطبوعاتی صحبت کرد، و توضیح داد که این کار با اصل بیطرفی یا عینیتگرایی در روزنامهنگاری تناقضی ندارد. او نیز با معرفی دو منبع مفید در این زمینه و همچنین بهره گرفتن از چند نمونهی ادبی و مطبوعاتی، سعی در کاربردیتر کردن این کارگاه برای مخاطبان کرد.
مدرس نویسندگی خلاق در دورههای دانشگاه تهران گفت: «عناصر خبری و عناصر داستاننویسی از یک جنس هستند. به خاطر همین آشنایی روزنامهنگاران با ادبیات میتواند به آنها در نوشتن بهتر و خلاقتر کمک کند.»
تقدیر شورا از خبرنگاران گراش
پس از این دو کارگاه تخصصی، مراسم تقدیر شورای شهر از خبرنگاران گراش برگزار شد. غلامعباس زارع، شهردار گراش؛ حبیبالله مهرابی، رییس شورای اسلامی شهر گراش؛ عبدالرضا هرمزی، نایب رییس شورا؛ و مهدی آیینهافروز، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان گراش، مهمانان بخش پایانی برنامه بودند.
هرمزی، نایب رییس و سخنگوی شورای شهر، در سخنانی کوتاه ضمن خوشآمدگویی به روزنامهنگاران شهرهای همجوار، دربارهی سنگینی کار روزنامهنگاران صحبت کرد و گفت: «با توجه به شناختی که ما از روزنامهنگاران در سطح منطقه داریم، به حمد الله در بین روزنامهنگاران شهرهای همجوار ما شاهد یک همدلی و همفکری خیلی خوب هستیم که امیدواریم به همین منوال ادامه یابد.»
سخنگوی شورا دربارهی انتخاب افراد برای تقدیر نیز توضیح داد: «واقعا سخت است که از بین خبرنگاران، افرادی را انتخاب کرد. مبنایی که ما برای انتخاب افراد در نظر گرفتیم این بود که بیشترین تعامل را در این چند سال اخیر با شورا و شهرداری داشتهاند. وگرنه در بخش خبر تمامی دوستان زحمت زیادی میکشند.»
بعد از صحبتهای هرمزی، شورای اسلامی شهر از قاسم ایزدیان، پیشکسوت خبرنگاری در گراش؛ محمدحسن نامآور، خبرنگار صدا و سیما؛ فاطمه یوسفی، مدیر خبری سایت هفتبرکه؛ و محمد خواجهپور، مدیر رسانههای موسسه هفتبرکه، با اهدای هدایایی تقدیر کرد.
بخش آخر، ضیافت شام
روزنامهنگاران شرکتکننده در پایان این مراسم از سوی شورای شهر گراش به رستوران آبشار اندیشه دعوت شدند تا در فضایی صمیمی به صرف شام و گفتگو بپردازند.
بعد از شام
ابراهیم احمدی، مدیر مسئول نشریه پیام اوز، که با ۱۰ تن از همکاران خود در کارگاه شرکت کرده بود، از سطح کیفی کارگاه راضی است. احمدی میگوید: «مطالب ارائه شده به مراتب ازسایر کارگاه ها کیفیتر و کاربردیتر بود. استفاده از پاورپوینت و تشکیل گروه تلگرام برای ارسال مطالب ایدههای خوبی است.»
حمید منشی، مدیر سایت آفتاب لارستان، نیز از کارگاه راضی به نظر میرسد: «مدرسان محترم حجم زیادی از مطالب معتبر و مفید را گردآوری و تنظیم کرده بودند، در صورتی که در غالب کارگاهها به ارائه مطالب تکراری و کلیشهای بسنده میشود. مهمتر از بقیه این که اینگونه کارگاهها به درستی اهمیت کار خبرنگاری را تبیین، و اثبات میکنند اگر خبرنگاری جدی گرفته شود، ابعاد و گوشههای ظریف و دقیق ناشناختهای دارد.»
علیاکبر شاهمحمدی، از فعالین باسابقه رسانهها در گراش، هم کمی وقت و کوچکی فضا را نقطه ضعف کارگاه میداند: «کارگاه از نظر محتوا و ارائه مطلب خوب و قابل قبول بود. فضای فیزیکی کارگاه تا حدودی کوچک بود و به دلیل کمی وقت کارگاه، اعضا کمتر توانستند سوالاتشان را بپرسند.»
محمد منفرد
۱۸ مرداد ۱۳۹۵
ﺑﻪ ﺭﺍﺳﺘﯽ ﭼﻪ ﺯﯾﺒﺎﺳﺖ ﺍﻧﺪﯾﺸﻪ ﺍﯼ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻣﻘﺎﺑﻞ ﻗﻠﻢ ﺯﺍﻧﻮ ﺯﻧﺪ ﻭ ﻭﺍﮊﻩ
ﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺧﺪﻣﺖ ﺑﯿﺎﻥ ﺣﻖ ﺑﺮﺁﯾﺪ . ﺭﻭﺯ ﺧﺒﺮﻧﮕﺎﺭ ﺑﺮ ﺷﻤﺎ ﻣﺒﺎﺭﮎ
شهر من گراش
۱۷ مرداد ۱۳۹۵
جلسه مفیدی بود با تشکر از جناب استاد خواجه پور و دکتر مسعود غفوری
مرتضی دارشی
۱۷ مرداد ۱۳۹۵
روز خبرنگار بر خبرنگاران عزیز به ویژه خبرنگاران گراشی مبارکباد.
نا شناس
۱۷ مرداد ۱۳۹۵
ای کاش گراش بودیم و شرکت می کردیم 😐
از راه دور پیگیر اخبار هستیم ؛-)