بستن

کشتارگاه سردخانه‌دار می‌شود

حواسمان به گوشت‌های فاسد باشد تا از مسمومیت غذایی در امان باشیم.

رئیس شبکه‌ی دام‌پزشکی گراش می‌گوید:«تنها یک کشتارگاه بهداشتی دام در گراش وجود دارد،‌گوشت‌ها از زمان کشتار تا توزیع به صورت روزانه توسط بازرس بهداشتی نظارت می‌شود، مسائل ذبح شرعی گوشت هم توسط ناظر ذبح شرعی کشتارگاه مدیریت می‌شود تا در نهایت گوشتی که در اختیار شهروندان شهرستان قرار می‌گیرد، گوشتی مناسب و سالم باشد.

 کشتارگاه بهداشتی دام گراش از کشتارگاه‌های خوب در منطقه و حتی استان محسوب می‌شود اما نداشتن سرد‌خانه از‌جمله کمبود‌هایی است که با پیگیری‌های انجام شده توسط شبکه دامپزشکی و همکاری شهرداری به عنوان متولی کشتارگاه شهرستان در روز‌های آتی رفع می‌شود.

با مجهز شدن کشتارگاه به سرد‌خانه می‌توان در قسمت بازرسی و پخش گوشت بهداشتی مدیریت مناسب‌تری را انجام داد.»           

هم‌شهریان می‌توانید انتقاد، پیشنهاد وشکایات خود را از طریق شماره تماس ۲۲۳۱۰۶۸ به شبکه دامپزشکی شهرستان گراش برسانند.

 شبکه‌ی دام‌پزشکی گراش برای تشخیص شهروندان از فرآورده‌های خام دامی«گوشت قرمز و جگر» توصیه‌هایی را ارانه کرده است که خواندن آن به شما در تشخیص مشخصات گوشت قرمز تازه، سالم و بهداشتی کمک می‌کند.

مشخصات ظاهری گوشت قرمز

رنگ گوشت باید به رنگ طبیعی گوشت دام بوده «قرمز متمایل به صورتی روشن» و رنگ روشن طبیعی آن نباید تیره باشد و هر‌گونه تغییر رنگ از قرمز به سبز، قهوه‌ای و خاکستری و یا ایجاد یک لایه لزج و چسبناک از علائم فساد گوشت است.

سطح خارجی باید بدون رطوبت باشد.

هیچ‌گونه بوی غیر طبیعی مانند بوی ترشیدگی یا تعفن نباید حس شود و استشمام بوی غیر‌طبیعی در محل اتصال گوشت به استخوان از علائم فساد عمقی است.

گوشت«عضلات» باید سفت و دارای قوام خاص بوده و نباید نرم و لزج و یا خشک و چروکیده باشد.

گوشت باید تمیز و عاری از خونمردگی، ضربه، بیماری و یا ذرات خارجی قابل رویت باشد.

چربی گوشت باید سفت و سفید یا متمایل به سفید و بدون هیچ‌گونه بوی غیر طبیعی باشد.

گوشت قرمز می‌بایست در کشتارگاه‌های مجاز تهیه شده و دارای مهر دامپزشکی باشد.

از خرید گوشت لاشه دام‌های خیابانی«دست فروشان» خوداری کنید.

عرضه و نگهداری گوشت قرمز باید در داخل یخچال‌های ویترین‌دار صورت گیرد و مقدار گوشت موجود در مغازه باید متناسب با ظرفیت یخچال فروشگاه باشد.

از خرید گوشت قرمزی که خارج از یخچال نگهداری می‌شود جدا خودداری کنید.

گوشت قرمز تازه (بسته بندی معمولی) در دمای برودت یخچال (صفر تا ۴ درجه سانتیگراد) سه روز عمر ماندگاری دارد.

مشخصات گوشت قرمز منجمد سالم و بهداشتی

گوشت قرمز منجمد ، پس از رفع انجماد باید قوام طبیعی خود را حفظ کرده و سطح آن لیز و لزج نباشد.

داخل بسته بندی گوشت منجمد باید فاقد مواد خارجی ، خونابه یا آب منجمد شده باشد.

گوشت منجمد باید عاری از آثار سوختگی ناشی از انجماد ( لکه هایی با رنگ سفید گچی تا خاکستری ) و یا قارچ زدگی ( لکه های رنگی ناشی از رشد قارچ ) باشد.

گوشت منجمد باید در بسته بندی سالم ، بدون عیب و پارگی و دارای نشانه گذاری مربوطه ( از جمله تاریخ تولید و انقضاء ، مجوز سازمان دامپزشکی و … ) به صورت خوانا و به زبان فارسی عرضه گردد.

گوشت قرمز منجمد(بسته بندی معمولی)  در دمای برودت فریزر (۱۸- درجه سانتیگراد ) یکسال عمر ماندگاری خواهد داشت.

برای رفع انجماد گوشت منجمد آن را به مدت ۲۴ ساعت در دمای برودت یخچال ( صفر تا ۴ درجه سانتیگراد) قرار دهید.برای رفع انجماد سریع تر می‌توان از ماکروویو استفاده کرد.در صورتی که از روش دوم استفاده می‌کنید باید هر چه سریعتر پس ازرفع انجماد، گوشت را بپزید.

 خصوصیات گوشت چرخ کرده سالم و بهداشتی

توجه نمایید که گوشت می‌بایست در حضور مشتری چرخ شود.

گوشت‌های چرخ کرده را در بسته‌بندی‌های مورد تایید دامپزشکی تهیه کنید.

از خرید گوشت چرخ کرده آماده جدا خودداری کنید، چون احتمال دارد برای تهیه آن از جگر سفید ، پستان ،طحال ،سنگدان مرغ و یا گوشت دام‌های بیمار و مرده استفاده شده باشد.

عمر نگهداری گوشت چرخ کرده تازه(بسته بندی معمولی)  در دمای برودت یخچال (صفر تا ۴ درجه سانتیگراد) دو روز است.

و عمر نگهداری گوشت چرخ کرده منجمد (بسته بندی معمولی) در دمای برودت فریزر (۱۸- درجه سانتیگراد )  سه ماه می‌باشد.

خصوصیات جگر سالم وبهداشتی

جگر سالم و بهداشتی دارای رنگ قرمز متمایل به قهوه ای است.

فاقد هرگونه لکه‌های رنگی،رنگ پریدگی، پر خونی و خونریزی می‌باشد.

زرد شدن رنگ جگر و همچنین تیرگی بیش از حد آن غیر طبیعی است.

جگر سالم دارای لبه‌های تیز بوده و قوام طبیعی دارد و بافت جگر به راحتی از هم نمی‌پاشد.

گرد شدن لبه‌های جگر نشانه متورم بودن آن است و غیر عادی تلقی می‌شود.

عاری از هرگونه کیست، دانه‌های غیرطبیعی و انگل است.

بدون هر گونه بوی غیر طبیعی از قبیل ترشیدگی ، گندیدگی و تعفن می‌باشد.

جگر و سایر آلایش‌های خوراکی تازه گاو و گوسفند(بسته بندی معمولی)  در دمای برودت یخچال(صفر تا ۴ درجه سانتیگراد) دو روز،عمر و ماندگاری دارند.

جگر و سایر آلایش‌های خوراکی منجمد  گاو و گوسفند(بسته بندی معمولی) در دمای برودت فریزر (۱۸- درجه سانتیگراد) سه ماه عمر نگهداری دارند.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0 نظر
scroll to top