گریشنا: سگ‌های ولگرد به زودی از سطح شهر جمع‌آوری می‌شوند. کشتن، در حال حاضر، ممکن‌ترین، آسان‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه برای از بین بردن این سگ‌های خیابانی محسوب می‌شود. شهرداری و فرمانداری به دنبال فردی هستند که با دریافت مجوز، کشتن سگ‌های ولگرد را بر عهده بگیرد.

Sag-2

فرمانداری و شهرداری به دنبال شکارچی سگ

به گزارش خبرنگار گریشنا احمدر‌ضا قنبری از ساکنان محله درمانگاه در واتساپ از افزایش سگ‌های محله انتقاد کرد: «کم‌کم دارد تعداد سگ‌های ولگرد انتهای خیابان درمانگاه زیاد می‌شود و واقعا مشکل‌ساز شده‌اند. دیشب حدود ده، دوازده تا با هم گله‌ای آمده بودند و برای کسانی که از این خیابان رد می‌شدند، ایجاد مزاحمت می‌کردند.»

قاسم فرسوده، معاون فرماندار هم که در این گروه حضور داشت، در جواب می‌گوید: «از مردم بابت کوتاهی در جمع‌آوری و اتلاف سگ‌های ولگرد عذرخواهی می‌کنم. در این خصوص فرمانداری به عنوان هماهنگ‌کننده و شهرداری، دانشکده علوم پزشکی، محیط زیست و نیروی انتظامی به عنوان اعضای کمیته مسئولیت دارند، با وجود برگزاری جلسه هماهنگی در این امر، به دلیل پیدا نشدن فردی برای کشتن سگ‌ها، این مساله به تعویق افتاده و از فردا با جدیت دنبال خواهم کرد.»

برای بررسی این موضوع با ابوالحسن حسینی، روابط عمومی شهرداری، تماس گرفتیم. او به ما جواب می‌دهد: «پیش از این شهرداری با فرد شکارچی دارای مجوز از قیر، قرارداد بسته بود و شهرداری هزینه‌ی تیر و به ازای کشتن هر سگ مبلغ هشت هزار تومان به او پرداخت می‌کرد و سگ‌ها از سطح شهر جمع‌آوری می‌شد. اما در حال حاضر این فرد به علت کهولت سن و بیماری قادر نیست به گراش بیاید و ما با کمبود نیروی کار مواجه شدیم. شهرداری مقدمات و هزینه‌ی آن را آماده کرده است و منتظر فردی است که با داشتن مجوز این مسئولیت را قبول کند.»

طی تماسی که با قاسم فرسوده داشتیم، او نیز با تایید صحبت‌های حسینی، تصریح می‌کند: «مشکل اصلی ما نداشتن نیروی کار است. البته یکی، دو نفر در بخش مرکزی را شناسایی کردیم که قول همکاری به ما داده‌اند، اما گفته‌اند این کار را بعد از ماه مبارک رمضان انجام می‌دهند. اگر در بین هم‌شهریان کسی هست که می‌تواند در این زمینه با ما همکاری کند ما استقبال می‌کنیم.»

حسین عباسپور نیز از جمله کسانی است که این مشکل را دیده است: «چند مدت پیش دو تا بچه کوچولو در حوالی مسجد امام رضا سرشب گریه‌کنان دویدند به سمت خانه‌ی ما. بعد فهمیدم دو تا سگ ولگرد دنبال‌شان کرده‌اند. شبها آن‌جا سگ‌ها پاتوق دارند. یکی‌شان روز آمده بود توی جوی آب خوابیده بود تا خنک شود. از آن پشه‌هایی که مثل کنه است دورش پرواز می‌کردند. عقیم‌سازی خوب است که نسل‌شان منقرض شود وگرنه سه ماه بعد حسابی تکثیر می‌شوند و باز روز از نو روزی از نو.»

چاره‌ای به جز سک‌گشی نیست

یکی از مسائل چالش‌برانگیز در مورد سگ‌های ولگرد، چگونگی از بین بردن آن‌هاست. برخی افراد ترجیح می‌دهند به جز کشتن سگ‌ها راه‌هایی دیگر انتخاب شود، اما هزینه‌بر بودن این کار، چاره‌ای به جز کشتن سگ‌ها باقی نگذاشته است.

با محمد جمالی، رئیس اداره‌ی محیط زیست، در این باره که چطور می‌توان راه انسانی‌تری برای جمع‌آوری این سگ‌های ولگرد از سطح شهر پیدا کرد صحبت کردیم. رئیس اداره‌ی محیط زیست می‌گوید: «به تازگی دستورالعمل کشوری از مرکز به ما رسیده که در جهت حمایت از سگ‌های ولگرد می‌بایست تاسیساتی زیر نظر دام‌پزشک بنا شود تا از سگ‌های ولگرد در این تاسیسات نگهداری شود. اما به دلیل هزینه‌ی زیاد آن بعید می‌دانم شهرداری‌ها و بخشداری‌ها زیر بار این مسئولیت بروند. عقیم‌سازی نیز راه دیگری است که عقیم کردن هر سگ چیزی حدود صد تا صد و‌ پنجاه هزار تومان هزینه دارد و این مبلغ نیز برای مسئولین گران تمام می‌شود. در هر حال محیط زیست به دلیل حمایت از حقوق حیوانات به شدت مخالف کشتار سگ‌هاست، اما با توجه به شیوع بیماری‌های بین انسان و حیوان از جمله بیماری سالک و از آن‌جایی که در حال حاضر راه بهتری برای جمع‌آوری سگ‌ها وجود ندارد، نمی‌توانیم مانع شهرداری در زمینه کشتار سگ‌های ولگرد باشیم. در اولین کمیته‌ای که به همین منظور برگزار شود ما پیشنهادهای خود را جهت پیدا کردن راهکار مناسب‌تر ارائه خواهیم کرد.»

در حال حاضر نگهداری و عقیم‌سازی بهترین روش موجود است. به اعتقاد یکی از شهروندان: «به دام‌اندازی و عقیم‌سازی تازگی‌ها برای سگ‌های ولگرد اعمال می‌شود که به دلیل هزینه بالای نگهداری فکر نکنم هیچ ارگان دولتی هزینه های آن را بپذیرد، مگر این که سازمان‌های مردم‌نهاد دست به کار شوند.»