گریشنا: در دیدار اعضای مجمع نمایندگان فارس در مجلس شورای اسلامی با دکتر حسن روحانی، مسائل و مشکلات استان فارس و همچنین برنامههای دولت در عرصههای اقتصادی و به ویژه در عرصه دیپلماسی مورد بحث قرار گرفت.
به نوشته سایت اطلاعرسانی ریاست جمهوری، در ابتدای این دیدار تعدادی از نمایندگان استان به بیان مسائل و مشکلات استان فارس پرداختند و در عین حال خوشنودی و حمایت خود را از رویه اتخاذ شده از سوی دولت در مباحث مختلف و به ویژه در عرصه دیپلماسی اعلام کردند. نمایندگان استان فارس با اشاره به ظرفیتهای بسیار سطح بالای این استان از بیکاری گسترده که ناشی از تحت تأثیر قرار گرفتن ظرفیتهای صنعتی در اثر توجه بیشتر به کشاورزی بوده است گلایه کردند و عنوان داشتند که در اثر رواج خشکسالی در سالهای اخیر, ظرفیتهای کشاورزی استان فارس آسیب دیده و به تشدید مشکل بیکاری انجامیده است.
مشکل عدم دسترسی به کریدورهای مواصلاتی اصلی کشور، ناکافی بودن ظرفیت ارتباطات ریلی استان، عدم توجه کافی به ظرفیتهای معدنی استان فارس، بیتوجهی به مشکلات کم آبی دریاچههای بزرگ استان و قرار گرفتن این دریاچه در آستانه خشک شدن،کمبود منابع برای استفاده بهینه از ظرفیتهای علمی و پزشکی استان فارس به عنوان یکی از مراکز پیشتاز در عرصه پزشکی در منطقه و جهان، عدم بهرهگیری مناسب از مزیتهای گردشگری فارس با بهرهمندی از حدود ۳۰ درصد میراث فرهنگی کشور و سرعت کم اجرای طرحهای نفت و پتروشیمی علی رغم تولید حدود ۳۰ درصد گاز کشور در این استان از دیگر مسائلی بود که نمایندگان شهرستانهای مختلف استان فارس در سخنان خود به آنها اشاره کردند.
رییس جمهور نیز در بخشی از سخنان خود با تأکید بر این که استان فارس برای همه ما عزیز و مهم است، اظهار داشت: «فارس ظرفیتهای بالقوه فراوانی در عرصههای گردشگری، صنعتی و معدنی، صنایع نفت و گاز، کشاورزی و علمی دارد و اگر چه در همه این بخشها اقداماتی برای بالفعل کردن این ظرفیتها صورت گرفته, اما تا نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.» رییس جمهور با بیان این که باید زمینه برای ورود بخش خصوصی و نیز ترغیب سرمایهگذاران خارجی به استان فارس فراهم شود، تصریح کرد: «البته کار اصلی در این عرصه برعهده دولت میباشد که در حال حاضر با محدودیت منابع مواجه است.»
مسائل کلان اقتصادی و سیاسی ایران
به گزارش سایت اطلاعرسانی ریاست جمهوری، دکتر روحانی در دیدار با نمایندگان استان فارس، به وجود تورم ۴۰ درصدی در کشور اشاره کرد و افزود: طبق محاسبات بانک مرکزی وزارت اقتصاد و وزارت مسکن، حدود ۴۰ درصد از این تورم مربوط به نحوه اجرای طرحهای مسکن مهر است چرا که اعتبارات مربوط به این طرحها در بودجه سنواتی گنجانده نشده و دولت با فشار بر سیستم بانکی پول پرفشار را برای اجرای این طرحها به عرصه اقتصاد کشور تزریق کرده که همین مسأله باعث افزایش تورم شده است.
رییس جمهور با بیان اینکه اجرای پروژههای عمرانی با پول پرفشار کار سخت و غیرممکنی است، اظهار داشت: بر این اساس باید گفت مسکن مهر از جیب فقرا و سهم فقیرترین افراد جامعه اجرا شده است. اصل این مساله که مردم خانهدار شوند کار بسیار خوبی است، اما اینکه از چه راهی این کار انجام شود بسیار مهم است تا نتیجهای که امروز حاصل شده به دست نیاید.
دکتر روحانی در ادامه تصریح کرد: همه تلاش دولت این است که شاخصهای اصلی در اقتصاد کلان پیش از شروع سال جدید، حداقل به شرایط تعادل برسد و تورم از ۴۰ درصد به حدود ۳۰ درصد برسد تا برای مردم امیدبخش باشد و در سال ۹۳ نیز با تداوم تلاشها به زیر ۳۰ درصد تقلیل یابد.
دکتر روحانی تمرکز تلاشهای دولت را بر رفع تحریمهای ظالمانه بر علیه ملت عنوان کرد و گفت: در عرصه بینالملل به ویژه در حوزه اقتصاد عدالت و اخلاق حاکم نیست بلکه همه سعی دارند از هر طریقی بیشترین منفعت را نصیب خود کنند لذا دولت تلاش دارد تحریمها را که به رقبای ایران در عرصه اقتصادی مجال تحرک بیشتر بخشیده برطرف کند.
رییس جمهور اضافه کرد:دولت به رفع مشکلات امیدوار است و البته باید همواره متذکر این نکته باشیم که نباید در کوتاه مدت منتظر رفع همه مشکلات بود.
دکتر روحانی اظهار داشت: در دنیا هیچ چیز صفر یا صد نیست و برهمین اساس نه صهیونیستها و غربیها در برابر ایران قدرت مطلق و صد درصدی هستند و نه قدرت ایران صفر است و برهمین اساس باید همه تلاشمان را برای احقاق حقوق حقه ملت به کار گیریم. رییس جمهور تصریح کرد: همه تلاش ما این است که حقوق ملت را به کمال احصا کنیم و اگر قرار بود از حقوق ملت کوتاه بیاییم این کار را در همان سال ۸۲ انجام داده بودیم و دیگر این همه کشمکش نداشتیم.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه وضع تحریمها علیه ایران اتفاقی نبوده که در مدت یک سال یا چند ماه واقع شود، خاطر نشان کرد: بر همین اساس رفع تحریمهای پیچیده غرب به زمان مناسب و کافی احتیاج دارد و دولت در این مسیر به حمایت و پشتیبانی مردم و مجلس و حمایت و پشتیبانی و هدایتهای مقام معظم رهبری که البته همواره از آن برخوردار بوده است، نیاز مبرم دارد.
رییس جمهور گفت: نمایندگان مجلس حق دارند نظر خود را درباره اقدامات دولت در مذاکرات هستهای ابراز دارند اما دولت انتظار دارد مجلس در این مسیر به تبعیت از مقام معظم رهبری ضمن نقد آنچه به نظر آنها قابل انتقاد است از کلیت حرکت دولت حمایت و پشتیبانی کند تا مذاکرهکنندگان بتوانند با تمام قدرت از منافع ملی در برابر دیگران دفاع کنند.
Aradi sharje
۱۵ آبان ۱۳۹۲
salam azizan
dar pasokh be aqay Khakbiz begooyam avalan Lariha in edarat ra baray nafe faqat Khod yani shahre Lar mikhahand masalan edare raho tarabari vase 4 bande kardane voroodi Lar hazine mikone ama baray Arad,Fedagh Beyram va khonj aslan kari namikone, pas az erteqae Lar chizi nasibe digaran namishe va haqe digaran zaye mishe. Fedaghiha ham ba harfhay shoma hamso nistand va mokhalefe Lar hastand
علی اصغر خاکبیز
۱۵ آبان ۱۳۹۲
سلام به جناب برادر محترم جناب ماجد
ما یعنی لارستان در یک منطقه کمتر توسعه یافته ( محروم ) قرارداریم ” و یکی از دلیل این محرومیت عدم برخورداری از معلومات سیاسی منطقه ای . استانی و کشوری است ) که متاسفانه نگاهمان به سیاست ( نگاه بازاری است ) بهتر است بدانید منظور از عدم کفایت لازم بینش سیاسی آن نیست که مدرک علمی و سیاسی نداریم بلکه آن است که درایت لازم برای اداره امور سیاسی شهر و کشورمان را نداریم .
هر کسی که مورد تایید اکثریت رای دهندگان بود نماینده اقلیت و غیر نیز هست . خواهش بنده این است که به اینگونه تنگ نظریهای افراطی ” بد گویی از مسولین شهر و شهرستان ” که برای رشد اجتماعی . فرهنگی و سیاسی ما زحمت میکشند را کنار بگذاریم که موجبات اختلاف منطقه ای و نیز انزوای بعضی بز بعضی اقوام یا گروه و یا حزب را فراهم مینماید و گروهی هم که مترصد این فرصت هستند دامنه این عرایض و اختلاف را گسترش میدهند . مثلا برای ما لارستانیها بد است که برای محکوم کردن و لغو ارتقاء ادارات شهرستانمان با نمایندگان و بعضی از مسولین شهرستان لامرد اعتلاف نماییم بخدا این عمل مورد مزمت هر کسی حتی لامردیهاست . چرا برای یک امر مفید با بی برنامگی عمل میکنیم ؟؟ ” البته بنده و دیگر فداغیها مردم و مسولین لامرد را بیشتر از هر کسی بخودمان نزدیک دانسته و دوست میداریم اما در پیشبرد شهر از نظرات و همکاریهای این بزرگواران استفاده مینماییم نه در تخریب شهرستانمان . البته خدای ناخواسته به گراشیها جسارت نشود که منظور نگاههای افراطی بعضی از عوام هست
بر همه ماست حمایت همه جانبه از نمایندگان داشته باشیم و بین مردم ایجاد اخوت نماییم تا موجب پیشرفت در آبادانی و عمرانی شهرستان باشیم
با احترام مجدد : علی اصغر خاکبیز
ماجد
۱۵ آبان ۱۳۹۲
جناب خاکبیز عزیز.این لاریها هستند که دیده تنگ هستند که طاقت دیدن یکدوره نماینده گراشی را نداشتند.ما که از لاریها چیزی به ما نرسیده اما باتلاش اقای دکتر حسنی ارزوی چندین ساله لاریها بر اورده شد و به شهرستان ویژه ارتقا یافتند
اردی
۱۵ آبان ۱۳۹۲
آقای ماجد گراشی تعصب بقول ابوالاعلامودودی سکوی پرتاب به وادی توسعه است اما امان از زمانیکه تعصب کور وکر دامن اندیشه رابگیرد انسان عاقل شیطان را برای اعتلای خود بخواهد پسندیده است ما اردیها اینگونه ایم لار ، گراش …. وهرجای دیگری که به ما درپیشرفت کمک کندچاکریم ما همه را برای خودمان میخواهیم وهرگز خودمان را ابزار پیشرفت کسی نمی کنیم مگراینکه ازقبل سیاستمدارانه معامله ی سیاسی انجام داده باشیم از کامنت آقای خاکبیز فداغی نیز همین میفهمم آنچه مایه ی تاسف است اینکه برخی از شما عزیزان شهرگراش تنها تعصبتان مانع درک صحیحتان از شرایط وفضای سیاسی خاکم است وظاهرا قاعده ی بازی را یا نمیفهمید یا نمیخواهید متعصبانه رعایت کنید این نمونه بازی ماتوابع را نیز دردام می اندازد ومتضرر توصیه میکنیم قاعده بازی را رعایت وتعصب را کناربگذارید تارستگارشوید
حسن وقارفرد گراشی
۱۴ آبان ۱۳۹۲
بنام خدا:
برادر عزیز آقای ماجد:
با سلام، اقای دکتر حسنی یکی از بهترین دوستان بنده هستند، خدماتی که آقای دکتر حسنی به منطقه بخصوص گراش کردند تا تاریخ تاریخ است فراموش نخواهد شد. امیدوارم شرایط عوض شود و ایشان دوباره راهی مجلس شوند. ما با هم همفکر، هم قدم، و همگام هستیم.
مسعود
۱۴ آبان ۱۳۹۲
چکار به آقای وقارفرد دارید. اگر منطقی هستید، کسی که دکترا نداره بهش نگید دکتر. مجمع نمایندگان فارس زمان حسنی با احمدی نژاد جلسه می گرفت اما حسنی هم توی عکس دیده نمیشد.
ماجد
۱۴ آبان ۱۳۹۲
واقعا جای دکتر علی اصغر حسنی خالیه.والله اگه اقای حسنی بود بغل رییس جمهور وایساده بود نه مثل اینکه دقیقا رفته پشت سر این اقا.(گفتم دکتر لطفا اقای وقارفرد خونسرد باشه)