هفتبرکه: حاج قنبر سلطانی، رییس هیات مدیره خیریه و دست راستِ شیخ -احمد انصاری، عصر امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ پس از تحمل یک دوره بیماری در بیمارستان گراش درگذشت.
مرحوم سلطانی نماینده تامالاختیار شیخ احمد انصاری در بسیاری از موقوفاتش از جمله بیمارستان امیرالمومنین علی(ع) گراش، دانشکده علوم پزشکی، مسجد مقدس جمکران، حسینیه اعظم گراش و بیش از ۱۵۰ حسینیه، مسجد و سایر بناهای خیریه در ایران و خارج از ایران بود. او پس از درگذشت مرحوم حاج شیخ احمد نیز امین و مورد اعتماد فرزندان آن مرحوم بود.
سلطانی نمایندهی سایر خیرین در موقوفه بیت الزینب و متولی و عضو هیات امنای بقعه شیخ عبدالله و بقعه شیخ اسماعیل در خیابان درمانگاه هم بود.
حاج قنبر را خانواده و دوستان و همکارانش به جدیت، نظم در امور، پاکدستی و جاذبهی شخصیتش به یاد خواهند داشت. با وجود اینکه سواد آکادمیک نداشت، در اعمال و شیوهی مدیریتش بسیار توانا و با نگاه به آینده عمل میکرد.
قنبر سلطانی، فرزند حاج جعفر، یکی از معتمدان محلهی مصلی و درمانگاه در گراش بود. او در ۵ خرداد ۱۳۲۱ در محله حسینیه سنگآوی متولد شد و ایام کودکیاش را در این محله گذراند. سپس به خانهای در محله مصلی نقل مکان کردند. خانهی کنونی او در محله درمانگاه، چسبیده به برکه کل، واقع است.
حاج قنبر همچون بسیاری از افراد همرده و همدورهاش، سابقهی سالها کار تجارت در کویت را داشت. او تا سال ۱۳۶۹، یک روز پیش از حمله عراق به کویت، در این کشور به تجارت مشغول بود و با کسانی چون مرحوم بابا و زینل خواجهگراشی، مرحوم احمد رحمتی و هاشم خواجهگراشی همکار بود.
از حاج قنبر دو فرزند به یادگار مانده است: دکتر سعید سلطانی، پزشک متخصص داخلی در بیمارستان گراش، و محمد.
دوستی قنبر سلطانی با محمد ابراهیمی، غلامعباس بیواره و دکتر طالب سعادت چنان زبانزد بود که از این افراد با عنوان «چهار تفنگدار» نام برده میشد و مورد اعتماد کامل و مشاور آنان در امور مختلف بود.
با وجود تاثیرگذاری بسیار زیادش در گراش، بخصوص از جنبهی نمایندگی و مدیریت امور خیریه، حاج قنبر همواره از تقدیر و تجلیل گریزان بود. او بارها دعوت هفتبرکه را برای مصاحبه یا حضور در آیین چراغ رد کرده بود. او بخشهای مهمی از تاریخ گراش و منطقه را در سینه داشت. باید امیدوار بود که این اطلاعات در جایی ثبت و ضبط شده باشد تا بتوان با استفاده از آنها، داستان توسعهی شهر گراش را بازروایت کرد.
مراسم تشییع و خاکسپاری مرحوم سلطامی روز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۷ در گلزار شهدای گراش برگزار خواهد شد. مجلس ختم و یادبود به مدت سه شب (پنجشنبه، شنبه و یکشنبه) از ساعت ۸ تا ۱۰ شب در حسینیه اعظم گراش برگزار میشود.